Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_Slo_I_07 Vzduch, kyslík ppt. Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Dýchací soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_7_Dýchací soustava Téma: Přírodověda.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_20_Péče a ochrana ŽP Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 20 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiří Hajn Název DUM: Voda (opakování) Název sady: Chemie – 8. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Škola 21. století Autor: Ing. Minářová Pavlína Datum/období: podzim 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Prvky a směsi Autor: Mgr. M. Vejražková VY_32_INOVACE_05_ Dělící metody Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
Oxidy Názvosloví oxidů Některé významné oxidy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno.
Chemie pro 9. ročník ZŠ. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název:
Vypracoval Daniel Beneš, Hana Lollková a Becca Křístková.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_4A_11_Cukry.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_32_INOVACE_2C_03_Fyzikální,
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Monika Šléglová NÁZEV:VY_32_INOVACE_06B_19_Výroba železa TEMA:Kovy ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Tomáš.
VZDUCH. Plynný obal Země se nazývá ATMOSFÉRA. Směs látek tvořících atmosféru je vzduch. SLOŽENÍ VZDUCHU: 21% kyslík 78% dusík 1% ostatní plyny (oxid uhličitý,
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Škola pro 21. století Autor: Ing. Minářová Pavlína Datum/období: říjen 2013 Číslo projektu:
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
VODA ŽIVOTADÁRNÁ KAPALINA.
Voda Základ života.
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Lucie Tuhá Číslo
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Změny skupenství látky
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR:Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_27_ VOLNĚ ŽIJÍCÍ ŽIVOČICHOVÉ.
Voda H2O. Voda H2O Typy vod V přírodě se voda nikdy nevyskytuje čistá, obsahuje vždy určité množství rozpuštěných látek, plynů a nerozpuštěných pevných.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Základní škola a mateřská škola Damníkov
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Chemie pro 9.ročník ZŠ Karboxylové kyseliny.
Období: leden až květen 2012
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_PLODY
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Chemie pro 9.ročník zš Mgr. Iveta Ortová
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Blanka Petlánová
Lidé a ostatní živočichové
Různé podmínky života na Zemi
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_CH.8A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_CH.8.A.06_VZDUCH Název: Vzduch.
Autor: Stejskalová Hana
Autor: Stejskalová Hana
Autor : Mgr. Terezie Nohýnková Vzdělávací oblast : Člověk a příroda
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
6. Využívání a znečišťování vody Základy ekologie pro střední školy 1.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_20_ Jednotky objemu
VY_52_INOVACE_41_Hydrosféra-učební text
Vzduch.
Člověk a jeho svět 3. ročník
Neživá příroda - vzduch
02 kyslík VY_32_INOVACE_02 autor: Mgr. Helena Žovincová
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Vzduch - opakování Vysvětli pojem atmosféra a popiš složení vzduchu.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
3.1 Surovina zdarma Kyslík má široké využití v průmyslu: - při výrobě oceli, při sváření a řezání kovů, v lékařství (dýchací přístroje), v raketové.
Voda, vzduch Vodík, kyslík.
Transkript prezentace:

Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3235 Název: VY_32_INOVACE_2C_12_Voda a vzduch – opakování Téma: Chemie pro 8. ročník ZŠ

Anotace Tato prezentace slouží jako materiál pro opakování před souhrnnou písemnou prací. Opakování bude věnována celá vyučovací hodina. Na čtvrtém snímku si žáci připomenou základní údaje o vodě, učitelka případné nedostatky bude opravovat. Na pátém snímku jsou otázky týkající se druhů vod, zároveň jsou pomocí animací vloženy i správné odpovědi na otázky.

anotace Na šestém snímku jsou uvedeny otázky týkající se druhů vody, i na tomto snímku jsou pomocí animací vloženy správné odpovědi na otázky. Na sedmém snímku jsou uvedeny otázky týkající se základních údajů o vzduchu. Na osmém snímku jsou otázky ohledně čistoty a nečistoty ovzduší, žáci spojují otázky s ekologií. Na devátém snímku jsou otázky týkající se les jako filtr ovzduší, součástí jsou i správné odpovědi.

anotace Jedenáctý snímek opakuje a upevňuje znalosti, proč se říká vzduchu dobrý sluha, zlý pán. Tato prezentace slouží jako opakovací materiál pro souhrnnou písemnou práci.

Voda Co znamená hydrosféra? Co je to životodárná kapalina? Vysvětli koloběh vody. Jak dělíme vodu? Z jakých hledisek?

Voda Co je měkká voda? Čím se vyznačuje? Obsahuje málo minerálních látek. Co je tvrdá voda? Čím se vyznačuje? Obsahuje hodně minerálních látek – minerální vody, pitná voda. Co je destilovaná voda, co o ní všechno víš? Žádné minerální látky, bez zápachu, nepoživatelná.

Voda Co je odpadní voda? Vzniká při činnost člověka v domácnosti, průmyslu, zemědělství, obsahuje značné množství nečistot. Co je užitková voda? Používá se k užitku, koupání, praní atd. Jak působí čistička vod? Obrázek str. 36 – nakreslit do sešitu.

Vzduch Co je vzduch? Co je atmosféra? Z jakých plynů je složen vzduch? Jaká složka vzduchu podporuje hoření? Jaká složka má opačný charakter? (Zkus uvést na příkladu).

Vzduch Čistota ovzduší: Jaké znáš nečistoty v ovzduší? Výfukové plyny automobilů. Při spalování uhlí v elektrárnách. Prach. Dým, který škodí rostlinám i živočichům.

Vzduch Co se používá pro čistotu ovzduší? Rostliny, parky, lesy. Proč? Vytvářejí fotosyntézou kyslík a zpracovávají oxid uhličitý.

Proč se říká vzduchu dobrý sluha, ale zlý pán? Přijímání kyslíku při dýchání je podmínkou našeho života. Má široké uplatnění i v průmyslu – při řezání, sváření kovů, raketová technika, lékařství. Vzdušný kyslík také škodí – způsobuje rezavění ocelových konstrukcí, tlení dřeva a kažení potravin.

citace BENEŠ, P., PUMPR, V., BANÝR, J. Základy chemie. Fortuna. 1993, Praha. ISBN 80-7168- 043-5