Návrh kvalifikačního standardu Září 2010

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.
Advertisements

Národní soustava povolání
Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Průmyslová střední škola Letohrad
managementu znalostí podle
Strategická podnikatelská jednotka Strategic Business Unit - SBU
Společným postupem sociálních partnerů k přípravě odvětví na změny důchodového systému Knihovnické profese v NSP Havlíčkův Brod, Zlata Houšková.
Náš obor nemá primární vzdělávání VH SČS 2014 Konané ve středu od 10:00 ve vzdělávacím a informačním centru FLORET v Průhonicích.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Národní soustava kvalifikací v aktivitách Úřadu práce ČR.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Pracovní vztahy.
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
Projektový záměr IPn Kariérní systém učitelů
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Member of METRO GroupCopyright © 2009 MAKRO Cash & Carry CR Národní soustava kvalifikací Katarina Mercelova Tréninkový Manager Pardubice
Národní soustava kvalifikací (NSK). Co je to NSK? Národní soustava kvalifikací (NSK) je pružný a praktický nástroj, který nabízí vedle školní docházky.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Národní soustava kvalifikací Praktický nástroj pro zaměstnavatele Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Národní soustava povolání. Národní soustava povolání  Popis světa práce v ČR: otevřená, veřejně dostupná databáze.
Informační systém pro řízení školy s distančním vzděláváním s Class Serverem Jiří Laciga CCA Group a.s.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Národní soustava povolání (NSP) Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE)  
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
TERI – L 2015 – PREZENTACE MAREK JELÍNEK, DAVID FRIC
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
ČLENĚNÍ ZAMĚSTNANCŮ.
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Naklady a jejich členění
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Klasifikace zaměstnání CZ-ISCO Seminář dne 18. a Tato prezentace byla vytvořena s finanční podporou Evropské komise. Názory v ní vyjádřené jsou.
Národní soustava kvalifikací: Zaměstnanci dle představ a potřeb zaměstnavatelů Konference k 20 letům výročí A.T.I.C. ČR Ostrava, 7. března 2014.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.01 Ročník2. ročník.
NÁRODNÍ SOUSTAVA KVALIFIKACÍ (NSK) Hlavní cíl Umožnit občanům, aby jim mohly být uznávány skutečné znalosti a dovednosti, bez ohledu na to, jakou cestou.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
G7, a.s. Litvínov Váš spolehlivý dodavatel pohonných hmot!
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada42 AnotaceTrh.
Unie nezávislých petrolejářů ČR 2015 Kongres čerpačka 3. ročník Termín: Místo: Aquapalace Hotel Prague.
BOZP při práci ve výškách
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Charakteristika a význam obchodního provozu, činitelé OP.
KAMEROVÉ SYSTÉMY NA ČERPACÍCH STANICÍCH
STANDARDY ČAPPO SEMINÁŘ BEZPEČNOST DISTRIBUCE POHONNÝCH HMOT
Název společnosti Obchodní plán.
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Prezentace obchodního plánu
Prezentace obchodního plánu
Česka spořitelna je členem Erste Group
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Setkání kariérových poradců
Název společnosti Obchodní plán.
“Investiční a údržbářské práce na čerpacích stanicích “
Volba povolání-ISTP 8.ročník VY_32_INOVACE_04.2/11
Prezentace obchodního plánu
Transkript prezentace:

Návrh kvalifikačního standardu Září 2010 Presentace - informace HK ČR SČS ČR

Cílové skupiny Zaměstnanci petrolejářských společností sdružených v SČS jsme rozdělili na následující skupiny 1) pomocný personál - 1/1 pomocný obchodní pracovník - 1/2 mechanik a údržba technologie 2) pracovník čerpací stanice - 2/1 obsluha čerpací stanice - 2/2 vedoucí pracoviště - 2/3 provozní pracovník čerpací stanice 3) hospodářský pracovník - 3/1 manažer prodeje - vedoucí maloobchodních jednotek - 3/2 manažer velkoobchodu - koncesionář 4) ostatní pracovníci obchodu s PHL - 4/1 řidič přepravce - 4/2 obchodník s pohonnými hmotami - 4/3 vrcholový manažer Hlavní překážkou ve vykonávání pracovní činnosti - je u všech těchto zaměstnaneckých pozic je fakt, že zaměstnanci přicházejí do tohoto oboru, aniž by měli ucelené vzdělání v dané oblasti. Potřeba cílové skupiny je následující: - získat ucelené vzdělání, které pokrývá všechny oblasti, se kterými se zaměstnanci čerpací stanice ve své profesní praxi setkávají K naplnění této potřeby je zejména zajistit následující: - Získat praxi v oboru - Informační / vzdělávací webový portál - získat osvědčení o dílčí kvalifikaci - úplnou kvalifikaci

provozování čerpacích stanic s pohonnými hmotami Katalog profesí SČS ČR č. 75 provozování čerpacích stanic s pohonnými hmotami Je oborová kvalifikace vedená HK ČR pod uvedeným kódem a názvem

Skupina 1 pomocný personál čerpací stanice PHL 1/1 Pomocný obchodní pracovník 1/2 Mechanik a údržba technologie ,

Skupina 2 pracovník čerpací stanice PHL 2/1 Obsluha čerpací stanice PHL 2/2 Vedoucí pracoviště čerpací stanice PHL Vedoucí maloobchodní jednotky čerpací stanice PHL) 2/3 Provozní pracovní čerpací stanice PHL ,

Skupina 3 hospodářský pracovník čerpací stanice PHL 3/1 manažer prodeje - vedoucí obchodních jednotek 3/2 manažer velkoobchodu- koncesionář ,

Skupina 4 ostatní pracovníci obchodu PHL 4/1 řidič – přepravce 4/2 obchodník s PHL 4/3 vrcholový manažer ,