Podpora žáků - mluvčích cizích jazyků z pohledu MŠMT

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrace cizinců na území ČR v gesci MŠMT
Advertisements

ZŠ Rakovského v Praze 12.  Ve škole je integrováno 35 dětí cizích státních příslušníků  Nejpočetněji je zastoupena skupina vietnamských žáků  Dále.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Lucie Obrovská Kancelář veřejného ochránce práv
Děti s odlišným mateřským jazykem (OMJ) v předškolním vzdělávání
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných obcemi únor 2012 Odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
doc. PaedDr. J. Šindelářová, CSc.
Studijní obor: Sociální činnost
Národnosti Jazyky.
Informační systém pro akreditace Marie Kaňková, MŠMT
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
REALIZACE PRÁV PŘÍSLUŠNÍKŮ NÁRODNOSTNÍCH MENŠIN
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
PLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
1 Gymnázia z pohledu statistických dat Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných obcemi únor 2010 Odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
NSK z pohledu MŠMT v roce 2015 Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek ministra
1 Valná hromada Asociace vyšších odborných škol, AVOŠ Praha, 14. duben 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1.
Vzdělání z hlediska teorie statků
1 Asistent pedagoga pro děti, žáky a studenty se sociálním znevýhodněním Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
N ÁRODNOSTNÍ MENŠINY NA ÚZEMÍ Č ESKÉ REPUBLIKY Jana Hřebíčková 4.B.
Zpráva o činnosti odboru cizinecké policie 2015.
MIGRACE.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
1 Strategie vzdělávací politiky ČR do roku 2020 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
16. prosince 2015 Jednání Rady vlády pro národnostní menšiny.
1 Chystaná novela školského zákona Mgr. Jaroslav Fidrmuc náměstek pro řízení sekce vzdělávání Asociace středních průmyslových škol ČR Špindlerův Mlýn,
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
1 Budoucnost péče o ohrožené děti Mgr. Jaroslav Fidrmuc zástupce náměstka ministryně pro vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
VÚPSV, v.v.i., Karlovo nám. 1, Praha 2, tel.: , Zkušenosti s pracovní imigrací v České republice Jiří Vyhlídal VÚPSV.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
1 Aktuální informace z oblasti primární prevence rizikového chování Středočeská krajská konference Praha 12. října 2016 Ministerstvo školství, mládeže.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
1 Přijímací řízení do SŠ 2016/2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Úhrada zdravotních služeb poskytnutých „migrantům“ na území ČR
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Šetření uplatnění absolventů vysokých škol
Počet cizinců a zaměstnaných cizinců na území MS kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Změny financování regionálního školství
Uznávání zahraničního vysokoškolského vzdělání a kvalifikace podle novely zákona o vysokých školách č. 137/2016 Sb. (květen 2016) Ministerstvo školství,
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Struktura jazyka.
Tisková konference Štrasburk dva roky poté
PHmax ve středním vzdělávání
Finanční motivace učitelů při práci s nadanými žáky
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
Integrační opatření MŠMT
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Mabistrát hlavního města Prahy
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
Obecné poučení o jazyce
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Podpora žáků - mluvčích cizích jazyků z pohledu MŠMT Požádat, ať si v průběhu prezentace zapisují dotazy, ráda zodpovím na konci. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Malá Strana, 118 12 Praha 1 • tel.: +420 234 811 111 msmt@msmt.cz • www.msmt.cz

Statistické údaje

Statistické údaje

Programy MŠMT na podporu cizinců Rozvojový program Podpora vzdělávání cizinců ve školách v roce 2017 Modul A) Bezplatná výuka přizpůsobená potřebám dětí a žáků – cizinců z třetích zemí Modul B) Zajištění podmínek vzdělávání nezletilých azylantů, osob požívajících doplňkové ochrany, žadatelů o udělení mezinárodní ochrany na území ČR a dětí, žáků – cizinců umístěných v zařízení pro zajištění cizinců Modul C) Zajištění bezplatné přípravy k začlenění do vzdělávání dětí a žáků osob se státní příslušností jiného členského státu Evropské unie Dotační neinvestiční program Podpora aktivit integrace cizinců na území ČR v roce 2017

Programy MŠMT na podporu vzdělávání v jazycích národnostních menšin Dotační program na podporu výuky dějin 20. století a vzdělávání v jazycích národnostních menšin v roce 2017 nařízení vlády č. 98/2002 Sb., cca 15 mil. Kč Rozvoj mateřského jazyka národnostních menšin. Vzdělávací aktivity pro příslušníky národnostních menšin Tvorba výukových materiálů v jazycích národnostních menšin. bulharská, běloruská, chorvatská, maďarská, německá, polská, romská, rusínská, ruská, řecká, slovenská, srbská, ukrajinská, vietnamská, židovská

Zdroje informací MŠMT www.msmt.cz/vzdelavani/zakladni-vzdelavani/vzdelavani-zaku-cizincu, www.msmt.cz/vzdelavani/zakladni-vzdelavani/metodika-prace-s-zaky-cizinci-na-zakladnich-skolach NIDV cizinci.nidv.cz/ NÚV www.nuv.cz/kontakty/podpora-mnohojazycnych-trid www.rvp.cz

Zdroje informací a podpory www.csicr.cz/cz/Poradna-QL/Poradna/Informace-pro-skoly/Stanovisko-Ceske-skolni-inspekce-poskytovani-porad zastoupení EK www.evropskedny.cz/#program jazykové a kulturní instituty (často působící při velvyslanectvích)

Děkuji Vám za pozornost. Mgr Děkuji Vám za pozornost. Mgr. Eva Tučková Oddělení základního vzdělávání Tel: +420 234 81 2125 (l. 1111 ústředna) eva.tuckova@msmt.cz