3.3.2015 Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Projekt ePreskripce a poskytování údajů o vydaných LP
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Přednáška č. 5 Proces návrhu databáze
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ NÁVRH IS PRO TECH. PROCESY Roman Danel VŠB – TU Ostrava HGF Institut ekonomiky a systémů řízení.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
CIS Cizinecký informační systém
Realizační tým ICZ duben 2005
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Novinky.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ projekt spolufinancovaný z programového období Integrovaný operační program (IOP)
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Hraniční kontrola předmětů na vnějších hranicích spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Projekty CCRJM v oblasti internetových aplikací Brno Ing. Lukáš Bačík.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Biometrické snímací zařízení k VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2009 Fond pro vnější hranice (FVH)
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Zabezpečení dat a komunikační infrastruktury Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/
Letecká technika pro záchranné práce v IZS CZ.1.06/3.4.00/ Projekt je spolufinancován z Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj v.
Obnova HW a koncových stanic v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Modernizace mobilního monitorovacího prostředku projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Obnova infrastruktury SIS II - 2. etapa (záložní centrum) projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Rozšíření informačního systému OBZOR projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Diskové pole pro testy SIS II projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější hranice (FVH)
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
ZÁKON O REGISTRU GEOGRAFICKÝCH INFORMACÍ & NOVÁ KONCEPCE ÚPP VE STAVEBNÍM ZÁKONU odpovídající smyslu VZSZ ÚP, schváleného Usnesení vlády ze dne 20. června.
Připojení NS-VIS k CS-VIS EU projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice (FVH)
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Informace o výzvě pro školy
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Rozšíření funkcionalit systému ZC-CIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
Integrace VISION a VIS Mail do NS-VIS – VIS Mail fáze II projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Evropský návratový fond (ENF)
Diskové pole SIS II - záložní centrum projekt spolufinancovaný z ročního programu 2012 Fond pro vnější hranice (FVH)
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Předávání údajů o cestujících leteckými dopravci Policii České republiky projekt spolufinancovaný z ročního programu 2010 Fond pro vnější hranice.
Obnova infrastruktury SIS II před spuštěním do rutinního provozu - 1. etapa projekt spolufinancovaný z ročního programu 2011 Fond pro vnější.
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Presentation Title 1st September 2002
Zrealizované projekty z Fondu pro vnější hranice v rámci ročních programů FVH 2007, ročního programu FVH 2008 realizovaných v roce 2009.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

3.3.2015 Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)

Obsah prezentace Cíle projektu Důvody realizace Základní informace o projektu Klíčové aktivity Kontaktní údaje Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z Ročního programu 2013 Mgr. Markéta Havlová 3.3.2015

Cíle projektu Hlavním cílem projektu je zvýšení robustnosti, dostupnosti a provozuschopnosti SIS II ve všech fázích jeho životního cyklu. Specifickým cílem je posílení robustnosti a vysoké dostupnosti NS-SIS II, vybudování odděleného testovacího a školicího prostředí, úprava architektury aktualizace záznamů v aplikaci NS-SIS, doplnění aplikace NS-SIS o funkci připojování daktyloskopických dat k záznamu osoby, posílení a upgrade systému monitorování provozu NS-SIS II, a školení pracovníků databázového centra pro konfigurování, provozování a využívání nových HW a SW komponent SIS II. Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z Ročního programu 2013 Mgr. Markéta Havlová 3.3.2015

Důvody realizace Realizace tohoto projektu umožní České republice zajistit vyšší celkovou robustnost národního řešení NS-SIS II. Toto zvýšení robustnosti umožní odstranit většinu omezení pro uživatele v době přepínání systému z hlavního do záložního centra. Bude možné paralelně provádět : testy úprav NS-SIS II v případě změn systému SIS II (realizovaných agenturou euLISA), nebo testy nových technických způsobů využití SIS oprávněnými subjekty, školení uživatelů, školitelů, nácvik práce obsluhy, administrátorů. Zjednoduší se proces aktualizace záznamů SIS a vytvoří se předpoklad pro snadnější budoucí změny NS-SIS. Sníží se objemy přenášených dat, protože budou přenášeny jen změněné údaje. Urychlí a usnadní se vkládání daktyloskopických údajů jak změnou aktualizačního procesu (viz výše), tak náhradou manuálních činností novým technickým procesem. Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z Ročního programu 2013 Mgr. Markéta Havlová 3.3.2015

Základní informace o projektu rozpočet projektu: 40 280 000 Kč příspěvek z FVH 30 210 000 Kč (75%) žadatel 10 070 000 Kč (25%) žadatel: Ministerstvo vnitra – Policie České republiky statutární zástupce žadatele: RNDr. Petr FUČÍK, CSc. vedoucí projektu: Ing. Jaroslav BERÁNEK odpovědný orgán pro FVH: Ministerstvo vnitra ČR období realizace: 1.ledna 2015 – 30. června 2015 území působnosti: celá ČR evidenční číslo: FVH 2013-03 Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z Ročního programu 2013 Mgr. Markéta Havlová 3.3.2015

Klíčové aktivity Analýza provozní zátěže clusteru serverů databázové vrstvy, návrh posílení jeho robustnosti s cílem odstranit omezení pro uživatele v době přepínání systému. Pořízení HW a systémového SW dle návrhu. Instalace, konfigurace a integrace technologie včetně síťového propojení – LAN, WAN, S-Testa. Návrh architektury plnohodnotného testovacího prostředí, které umožní paralelní provádění testů, školení uživatelů na testovacích datech a školení obsluhy/administrace. Instalace a integrace se servery existujícího, dosud sdíleného, testovacího/školního prostředí. Návrh architektury aktualizace záznamů, která umožní aktualizovat nebo doplňovat jednotlivé položky CZ záznamů místo aktualizace přepisem celého záznamu. Provedení úpravy aktualizační části národní aplikace NS-SIS. Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z Ročního programu 2013 Mgr. Markéta Havlová 3.3.2015

Klíčové aktivity Instalace a integrace s ostatními komponentami NS-SIS. Analýza a návrh modulu pro komunikaci se zdrojovými systému CIS, Patros, Opatření, AFIS, systémem Fodagen a připojení daktyloskopických dat k záznamu osoby v SIS. Vývoj SW dle návrhu. Návrh posílení a upgrade nástrojů pro komplexní monitorování technologie NS-SIS II v hlavním i záložním centru. Provedení upgrade a instalace nových nástrojů (klientů) pro monitorování provozu NS-SIS II. Provedení akceptačních testů. Školení provozní obsluhy (stálé služby). Školení administrátorů. Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z Ročního programu 2013 Mgr. Markéta Havlová 3.3.2015

Kontaktní údaje Mgr. Markéta Havlová Policejní prezidium České republiky Kancelář projektů a evropských fondů   tel.: 974 834 582 intranet: pp.kpef.havlova@pcr.cz Internet: kpef4@mvcr.cz Projekt realizovaný z Fondu pro vnější hranice z Ročního programu 2013 Mgr. Markéta Havlová 3.3.2015