Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

EU_62_A_sada 1_16_M_Výdaje_Pol

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "EU_62_A_sada 1_16_M_Výdaje_Pol"— Transkript prezentace:

1 EU_62_A_sada 1_16_M_Výdaje_Pol
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace slouží k seznámení s výdaji jako ekonomickým pojmem a jeho druhy. Je doplněn pracovním listem Výdaje 2. Vzdělávací oblast Matematika a její aplikace Předmět Matematika/Finanční gramotnost Tematická oblast/téma Hospodaření domácnosti/Výdaje  Výsledky vzdělávání Stručně charakterizovat rozdíl mezi příjmy a výdaji  Klíčová slova Pevné, kontrolovatelné a jednorázové výdaje, zboží, nájemné, půjčka Druh učebního materiálu PPT prezentace Typ vzdělávání Střední vzdělávání, 1. ročník Praktické školy dvouleté Ověřeno Datum: Třída: I. PRŠ 2 Zdroj [online]. [ ]. Dostupné z URL: <

2 Výdaje Výdaje jsou peníze, kterými platíme za zboží. Abychom mohli výdaje zaplatit musíme mít příjem. Nauč se hospodařit s penězi!

3 Druhy výdajů pevné kontrolovatelné jednorázové

4 Pevné výdaje Pravidelně se opakují, většinou ve stejné výši.
Př. nájemné, splátka půjčky, pojištění.

5 Kontrolovatelné výdaje
Můžeme ovlivnit jejich výši, případně je úplně zrušit. Př. výdaje za jídlo, za dovolenou, zábavu, sport.

6 Jednorázové výdaje Jejich výši můžeme většinou ovlivnit. Mohou být plánované (koupě pračky) nebo neočekávané (oprava auta). Mějte vždy pro tento případ finanční rezervu.

7 > < výdaje Porovnání příjmů a výdajů příjmy = výdaje

8 Otázky a úkoly Co jsou to výdaje? Jak můžeš ovlivnit své výdaje? Jaké výdaje má tvoje rodina? Co se stane, když nemůžeme své výdaje platit?


Stáhnout ppt "EU_62_A_sada 1_16_M_Výdaje_Pol"

Podobné prezentace


Reklamy Google