DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ŠKROBY A ŠKROBÁRENSKÉ VÝROBKY
JEDLÉ ŠKROBY BRAMBOROVÝ - Solamyl, Naturamyl KUKUŘIČNÝ - Maizena PŠENIČNÝ - Tricena
DRUHY ŠKROBŮ
Škrobárenské výrobky Pudinky : a) běžné – ochucené /jahodové, vanilkové../ b) mléčné – s přidáním sušeného mléka c) bez vaření – zalít horkou vodou a míchat Pudinkové krémy Ztužovač šlehačky Glukopur (glukóza)
PUDINKY
VADY Cizí pachy Cizí příměsi /nečistoty/ Prošlá záruční lhůta Roztrhaný obal Záměna druhu
SKLADOVÁNÍ V čistých, suchých dobře větratelných místnostech Chráníme před:- změnami teploty - nadměrnou vlhkostí - slunečním zářením - živočišnými škůdci
ZDROJE http://static.zlacnene.sk/foto/vyrobky/280500/280281.jpg Josef Kavina, ZBOŽÍZNALSTVÍ potravinářského zboží pro 1. ročník středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač – prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží, Praha: nakladatelství IQ, 1996, http://www.slunecnice-cb.cz/fotky9270/fotos/_COUNTRYLIFE/452003.jpg http://static.zlacnene.sk/foto/vyrobky/602500/602308.jpg http://www.potravinymacek.cz/fotky19742/fotos/_vyr_1570naturamyl-250g.jpg http://www.potravinymacek.cz/fotky19742/fotos/_vyr_1765puding-cokoladovy-amylon-40g.jpg http://www.potravinymacek.cz/fotky19742/fotos/_vyr_1666puding-vanilkovy-amylon-37g.jpg http://www.vitana.cz/_dataPublic/products/18138f01465fab2231e9169f68913519/ztuzovac-slehacky.png http://www.eshop-olja.cz/domain/sladky/files/100_2414.jpg http://static.zlacnene.sk/foto/vyrobky/280500/280281.jpg http://kattarit.wz.cz/skrob.jpg http://eshop.zdravmat.sk/2208-2593-large/glukopur-hroznovy-cukor-dextrozad-glukoza-plv-1x250-g.jpg http://www.newfitshop.sk/130-228-large/kompava-glukoza-2000g.jpg http://www.helpforenglish.cz/files/20-1297713527-fotolia-pudding-03.jpg
konec Autorem materiálu a jeho částí , není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Kapalínová