EU_42_sada1_03_M_Rovinné útvary3_Šeb

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GEOMETRICKÉ TVARY A JEJICH VELIKOST
Advertisements

Vyvození a procvičení učiva žák dokáže rozdělit složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítat jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci.
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k výkladu vzorců pro výpočty obvodů daných.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Řípová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Autor výukového materiálu:
Obvody obrazců Za předpokladu použití psacích a rýsovacích potřeb.
ÚHLOPŘÍČKY ČTVERCE A OBDÉLNÍKA
Výpočty obvodů a obsahů rovinných obrazců
Obvody základních obrazců
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_19.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Obvody a obsahy rovinných obrazců
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_476_Obvod obdélníku a čtverce AUTOR: Mgr. Martina Ringová.
Vyvození a procvičení učiva
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Matematika - 1. stupeň ZŠ Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_03_18.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.04 Téma: PowerPoint.
Vyvození a procvičení učiva
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Čechová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
EU_62_A_sada 2_03_M_Úspory a půjčky jednotlivce_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková.
EU_62_A_sada 2_04_M_Úspory a půjčky domácnosti_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková.
Krychle a kvádr Povrch a objem VY_42_INOVACE_16_02.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Obvod rovinných obrazců Pojmenuj geometrické tvary a urči kolik mají.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
EU_42_sada1_22_M_Souhvězdí 1_Cup Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Bc. Kateřina Cuperová Anotace Prostřednictvím.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Zdeněk Šebestík Anotace Prezentace slouží k seznámení s postupem.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Zdeněk Šebestík Anotace Pracovní postup při zhotovení velikonočního.
Obvod a obsah čtverce a obdélníku VY_42_INOVACE_11_02.
Obvod a obsah rovnoběžníku VY_42_INOVACE_26_02. Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Obvod čtverce Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
Obvod obdélníku Vypracovala: Mgr. Martina Belžíková.
EU_62_A_sada 1_19_M_Typy rozpočtů_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Gabriela Jedličková Název materiálu: VY_32_INOVACE_14_37_Obvod čtverce Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
EU_62_A_sada 2_19_M_Vkladní knížka_Duch Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. AutorMgr. Duchová Renáta Anotace Prezentace.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Výpočty s odmocninami.
EU_62_B_sada 1_03_M_Přímé bankovnictví_Poliačíková
PODOBNOST GEOMETRICKÝCH ÚTVARŮ
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM:
EU_12_sada1_01_Inf_Úpravy obrázků 1_Šeb
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Čtverec, obdélník Slovní úlohy.
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
EU_62_A_sada 1_09_M_Banka_Pol
Převody jednotek obsahu
Úlohy na výpočet obvodu a obsahu obdélníku a čtverce
VY_32_INOVACE_05– Rovinné útvary, 2. ročník
PODOBNOST GEOMETRICKÝCH ÚTVARŮ
GEOMETRICKÉ TVARY A BARVY V LOGICKÝCH ŘADÁCH
EU_62_B_sada 1_05_M_Směna_Duch
EU_62_B_sada 2_03_M_Příjmy a výdaje 3_Pol
EU_62_B_sada 1_07_M_Účet_Poliačíková
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
TÉMA: Obvod trojúhelníku
EU_12_sada1_15_Inf_Word_Práce s obrazci 4_Šeb
EU_12_sada1_16_Inf_Word_WordArt1_Šeb
EU_12_sada1_02_Inf_Úpravy obrázků 2_Šeb
EU_62_A_sada 1_16_M_Výdaje_Pol
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Čtyřúhelník – obsah čtverce
EU_42_sada1_05_M_Tělesa_2_Šeb
Geometrické tvary.
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Matematika a její aplikace
Transkript prezentace:

EU_42_sada1_03_M_Rovinné útvary3_Šeb   Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Zdeněk Šebestík Anotace Prezence slouží k procvičení učiva o obvodech rovinných útvarů – čtverce. Vzdělávací oblast Matematika a její aplikace Předmět Matematika Tematická oblast/téma Geometrie v rovině a prostoru Výsledky vzdělávání  - vypočítat obvody a obsahy rovinných útvarů a využívat je v praxi Klíčová slova Obvod, obsah, čtverec, obdélník, strana, Druh učebního materiálu pptx Typ vzdělávání Střední vzdělávání, 2. ročník Praktické školy dvouleté Ověřeno Datum: 5. 2. 2013 Třída: II. PRŠ 2 Zdroj autor

Obvod čtverce

Cvičení 1: Zadání: Kolik m pletiva budeme potřebovat k oplocení zahrady ve tvaru čtverce, když jedna strana měří 10 m? 1. Náčrt: a a = 10 m a a 2. Vzorec O = a + a + a + a 3. Výpočet: O = 10 + 10 + 10 + 10 O = 40 a 4. Odpověď: K oplocení zahrady budeme potřebovat 40 m pletiva.

Úkol 1: Střecha domu je čtvercového tvaru. Kolik m okapu potřebujeme koupit, jestliže okapy umístíme na všechny okraje střechy? Jedna strana střechy měří 7 m.

Úkol 2: V kůlně jsme našli roli pletiva – 20 m. Na jak velký kus pozemku čtvercového tvaru nám bude pletivo stačit?

Úkol 3: Kolik km ušel na hlídce hlídač čtvercového pozemku o straně 2 km, když pozemek obešel 5x?

Řešení Úkol 1: Střecha domu je čtvercového tvaru. Kolik m okapu potřebujeme koupit, jestliže okapy umístíme na všechny okraje střechy? Jedna strana měří 7 m. O = a+ a + a +a a = 7 O = 7 +7 + 7 + 7 O = 28 Koupíme 28 m okapu.

Úkol 2: V kůlně jsme našli roli pletiva – 20 m. Na jak velký kus pozemku čtvercového tvaru nám bude pletivo stačit? O = a + a +a + a O = 20 a = 20 : 4 = 5 Strana pozemku je 5 m.

Úkol 3: Kolik km ušel na hlídce hlídač čtvercového pozemku o straně 2 km, když pozemek obešel 5x? O = a + a + a + a O = 2 + 2 + 2 + 2 O = 8 Ušel: 8. 5 = 40 Hlídač ušel 40 km.