KOALA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vydra říční ve střední Evropě
Advertisements

Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
Medvědi.
JEŽURY A PAJEŽURY.
Primáti = nehetnatci (Primates)
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
OBOJŽIVELNÍCI Ocasatí.
Třída: Obojživelníci znaky:
Phascolarctos cinereus „Potravní specialista“
Vačnatci (Metatheria)
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Primáti Martin Man Jan Dresler.
VY_32_INOVACE_Př-ž 6.,7.19 Anotace: Vzdělávací oblast: Savci – hlodavci, zajíci, šelmy Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk: přírodopis Očekávaný výstup: Rozlišuje.
Po stopách ohrožených zvířat
PTAKOPYSK PODIVNÝ.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Manta obrovská Kateřina Fidlerová 2014.
Plazi-želvy a krokodýli
ŠELMY.
ZŠ Grünwaldova, Č. Budějovice Mgr. Zuzana Šimečková
Obecná charakteristika
KLOKÁNCI A KLOKANI.
Obojživelníci Ocasatí Bezocasí.
Zjednodušený přehled třídění savců
BANDIKUTI A KUSKUSOVÉ.
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Zjednodušený přehled třídy savců
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Autor: Mgr. Eliška Nováková
Trávicí soustava Význam: -příjem potravy – trávení – zisk živin pro organismus – vyloučení odpadu z těla Části trávicí soustavy: dutina ústní, jazyk, zuby,
SAVCI Soustava trávicí Má několik hlavních částí: dutina ústní hltan
Autoři: David Slapnička Jiří Štrincl
Savci.
P ANDA V ELKÁ. Hmotnost:75-160kg Délka:1,6- 1,9 Mláďata:1-2 Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm.
Šelmy MEDVĚDOVITÉ Autor: Tereza Štrinclová.
Vačnatcy Vačnatcy vývoj mláďat probíhá ve vakuu vývoj mláďat probíhá ve vakuu nedochází ke vzniku složité placenty, pouze jednoduchá nedochází ke vzniku.
MALÍ DRAVÍ VAČNATATCI.
Adopce zvířátka Klokánek Klokan Rudý Žije v ZOO Praha Žije v ZOO Praha Třída: savci Třída: savci Řád: vačnatci Řád: vačnatci Čeleď: klokanovití Čeleď:
Tvůrce: Mgr. Alena Výborná
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
Obratlovci obojživelníci.
Savci 1 VEJCORODÍ A ŽIVORODÍ Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Silvie Šimečková NÁZEV:VY_52_INOVACE_34_Přírodopis 8. ročník TÉMA: Vejcorodí, vačnatí ČÍSLO.
Šablona : V/2 Sada: 1/23 Ověření ve výuce: Třída: 7 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Aranka Kopišová Datum: Název:
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
LICHOKOPYTNÍCI. CHARAKTERISTIKA Jsou to tzv. prstochodci. Nejčastěji jeden nebo tři prsty. Váhu těla nese vždy prostřední prst. Prsty zakončeny rohovitým.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Klokani.
VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.07
Stavba těla savců.
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: Živá příroda ve škole
Orgány lidského těla Přírodověda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
Kůň Převalského.
zpracovaný v rámci projektu
Zoologie bezobratlých a obratlovců
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
VOMBATI.
AUTOR: Mgr. Helena Dobešová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_02
VY_32_INOVACE_PŘZOO.10 Autor: Mgr. Jitka Žejdlíková
TANY CHUDOZUBÍ LUSKOUNI ZAJÍCOVCI
zpracovaný v rámci projektu
Živorodí savci Řád: Vačnatci.
Transkript prezentace:

KOALA

KOALA MEDVÍDKOVITÝ - ZAŘAZENÍ: TŘÍDA: SAVCI PODTŘÍDA: VAČNATCI ŘÁD: DVOJITOZUBCI ČELEĎ: KOALOVITÍ KOALA NENÍ VŮBEC PŘÍBUZNÁ S ŽÁDNÝM MEDVĚDEM. MEDVĚDI NEJSOU VAČNATCI, ALE PLACENTÁLOVÉ

ROZŠÍŘENÍ KOALY: JEN VE VÝCHODNÍ A JIŽNÍ AUTRÁLII

PŮVOD JMÉNA KOALA: V DOMORODÉM JAZYCE ZNAMENÁ SLOVO KOALA - NEPIJE

SOUČASNÉ OHROŽENÍ KOALY VULNERABLE - ZRANITELNÝ PŘED 80 LETY BYLA KOALA TÉMĚŘ VYHUBENA LOVEM RO KŮŽE, ŠKODÍ JI RŮZNÉ CHOROBY, ÚTOKY DIVOKÝCH PSŮ A KOČEK A NIČENÍ PŘIROZENÉHO PROSTŘEDÍ – EUKALYPTOVÝCH LESŮ.

POPIS TĚLA KOALY: Hmotnost: 5–12 kg, Délka těla: 70–90 cm, Délka ocasu: 6 cm PŘEDNÍ KONČETINY: MAJÍ NA OBOU DVA PALCE (PRVNÍ A DRUHÝ PRST STOJÍ PROTI OSTATNÍM PRSTŮM) ZADNÍ KONČETINY: DRUHÝ PRST SRŮSTÁ S TŘETÍM, PALEC PROTI OSTATNÍM PRSTŮM KOALA MÁ OTISKY PRSTŮ JAKO ČLOVĚK! HLAVA: OBSAHUJE EXTRÉMNĚ ZMENŠENÝ MOZEK, VELKÝ JAKO DVĚ PŮLKY OŘECHU, KTERÉ SE VZNÁŠEJÍ V MOZKOMÍŠNÍM MOKU V LEBEČNÍ DUTINĚ. KOALA BY VELKÝ MOZEK NEUŽIVILA – MÁ CHUDOU POTRAVU. VAK: OTVOR OTOČENÝ DOZADU TRÁVICÍ SOUSTAVA: MAJÍ OBROVSKÉ SLEPÉ STŘEVO K SLOŽITÉMU TRÁVENÍ EUKALYPTOVÝCH – BLAHOVIČNÍKOVÝCH LISTŮ

ZPŮSOB ŽIVOTA KOALY: POTRAVA: LISTY EUKALYPTU – BLAHOVIČNÍKU, TYTO LISTY JSOU SILNĚ JEDOVATÉ, ALE JÁTRA KOALY SI S NIMI PORADÍ (KROMĚ KOAL, POŽÍRAJÍ TYTO LISTY I KUSKUSOVÉ) PITÍ: KOALA NEMUSÍ PÍT, STAČÍ JI VODA V POTRAVĚ. SPÁNEK: KOALA VLASTNĚ SKORO POŘÁD SPÍ, TRÁVENÍ EUKALYPTOVÝCH LISTŮ JE NÁROČNÉ A TAK TO ŘEŠÍ SPÁNKEM. 3 HODINY ŽERE, 3 HODINY DĚLÁ NĚCO JINÉHO A 18 HODIN SPÍ. AKTIVITA: NEJČASTĚJI JSOU AKTIVNÍ VEČER ROZMNOŽOVÁNÍ: KOALA MŮŽE MÍT JEDNO MLÁDĚ ZA ROK, MLÁĎATA SE NARODÍ, VLEZOU DO VAKU – S OTVOREM U ZADKU A PŘISAJÍ SE K BRADAVCE. KDYŽ TROŠKU ODROSTOU, ZAČNOU VYLÉZAT VEN A OLIZOVAT MATČIN TRUS – ABY ZÍSKALY DŮLEŽITÉ BAKTERIE K TRÁVENÍ EUKALYPTOVÝCH LISTŮ. KDYŽ SE TO MATCE UŽ NELÍBÍ, ZAVŘE VAK A UVĚZNÍ JE UVNITŘ. VĚTŠÍ MLÁĎATA SE VOZÍ NA ZÁDECH.

LISTY BLAHOVIČNÍKU – EUKALYPTU: