Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Křížová cesta u Kuksu Příběh naděje a utrpení člověka V blízkosti barokního areálu v Kuksu na Trutnovsku byla v sobotu 4. října 2008 otevřena křížová cesta.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Křížová cesta u Kuksu Příběh naděje a utrpení člověka V blízkosti barokního areálu v Kuksu na Trutnovsku byla v sobotu 4. října 2008 otevřena křížová cesta."— Transkript prezentace:

1 Křížová cesta u Kuksu Příběh naděje a utrpení člověka V blízkosti barokního areálu v Kuksu na Trutnovsku byla v sobotu 4. října 2008 otevřena křížová cesta z pískovcových soch. Na trase projektu nazvaného Příběh naděje a utrpení člověka se ve volné přírodě nedaleko obce Stanovice představuje celkem 15 děl významných autorů. Jedná se spíše o jakési umělecké zamyšlení na téma křížové cesty, kterou "si nese životem každý z nás". Projekt před čtyřmi lety inicioval sochař Vladimír Preclík, který loni v dubnu ve věku 78 let zemřel a jeho dokončení se nedočkal. Kromě Preclíkovy skulptury nazvané Katedrála prosby uvidí lidé na cestě například díla Stanislava Hanzíka, Jiřího Marka, Vojtěcha Adamce či Jana Koblasy. Královéhradecký kraj dal na projekt 1,5 milionu korun, další peníze získali sochaři od sponzorů.

2

3 ZVĚSTOVÁNÍ – Daniel Klose

4

5 ROUŠKA VERONIKY – Stanislav Hanzík

6 ZÁZRAK NANEBEVSTOUPENÍ – Vojtěch Adamec

7 TRNOVÁ KORUNA – Ellen Jilemnická

8 KATEDRÁLA PROSBY – Vladimír Preclík

9 SVATÁ RODINA – Jan Koblasa

10 SVĚTLO V TEMNOTÁCH – Ivan Jilemnický

11 SLZA – Václav Fiala

12 VYKOUPENÍ – Jan Hendrych

13 PIETA – Marius Kotrba

14 KRAJINA KŘÍŽE – Čestmír Mudruňka

15

16 HLEDAČ – Michal Šarše

17 LÁSKY BOLEST – Jiří Marek

18 BRÁNA NADĚJE – Jaromíra Němcová

19 OBELISK – Jiří Kačer

20


Stáhnout ppt "Křížová cesta u Kuksu Příběh naděje a utrpení člověka V blízkosti barokního areálu v Kuksu na Trutnovsku byla v sobotu 4. října 2008 otevřena křížová cesta."

Podobné prezentace


Reklamy Google