Jak se jmenují naše děti?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Porodnost Soukromá obchodní akademie SOAPA, s.r.o. Opletalova 4, Jablonec nad Nisou.
Advertisements

Základní škola Karla Vokáče Strašice
Sochy z indiánské scény vyrobené z papíru od: Allen a Patty Eckman Autor © Arie - texty z angličtiny volně přeložil
O pohár starosty MČ Praha 1 Plavecké závody Tyršův dům, Praha 1.
JMÉNO A PŘÍJMENÍ NEZLETILÉHO DÍTĚTE
PODSTATNÁ JMÉNA.
Miroslava Dvořáková 8. B 2013/2014
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Naše ZŠ Ludgeřovice slaví 50. narozeniny :D
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha Slovenská demografická konference SMOLENICE 4.5. – Demografické chování.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_14.
SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
Hawa Bah. Kontaktovali jsme neziskovou organizaci Wontanara a vybrali si adoptivn í d í tě - 11letou holčičku Hawu Bah z Guinei. „ Udělej něco dobr é.
TČ1 – Truhlář a Čalouník, 1. ročník, tříletý učební obor
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_229_2TR_ČJ Autor: Mgr. Miroslava Ondrová.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C -
Naše t ř ída VII.2oo7/2oo8. Seznam t ř ídy Seznam t ř ídy 1. Beneš Martin 1. Beneš Martin 2. Benová Jana 2. Benová Jana 3. B ěť áková Michaela 3. B ěť.
Ve třídě je 24 dívek a 8 chlapců. Jakou procentuální část třídy tvoří chlapci? Co tvoří základ? Základ je 100 % Základ je celkový počet dětí ve.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Gymnázium, Havířov-Město, Komenského 2, p.o. Tato prezentace.
MARIE TEREZIE RODINA HANI a ANI.
Fotonoviny oddílu Pusík a Knoflíci z PS Nepomuk 4.6. Pionýrský dětský den s méďou.
Mé studium na 4.ZŠ v Chebu Michaela Bernardová.
10. Žáků takže 5 dívek a 5 chlapců… DÍVKY CHLAPCI Becherová Lenka Bláha Petr Doležalová Barbora Knotek Jaroslav Novotná Kateřina Lepšík Jan.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci vymýšlejí a zapisují jména, která by podle abecedního.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
VZOR: OTCŮV, MATČIN (Čí ?)
Rodokmen - jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Stravování středoškoláků Zlínský kraj Odbor Hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Prezentace: MUDr. Jana.
Zkvalitnění kompetencí pedagogů ISŠ Rakovník IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků středních škol Integrovaná.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Podstatná jména Přídavná jména Zájmena Číslovky Slovesa
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková Pracovní skupina Specifické oblasti rozvoje (resp.
PROCES ADMINISTRACE PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI PŘED MONITOROVACÍM VÝBOREM
Binomická věta Existují-li 2 alternativní jevy s pravděpodobnostmi p a q (q =1- p), četnosti možných kombinací p a q v serii n pokusů jsou dány rozvinutím.
PROCENTA % % % 7. ročník ZŠ Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová
Matematika – 2. ročník ZŠ „Slovní úlohy vážně i nevážně“
VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE TENISOVÉHO ODDÍLU T.J.SOKOL DŘEVOHOSTICE
České děti jako čtenáři v roce 2013/2014 Praha UISK Vít Richter Národní knihovna ČR
Božena Němcová Narození: Vídeň Zemřela: (42let)
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.6 Karel Poláček Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Československo, Česko a Slovensko Autoři: Veronika Hlávková Jana Kamenická Nikola Košařová Natálie Pokorná.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková LEGENDA Narodil se v r Byl z rodu Slavníkovců. V r. 982 se.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Vítejte na setkání partnerů digitálních technických map krajů Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
Vztahová vazba mezi rodiči a jejich dospívajícími dětmi léčenými v Ambulanci dětské a dorostové adiktologie, na Klinice adiktologie 1. LF UK a VFN v Praze.
Slaďování pracovního a rodinného života podle dat VŠPS
Jaroslav Vojtěšek a Marie (důchodci)
PŘÍLOHA Č. 4 – PROFIL OSOB ŽIJÍCÍCH V DOTÁZANÝCH RODINÁCH
Číslo podstatných jmen
Hostinec U Zlaté Prahy Rodina Schückova z Bobrové
Název školy : ZÁKLADNÍ ŠKOLA NOVÝ KOSTEL,OKRES CHEB
CITOV.
Karel IV. JEHO ŽIVOT..
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
POPULAČNÍ VÝVOJ V ČESKÉ REPUBLICE V ROCE & AKTUÁLNÍ ÚDAJE ZA ROK 2005
Psaní vlastních jmen osob
VY_32_INOVACE_CJ.6.A.14 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Nikola Grbavčicová Název materiálu: VY_32_INOVACE_CJ.6.A.14_pridavna_jmena Název:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Petr Vejrosta NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_12 Slovní.
Život Karla IV. * ✝ Vypracoval: Svrček Matyáš
PROCES ADMINISTRACE PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI PŘED MONITOROVACÍM VÝBOREM
VY_ 32_ INOVACE _01_10_Karel IV.
Komise pro regionální rozvoj a cestovní ruch
Název školy: Soukromá základní škola Adélka, o.p.s.
ELIŠKA PŘEMYSLOVNA.
Vypočítej tabulky a+b a b
AFK SLIVENEC „A“ TEAM
VY_32_INOVACE_10 10 KP slovní úlohy autor: Miroslav Ševčík
Transkript prezentace:

Jak se jmenují naše děti? Křestní jména dětí a jejich rodičů v roce 2010 a lednu 2011

Kolik dětí se narodilo? V roce 2010 se v České republice narodilo: 117 153 dětí celkem, z toho: 60 220 kluků 56 933 holek V lednu 2011 se narodilo: 8 864 dětí celkem, z toho: 4 518 kluků 4 346 holek

Nejčastější jména děvčat narozených v roce 2010 Předávání jména z rodiče na dítě je u dívek mnohem méně časté než u chlapců. Z první padesátky dostaly po matce jméno hlavně Jany (28,8 %), Petry (19,9 %) a Lenky (18,6 %).

Nejčastější jména děvčat narozených v roce 2010 V početné skupině cizokrajných dívčích jmen se objevila např.: Aashinya, Biqi, Élaine, Fathíja, Gaoxiang, Imana, Lupita, Margad, Nastasija, Oleksandra, Qianxun, Willie nebo Zlatica. Celoroční soubor holčičích jmen nabízí také mnoho domácích zajímavostí: Liliana, Thea (nebo také Tea), Timea, Madlen, Malvína, Babeta, Elvíra, Amáta, Angelína, Polina, Klementýna, Donáta, Šanel, Petronela, Graciela, Liběna, Filoména nebo Mišela.

Krajské rozdíly v dívčích jménech v roce 2010

Nejčastější jména chlapců narozených v roce 2010 Z padesátky nejčastějších jmen dostali jméno po otci především Zdeňkové (73,2 %) a Milanové (72 %), dále Ladislavové (64,5 %), Jaroslavové (64,2 %) a Miroslavové (63,4 %). Hodně děděným jménem je i Jiří (60 %), Karel (58,1 %), Roman (57,6 %), Pavel (55,3 %) a Petr (52,8 %).

Nejčastější jména chlapců narozených v roce 2010 Mezi chlapeckými jmény bylo velmi mnoho cizokrajných jmen, na ukázku vybíráme: Abdoul, Bilguut, Cristiano, Dmytro, Enkai, Kazuki, Ruslan, Spiros, Vittorio, Thang, Zoltán. Domácích zajímavostí mezi chlapeckými jmény se letos sešlo opravdu hodně: Zachariáš, Ervín, Lucián, Barnabáš, Horymír, Maxián, Křišťan, Radimír, Česlav, Gorděj, Melichar, Jošt, Monty Pepa, Šebestián, Andělín, Miloň, Vavřínek, Oktavián, Nikodém, Jiljí.

Krajské rozdíly v chlapeckých jménech v roce 2010

Nejčastější jména matek dětí narozených v roce 2010 Z první desítky jmen matek vidíme, že v této generaci oblíbená jména jak Lenka nebo Martina se u dětí vyskytují mnohem méně často.

Krajské rozdíly jmen matek dětí narozených v roce 2010

Nejčastější jména otců dětí narozených v roce 2010 U nejčastějších jmen otců je patrné, že mnohem více z nich zůstává v oblibě i jako jména pro narozené chlapce. Pouze Jaroslav a Miroslav nejsou u dnešních dětí tak časté, jako byly o generaci dříve.

Krajské rozdíly jmen otců dětí narozených v roce 2010

Nejčastější jména dětí narozených v lednu 2011

Nejčastější jména dětí narozených v lednu 2011 O dvě místa si polepšila Adéla a o jedno Eliška. Nejvíce, o dvě místa, klesla Barbora z osmé na desátou příčku, o jedno místo si shodně pohoršily Kristýna, Natálie a Anna. Do první desítky chlapeckých jmen letos v lednu výrazně zasáhl Matyáš, který z loňského jedenáctého poskočil až na šesté místo a stal se tak skokanem roku.

Nejčastější jména děvčat 1999-2011

Nejčastější jména chlapců 1999-2011

Děkuji za pozornost. Ing. Eva Kortanová Odbor elektronických prezentací Český statistický úřad E-mail: eva.kortanova@czso.cz Tel.: 485 244 230