Jan Jánský Ano jsem zpět Jan Jánský.Můj příběh začal v Praze na Smíchově v rodině obchodníka. V roce 1892 jsem vystudoval smíchovské gymnázium.Po maturitě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Profesor MUDr. Ivan Horbačevský
Advertisements

19 – 20 století.  Byl to vynikající fyzikální chemik  Narodil se v Praze v rodině profesora práv  Studoval na gymnáziu v Praze (zajímaly ho především.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
Život.  Jeho otec byl lékárník.  Kvůli finančním potížím jeho rodiny, nemohl Hanz chodit do školy. Učil se sám z knih.  Ve 12. letech pomáhal svému.
IS. MUNI. CZ a služba pro odhalování plagiátů 7
Pavel Kříž  Narodil se v Brně  Emigroval do Velké Británie a později do Kanady kde roku 1988 vystudoval univerzitu ve Vancouveru  Počátkem.
Osoby ,které studovaly naše gymnázium
Ludvík XIV. ( ).
My work experience in France Moje praxe ve Francii.
Křížová cesta u Kuksu Příběh naděje a utrpení člověka V blízkosti barokního areálu v Kuksu na Trutnovsku byla v sobotu 4. října 2008 otevřena křížová cesta.
Michaela Sedláčková Anna Hrčková
Karel IV. * , Praha  , Praha Matka: Eliška Přemyslovna
Významné osobnosti fyziky a chemie
Bratři Čapkové.
KAREL ČAPEK.
Jan Werich Jiří Voskovec
SBĚRATELÉ LIDOVÉ SLOVESNOSTI Mgr. Michal Oblouk
Spirometrie v ambulanci praktického lékaře
Konference a soutěže. Konference Škola a drogy 2014 pořádá SANANIM ve spolupráci s Prev-centremPrev-centrem Konference se uskuteční ve dnech října.
Rychlost sémantického vyhledávání Kopeček M, Preiss M, Štepánková H. Centrum neuropsychiatrických studií Psychiatrické centrum Praha, AMEPRA 3. lékařská.
DLOUHODOBÁ LÉČBA DEPRESIVNÍ PORUCHY
Český stát za vlády Lucemburků
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
EU-OP VK VY_32_INOVACE_D17
Jan Amos Komenský ( ) Cílem vzdělání a moudrosti je, aby člověk viděl před sebou jasnou cestu života, po ní opatrně vykračoval,
(*2.července 1930 Praha +31.března 1973 Praha)
JAN AMOS KOMENSKÝ * v Nivnici v Naardenu.
TERI – L 2015 – PREZENTACE MAREK JELÍNEK, DAVID FRIC
Lékař na místě činu (nálezu zemřelé osoby)
○ Narodil se 6.února 1905 v Praze. ○ A zemřel 31.řijna1980 v Praze. ○Byl český divadelní a filmový herec, dramatik, filmový scénárista a spisovatel.
Abú Alí al-Husajn ibn Abdulláh ibn Síná. 980 – 1037 n. l. Středověký perský učenec, filozof, přírodovědec, lékař Otec moderní medicíny Měl velký vliv.
Pavel Slouka.
…aneb malá prezentace o Středních Čechách
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VLASTIVĚDA_5.TŘÍDA_20. TOMÁŠ GARRIGUE MASARYK TÉMA: TOMÁŠ GARRIGUE.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jmenování krajských odborníků dle Koncepce. 2 Institut krajských odborníků vyplývá ze Střednědobé koncepce zdravotnictví Pardubického kraje. Jmenováno.
Prokopová, Hlawiczková 8.C  narodil se 27. března 1845 v německém městě Lunnep,  vystudoval fyziku na univerzitě v Utrechtu, poté přešel na vysokou.
Marie Curie-Sklodowská
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Lenka Kudrnová Název: VY_32_INOVACE_05_B _14 Osobnosti české vědy Téma: Dějepis 9. ročník.
OHMŮV ZÁKON Ohmův zákon vyjadřuje vztah mezi elektrickým odporem, napětím a proudem. Je pojmenován podle svého objevitele Georga Ohma. Zákon říká, pokud.
oslaví let. narodil se v Třebenicích po absolvování Lékařské fakulty Karlovy univerzity v Praze v roce 1958, nastoupil na Oddělení.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1C_19 TÉMA: SLAVNÍ.
Tomáš Havlický. Karlova Rodina  Otec: Jan Lucemburský  Matka: Eliška Přemyslovna  Jeho pravé jméno: -Václav IV Eliška Přemislovna Jan Lucemburský.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek
Jan Palach Andrea Hollyová.
Smrt Vypracoval: Matěj Velen Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Narozen na Ukrajině Zemřel v Praze
Ivana Zdichyncová.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Karel IV. „Otec vlasti“ Filip Valla
Marie Curie Sklodowska
VY_32_Inovace_ Arnošt Lustig Český jazyk 9. ročník
Život Karla IV.- ,,Otce vlasti“
VY_32_INOVACE_19_Literatura 19. století
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Vzor posteru autorů z PK, nastaven rozměr 80x100 cm
STROM PROFESÍ NAŠÍ RODINY Volba povolání
ŽIVOT KARLA IV. Bára Ondráčková.
VY_ 32_ INOVACE _01_10_Karel IV.
Iva Procházková Eva Švančarová
Představení senátorů Akademického senátu FZS
absolventská práce Život se srdeční vadou
Wilhelm Conrad Röntgen
LUCEMBURKOVÉ NA ČESKÉM TRŮNĚ
Karel IV. OTEC VLASTI
Srdečně Vás zveme na prezetnaci výsledků studií hodnotících vliv fyzioterapie u roztroušené sklerózy mozkomíšní od 16:00 Klinika rehabilitačního.
Transkript prezentace:

Jan Jánský Ano jsem zpět Jan Jánský.Můj příběh začal v Praze na Smíchově v rodině obchodníka. V roce 1892 jsem vystudoval smíchovské gymnázium.Po maturitě jsem pokračoval ve studiích lékařství na lékařské fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Po promoci jsem nejprve nastoupil jako asistent u profesora Kuffnera a posléze jako lékař na psychiatrickou kliniku v Praze.U něj jsem získal spoustu zkušeností.Stal jsem se soudním znalcem z psychiatrie a moje posudky přispívaly k vážnosti oboru u soudu.Bylo to zajímavé.V roce 1907 jsem rozřadil krev na 4 skupiny pojmenoval jsem je římskými čísli dál jsem se však krvy nevěnoval.Dále jsem se věnoval například problematice mozkomíšního moku. V roce 1916,jsem po prodělaném srdečním infarktu zproštěn služby a vrátil se do vlasti.1921 Zemřel jsem v Černošicích nedaleko Prahy na následky anginy pectoris v pouhých 48 letech věku.