Zafer Lukáš Elektrikář E.2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Indukční stroje 5 jednofázový motor.
Advertisements

Elektrický proud Podmínky používání prezentace
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
Indukční stroje 3 jednofázový motor.
NK 1 – Konstrukce Přednášky: Doc. Ing. Karel Lorenz, CSc.,
Tato prezentace byla vytvořena
Tato prezentace byla vytvořena
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_CESKYJAZYK_18
Zásady pro vypracování kusovníku
Indukčnost reálné cívky v oscilačním obvodu
Prototyp elektromagnetického děla
Tematická oblast Autor Ročník Obor Anotace.
Nabídka odpadkového koše
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
STROJÍRENSTVÍ Technologie Svrtávání a skolíkování (ST7)
Magnetický obvod a vinutí transformátoru
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Článková otopná tělesa Ing. Vladimíra Straková.
Elektromagnetická indukce
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
elektrických instalací
Tato prezentace byla vytvořena
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42)
Matice a podložky Tomasz Nogol
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Tato prezentace byla vytvořena
Fotočlánky Fotoelektrický jev byl poprvé popsán v roce 1887 Heinrichem Hertzem. Pozoroval z pohledu tehdejší fyziky nevysvětlitelné chování elektromagnetického.
Výroba vestavěného nábytku
Aplikace rentgenfluorescenční analýzy při studiu památek Z.Ferda, T.Kulatá, L.Bandas Rentgenfluorescenční analýza je fyzikální metoda, pomocí které snadno,
9. OTVOROVÉ VÝPLNĚ I. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, , Karlovy Vary Autor: MIROSLAV MAJCHER Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada15 AnotacePájení.
Jméno autora: Tomáš Utíkal Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): duben 2013 Ročník: osmý Tematická oblast: Elektrické a elektromagnetické jevy v 8.
KOVY I ŽELEZO, HLINÍK. ŽELEZO latinský název Ferrum značka Fe vlastnosti: šedý, lesklý, pevný, magnetický kov, vysoká hustota, nesloučené se v přírodě.
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Nástroje na ruční obrábění kovu Vypracoval: Lukáš Karlík.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Přehled materiálů pro plynovodní potrubí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Šmíd. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 144_Kovové nerosty TEMA: Neživá.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 30 AnotaceVyhrubování.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada38 AnotaceVýuka.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada15 AnotaceProbíjení.
 NÁZEV: VY_42_INOVACE_33  AUTOR: Petr Kubec  OBDOBÍ:  ROČNÍK: 9  VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Matematika a její aplikace  VZDĚLÁVACÍ OBOR: Matematika.
Anotace: Materiál je určený pro 1. ročník učebního oboru, předmět matematika. Inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek – prezentace s názorně vypracovanými.
Sestavení elektrického obvodu a jeho součásti
Materiály a technologie
ŘEZÁNÍ ZÁVITŮ VY_32_INOVACE_30_614
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2.ročník oboru Strojírenství.
Stroje a zařízení - spoje
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název: Výroba stahováku ložisek Autor: Pavel Moravec
Magnetické pole cívky.
Druhy čar Bogdan Nogol Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bogdan Nogol. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Řezání vnitřních závitů
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
KUŽEL 3 - Výpočet povrchu NÁZEV ŠKOLY
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Závislost elektrického odporu na vlastnostech vodiče Číslo DUM: III/2/FY/2/2/12 Vzdělávací předmět: Fyzika.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Kolíkové spoje a čepy VY_32_INOVACE_31_626
Návrh mobilní skříně pro výuku
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
MĚŘENÍ II. MIKROMETR VY_32_INOVACE_30_600
Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_DRUHY SÁDROKARTONU_Z2
Stroje a zařízení - spoje
Transkript prezentace:

Zafer Lukáš Elektrikář E.2 Pi detektor kovů Zafer Lukáš Elektrikář E.2

Obsah prezentace 1.snímek …………………. Téma,jméno 2.snímek …………………. Obsah prezentace 3.snímek …………………. Krátce o detektorech 4.snímek …………………. Realizace 5.snímek …………………. Detekční cívka 6.snímek …………………. Konečná fáze cívky 7.snímek …………………. Schéma zapojení 8.snímek …………………. Schéma zapojení (2) 9.snímek …………………. Vnitřní uspořádání 10.snímek ………………... Přední panel 11.snímek ………………… Kompletní fotografie výslední práce 

Krátce… Detektory kovů se všeobecně používají k hledání kovových pozůstatků z dávných dob a nejen jich

Realizace Nosná konstrukce : Pro uživatele je nosná konstrukce neméně důležitá, jako zbylé součásti detektoru. Detektor by měl být dobře uchopitelný, ale také by měla být nízká jeho hmotnost. Důležité je i jeho rozložení hmotnosti. Konstrukce také musí být odolná. K výrobě budeme potřebovat : a) Hlíníková trubka o průměru 25 mm s tloušťkou 1,5 mm na které je umístěna krabička s obvody detektoru a baterie b) Potřebujeme baterii nejlépe 12V/1,3 Ah. c) Přizpůsobíme obrázku

Detekční cívka Jakou cívku ? např. rámová,DD cívka, Lorenzova, pavučinová, atd. K tomuto detektoru byla vyrobena pavučinová cívka z drátu o průřezu 0,8 mm2 s izolací.Vnitřní průměr cívky je 10 cm a vnější 22 cm, viz. obr. 2. Počet závitů cívky je 42 Cívka namotaná na šabloně

Konečná fáze cívky Inspirujte se 

Schéma zapojení Zapojujte :P

Schéma zapojení (2)

Vnitřní uspořádání Vložte plošný spoj do přislušný krabičky Součástky jsou citlivý na elektromagnetický jevy Umístěte tak aby byli chráněny před vodou a nárazem

Přední panel

Výsledek celého díla !

Závěr Impulsní indukční detektory kovů jsou specializované nástroje. Jsou spíše vhodné do venkovských prostor, kde není velké množství železa nebo je naopak žádoucí a kde mohou uplatnit svou schopnost vypořádat se s hledáním ve větších hloubkách (zhruba i 50 cm), na plážích, kde je přítomnost vody a soli, a nebo ve vysoce mineralizované zemině. V takovýchto podmínkách dosahují vynikajících výsledků s porovnáním s VLF detektory. Nehodí se k hledání mincí v městkých oblastech, protože nemají schopnost identifikovat nebo odmítnout železné odpadky. Literatura ROWAN, Mark Basic Design. B., Pavol.