VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Povrch krajiny VY_III/2_inovace_10_ Povrch krajiny Autor: Mgr. Karin Cahlíková.
Advertisements

Ekosystém – pole Polní plodiny název: VY_32_INOVACE_02_Ekosystem_poleI škola: ZŠ a MŠ Komenského 103, Jilemnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
KLOKANÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: klokaní, maso, charakteristika, příprava,
UZENINY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
LOGICKÉ DVOJICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Gošová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
POCHUTINY VY_32_INOVACE_17_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník Předmět:
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_578_ Masná výroba Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
ELEKTROMAGNET Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
VAR Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_04_32.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
VY_52_INOVACE_02_Co se z čeho vyrábí? Člověk a jeho svět - prvouka Mgr. Michaela Gondeková.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Využití ovoce v kuchyni
Energetická hodnota potravin (EH)
V RESTAURACI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_11_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
DUM - Digitální Učební Materiál
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Předmět Technologie
ZDRAVÉ ZUBY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ
TĚSTOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: těstoviny, charakteristika, význam, výroba, druhy Autor:
Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_09_Činnost litosféry na Zemi Autor: Mgr. Milan Javůrek
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
DUM - Digitální Učební Materiál
Přesnídávkové polévky
PRACOVNÍ LIST Úkoly: 1) Na internetu vyhledej, kde se nachází podnebné pásy zmíněné v prezentaci a vyznač je na mapě. 2) Na kterých kontinentech je možné.
Přenos tepla Požár a jeho rozvoj.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rozlišování krátkých a dlouhých samohlásek interaktivní
Objemové změny těles s teplotou
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Citrusové plody Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY__III/2__INOVACE__124 Prvouka Jaro, léto – charakteristické znaky
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Není příloha, jako příloha
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
„Odkrývačky“ – hudební nástroje I
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Násobilka se zvířaty 5x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
VY__III/2__INOVACE__161 Režim dne školáka.
Energetická hodnota dětské výživy
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ U STOLU
Neživá příroda - vzduch
Člověk Autor: Mgr. Iveta Váňová VY_32_INOVACE_17_Člověk-strava
VY_52_INOVACE_01_Velikonoce
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Rozmnožování organismů
21.1. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
Vstupní a výstupní zařízení
Historie vývoje počítačů
Teplota, měření teploty
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_15_PRAKTICKÉ ČINNOSTI POLÉVKY Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského 360 79351 Břidličná Doporučeno pro: 6.-8. ročník Předmět: Praktické činnosti Autor: Bc. Klára Ujfaluši INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁNÍ

„Polévka je grunt“ Znáš toto přísloví? Vysvětli co znamená…. Klikni na obrázek

ROZDĚLENÍ POLÉVEK 1) VÝVAR - z masa, zeleniny, obilovin, luštěnin,… a) čistý b) se zavářkou ( kapání, knedlíčky, krupice,…) 2 c) s vložkou ( krutony, nudle, smažené bublinky,…)

ROZDĚLENÍ POLÉVEK 2) ZAHUŠTĚNÉ (PŘESNÍDÁVKOVÉ) -husté, energeticky vydatnější 3 Zahušťujeme: a) zásmažkou ( jíška) 4 - opražená mouka s tukem b) záklechtkou - mouka s vodou (mlékem)

ROZDĚLENÍ POLÉVEK 3) OVOCNÉ - vhodné pro děti 5 - vhodné pro děti - využití sezónního ovoce - podávají se studené 6 7

RECEPTY Klikni na obrázek

PODÁVÁNÍ POLÉVEK v polévkovém talíři b) z bujonového šálku 8 b) z bujonového šálku c) z teriny – polévková mísa d) speciální podávání 10 9 11

DOBROU CHUŤ

Použité obrázky z webu Office.com 8,11 http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=272 http://www.hostovka.cz/clanek.php?clanek=316 („Se souhlasem Michaela Klímy“ – 10. listopadu 2011 Použité obrázky z webu Office.com 3, 4, 7 1,2,5,6,9 [cit. 2011-11-08. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Plum_soup.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Apricot_soup.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:French_ognion_soup_2.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Hov%C4%9Bz%C3%AD_pol%C3%A9vka.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Erbsensuppenteller.jpg