Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."— Transkript prezentace:

1 Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu

2 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Výroba jednotlivých dílů I Obor:Mechanik elektronik Ročník:3. Vypracoval:Bc. Josef Mahdal Odborný výcvik ve 3. tisíciletí

3 ZESILOVAČ S MBA 810 Jednoduchý zesilovač s integrovaným obvodem produkce Tesla MBA 810. Jeho výhodou je: – malá spotřeba – poměrně velká účinnost, která dosahuje až 70%. Napájecí napětí se pohybuje v rozmezí 4,5 – 16 V, přičemž při 14,4 V dosáhne největšího výkonu 5 W.

4 ZESILOVAČ S MBA 810 Při plném výkonu je nutné jej chladit nejen plošným spojem, ale i přídavným chladičem. Bez přídavného chlazení se IO přehřívá a pojistka začne omezovat ztrátový výkon. Nevýhodou IO je jeho nízká, nebo spíš žádná ochrana výstupu. Takže jej i sebemenší zkrat okamžitě zničí. Výhodou je, že k jeho napájení stačí 12 V baterie.

5 SCHÉMA ZAPOJENÍ ZESILOVAČE

6 OBRÁZEK HOTOVÉHO ZESILOVAČE

7 Zesilovač s MBA 810 – pohled ze strany spojů

8 Některé technické údaje zesilovače Toto zapojení nízkofrekvenčního zesilovače s MBA 810 umožňuje pracovat se zátěží 4 až 8 ohmů. Citlivost zesilovače je asi 250 mV, pro výkon 5 W, při vstupním odporu větším než 100 k Ω. Při výstupním výkonu 2,5 W je zkreslení výstupního signálu na frekvenci 1 kHz menší než 1%. Frekvenční charakteristika leží v pásmu 3dB od 40 Hz do 20 kHz.

9 Střední průmyslová škola Uherský Brod, 2010 www.sps-ub.cz


Stáhnout ppt "Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu."

Podobné prezentace


Reklamy Google