Ovocný koláč.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moučníky z tvarohového těsta
Advertisements

Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Houbový koláč s parmezánem
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
200 g HERY Zpět na HERU Zpět na HERU, MOUKUHERUMOUKU.
Ovocný koláč stále klikej Co potřebujeme 1 láhev kvalitní whisky 1 hrneček vody 1 hrneček másla 1 hrneček cukru 4 vejce 2 hrnečky sušeného ovoce 1 lžičku.
R ECEPT NA MUFFINY S TROJTOU Č OKOLÁDOU Dobré a p ř íprava nebude trvat dlouho.
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Pokrmy z brambor.
VY_32_INOVACE_11_ODV_645_Str
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
SKLENĚNÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME NA   1. K PODÁVÁNÍ POKRMŮ
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Recept na perník.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Ovocný koláč. Co potřebujeme 1 hrneček vody 1 hrneček másla 1 hrneček cukru 4 vejce 2 hrnečky sušeného ovoce 1 lžičku prášku do pečiva 1 lžičku soli citrónový.
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Velikonoční beránek Poslední snímek Další snímek.
Start-up 100ml ovocného zákysu s pomerančovou příchutí,50g hruškového nízkotučného jogurtu,1zarovnaná lžička rozpustné kávy,1 lžička dietní vlákniny zákys,jogurt.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
ZAČNEME menu.  POTŘEBUJEME:  6 vajec  250 g pískového cukru  1 dl oleje  1 dl vody  250 g polohrubé mouky  1 vanilkový puding  Lžíce kakaa  2.
Moučníky z litého těsta
Příprava Vánoční večeře
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
NákypyNákypy Jednoduché restaurační moučníky. Jablková žemlovka Nakrájené žemle na plátky, zvlhčíme mlékem s rozšlehanými žloutky Očištěná jablka nakrájíme.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.09 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
ZDRAVÉ MLSÁNÍ Ivana Paletová
charakteristika kovového inventáře
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
V ELIKONOČNÍ BERÁNEK. P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva.
Recept jak udělat krtkův dort…
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Jednoduché,ale dobré. Suroviny 150g vlašských ořechů 150g kešu oříšku 150g pistácií 150g brusinek 150g rozinek 150g jakýkoliv sušeného ovoce Mléko Čokoláda.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Lasaně zapečené se zeleninou
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
Nápoje Teplé Studené káva koktejly nealko čaj limonády Kakao, čokoláda
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
280 g hladké mouky 140 g másla 50 g mletých ořechů 10 g droždí kávová lžička cukru 2 lžíce mléka citronová šťáva citronová kůra kávová lžička mletého.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Technologie Ročník: III.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Mramorová bábovka Od babičky.
Rozdej Exercise -1 Exercise - 1 oznamovací kladná záporná otázka Ve větách kladných oznamovacích some. Ve větách záporných any. V otázkách any.
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
* Dohotovování pokrmu u stolu hosta pomocí hořícího alkoholu.
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_29_Pracovní postup Téma: Pracovní.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
BORŮVKOVÉ PALAČINKY Tipy na servírování:
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
SVČ Domeček Ubrousku, prostři se!
Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova
DUM - Digitální Učební Materiál
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
DUM - Digitální Učební Materiál
Recept – Hororové cupcakes
PESTROST STRAVY.
Hmotnostní zlomek převáděný na %
OVOCNÉ MOUČNÍKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: charakteristika, ovoce, jablka, závin Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Ovocný koláč.
Transkript prezentace:

Ovocný koláč

Co potřebujeme 1 hrneček vody 1 hrneček másla 1 hrneček cukru 4 vejce 2 hrnečky sušeného ovoce 1 lžičku prášku do pečiva 1 lžičku soli citrónový džus oříšky 1 lahev kvalitní whisky

Postup otestujeme whisku, zda je kvalitní připravíme si hlubokou misku otestujeme whisku, zda je opravdu kvalitní ješte jednou otestujeme whisku(pro jistotu) do připravené misky vložíme máslo, jedno vejce, zapneme mixer a rozšleháme

ujistíme se, zda je whiska stále dostatečně kvalitní vypneme mixer tlačítkem “off“ jestliže stále vrčí, vytrhneme šňůru ze zásuvky samozřejmě, že otestujeme whisku vedle misky si rozmačkáme vejce a zkusíme whisku, jestli je dostatečně....ehm....tekutá

přidejte do whisky, prd do whisky, do misky( přidejte do whisky, prd do whisky, do misky(!) hrníček soli, vlastně tři, nejsme přeci troškáři! přilejeme džus, přiměřeně přidejte lžíci cukru a nebo co to tam je zapněte troubu dlouho jsme netestovali naší whiskulenku, teď je ten správný čas

vypněte misku-ku a vyhoďte hořící troubu ven oknem dotestujte zbytek whisky a vůbec, kdo vás, k čertu, nutí do toho blbého ovocného koláče! běžte spát!