OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0479 Číslo materiálu VY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_OSTATNI_HOSTINY-1_PREZENTACE_17 Název školy Střední škola služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové Ročník 3. Vzdělávací oblast Odborné vzdělávání Vzdělávací obor Stolničení Tematický okruh Společenská setkání Téma Ostatní hostiny Jméno autora Bc. Jaroslav Hrůza Vytvořeno dne 11.7.2013 Metodický popis (anotace) Prezentace vytvořená v programu MS Powerpoint seznamuje s ostatními hostinami. Prezentaci lze uložit rovněž ve formátu PDF a poskytnout ji žákům k jejich mimoškolnímu vzdělávání.
OSTATNÍ HOSTINY ČÍŠE VÍNA (COUPE DE CHAMPAGNE) Odpolední nebo večerní krátké setkání Trvá max. 0,5 hodiny – doplňkové občerstvení k akci Konzumace ve stoje Přírodní révová vína – 2dcl/os. Kanapky, koktejlové chlebíčky
OSTATNÍ HOSTINY ČÍŠE VÍNA (COUPE DE CHAMPAGNE) Další sortiment: káva, ovocné šťávy, sekt, sýrové a uzenářské výrobky Servis – nabídka z plat Např.: jmenování do funkce, blahopřání k narozeninám, uvítání nového pracovníka
OSTATNÍ HOSTINY PICKNICK - výlet do přírody Většinou na celý den, spojen s návštěvou historicky - kulturních památek Zábava: sportovní hry, střelba, jízda na koni, chytání ryb, houbaření Občerstvení v přírodě - skládací stoly a židle, jednoobrátkový inventář Pečlivá příprava – výběr místa, dobré počasí
OSTATNÍ HOSTINY Pokrmy: studené pečeně, drůbež, uzenina, sýry, zelenina, ovoce, cukrářské výrobky – trvanlivé, pozor na majolku Teplé pokrmy: grilování,opékané uzeniny Nápoje: pivo, víno, nealko, káva Promyslet servis, osvětlení, dodržování pořádku Stany
OSTATNÍ HOSTINY Obr.1
OSTATNÍ HOSTINY FIVE O´CLOCK TEA (ČAJ O PÁTÉ) Trvání 1 -1,5h, odpoledne, spíše dámská hostina Původně jen s čajem a sušenkami, dnes nealko míšené nápoje, nealko, zmrzlina Studená kuchyně – kanapky, koláče, slané pečivo, aj. Hlavní nápoje: káva, čaj, horká čokoláda Popřípadě: lehká vína a likéry
OSTATNÍ HOSTINY FIVE O´CLOCK TEA Společenská náplň: hudba, tanec, soutěže, společenské hry Místa k sezení Servis - nabídkové stoly nebo z plat
Použité zdroje Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora
Použité obrázky Obr. 1 - AQUILLA. wikimedia commons [online]. [cit. 5.8.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Uckerm%C3%A4rker _Picknick.JPG Obr. 2 - LEOPOLD RAUTH. wikimedia commons [online]. [cit. 5.8.2013]. Dostupný na WWW: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Leo_Rauth_Five_O%2 7Clock_Tea.Jpeg