Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Odborná diskuze o prevenci konzumace alkoholu mladistvými v Plzni Ing.Aleš Průša.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Policie ČR partner dalších orgánů státu a samosprávy Senát Parlamentu ČR Ing. Jaroslav Salivar 1. náměstek ministra vnitra.
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Představení ASZ a aktivity v oblasti bezpečnosti
Jak funguje vládní Agentura pro sociální začleňování – s důrazem na oblast bydlení Praha, 26. března 2014 Václav Zeman.
Příležitosti pro rozvoj předškolního vzdělávání.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Sociální bydlení v kontextu „Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období “ 09/2012 Jan Snopek, analytik pro.
Minimální preventivní program školy
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Koordinovaný přístup a ESIF Jan Mochťák.
Koordinovaný přístup k sociálně vyloučeným lokalitám a Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení oblast bezpečnost.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
OP VVV a KP SVL Karolína Chloubová. Prioritní osa 3 Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání Investiční priorita.
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
EEA Grants Norway Grants pplk. JUDr. Mgr. Václav VLČEK Policejní prezidium České republiky, Ředitelství služby pořádkové policie Lt. Col. Václav Vlček,
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
KOORDINOVANÝ PŘÍSTUP K SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝM LOKALITÁM Ing. Helena Petroková Praha,
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
6. Lokální partnerství Frýdlantsko.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR 1.  nová forma preventivního působení za účelem předcházení protiprávnímu jednání,
Město Velké Hamry – inkluzivní opatření v oblasti vzdělávání Mgr. Štěpán Bolf, lokální konzultant.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 2 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie a vyšetřování Útvar pro odhalování organizovaného zločinu služby kriminální policie.
Individuální projekt systémový - OP VVV Inkluzivní a kvalitní vzdělávání v územích se sociálně vyloučenými lokalitami.
PRACOVNÍ SKUPINA PRO OBLAST BEZPEČNOST A PREVENCE SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Brno Mgr. Marcela Nosálová, lokální konzultantka pro oblast.
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Je kybernetická bezpečnost dostačující?
Místní plán inkluze + OP VVV
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Kybernetická kriminalita
Akční plán ke Strategii boje proti sociálnímu vyloučení na období
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
10 pilířů reformy Policie ČR
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Podpora obcím, které se potýkají se sociálním vyloučením
Spolupráce Žďáru nad Sázavou s Agenturou pro sociální začleňování
Konference „Chudoba a sociální vyloučení
I. Setkání se starosty obcí
Činnost pracovní skupiny styčného důstojníka pro národnostní menšiny
Transkript prezentace:

Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období 2016-2020 Abstrakt opatření RVPPK 30.3.2017 1 1 1 1 1

Strategie a její Akční plán Strategie boje proti sociálnímu vyloučení na období 2016 až 2020 = schválena usnesením vlády č. 134 ze dne 17. února 2016 / vyhodnocení předložit vládě v prosinci 2020 Akční plán ke Strategii = schválen usnesením vlády č. 1067 ze dne 28. listopadu 2016 / průběžná zpráva o naplňování a případná revize plánu v prosinci 2018

Souhrn úkolů V SVL žije 95 000 až 115 000 sociálně vyloučených osob, tedy lidí potýkajících se s chudobou, koncentrovaných v 606 sociálně vyloučených lokalitách Celkem 8 tematických oblastí = 93 opatření, Největší počet - vzdělávání (21 opatření), bydlení (18 opatření) a dluhů (15 opatření) Další oblasti - zaměstnanost, bezpečnost, podpora rodin, sociální služby a sociální práce, zdraví, koncepční řešení sociálního vyloučení.

Koncepční řešení sociálního vyloučení Strategický cíl 1.1: Poznání jevu sociálního vyloučení a jeho koncentrované podoby ve formě sociálně vyloučených lokalit Specifický cíl 1.1.1: Zavést systém průběžného monitorování sociálně vyloučených lokalit (SVL identifikovány na základě Analýzy sociálně vyloučených lokalit) Specifický cíl 1.1.2: Nová konceptualizace území s větším výskytem sociálně vyloučených osob

Koncepční řešení sociálního vyloučení Strategický cíl 1.2: Zlepšení koordinace výkonu státní správy a samosprávy při řešení Specifický cíl 1.2.1: Analyzovat kompetence ve veřejné správě v oblasti sociálního začleňování a řešení sociálně vyloučených lokalit včetně identifikace existujících „bílých míst“ Opatření 1.2.1.1: Vytvořit analýzu kompetencí veřejné správy v oblasti sociálního začleňování 25.02.2018

Bezpečnost Strategický cíl 2.1: Zvýšení bezpečnosti v sociálně vyloučených lokalitách a jejich okolí 2.1.1: Zmapování stavu kriminality v sociálně vyloučených lokalitách / G: MV / pracovní skupina PP ČR, MV, ASZ, IKSP 2.1.2: Zmapování míry výskytu latentní kriminality v sociálně vyloučených lokalitách / G: ASZ / výzkumné šetření „Bezpečnostní rizika v SVL …“ Západočeská univerzita 2.1.3: Posilování preventivních a bezpečnostních opatření v sociálně vyloučených lokalitách / G: MV/ spolupráce ASZ na konzultacích obcím 25.02.2018

Bezpečnost Strategický cíl 2.2: Snížení projevů napětí a nepřátelství v souvislosti se sociálním vyloučením 2.2.1: Zvýšení pocitu bezpečí v sociálně vyloučených lokalitách a jejich okolí / G: ASZ / komunitní práce / domovník – správce 2.2.2: Zmapování projevů napětí a nepřátelství v souvislosti se sociálním vyloučením / G: ASZ / monitorování na základě metodiky In Justicia a ZČÚ 2.2.3: Snížení počtu násilných trestných činů spáchaných z nenávisti / Kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti – G: ÚV ČR / vzdělávání MP – gesce MV 2.2.4: Zvýšení dostupnosti podpory při vymáhání práva pro osoby ze sociálně vyloučených lokalit / G: MSp / mentoring při vykonávání alternativních trestů + bezplatné právní poradenství 25.02.2018

Akční plán Schůzka na úrovni náměstků jednotlivých gestorů opatření v dubnu 2017 Sjednocení pohledu na plnění úkolů Konkrétní kontaktní osoby a přesnější harmonogram plnění Gesce za bezpečnost v Agentuře pro sociální začleňování: Mgr. Martin Kahánek 25.02.2018

Priority 2017 nad rámec Akčního plánu Hate crime/zločiny z nenávisti Podpořit oběti k ohlašování hate crime Iniciovat oficiální sběr dat o hate crime a úpravu statistik Policie ČR působit preventivně proti hate crime zvýšit důvěru obyvatel SVL v policii (PČR i MP) podpořit nebo přímo realizovat vzdělávání pro policisty o specifikách hate crime, o práci s obětí a o prevenci Prevence zadlužování jako kriminálně rizikovému faktoru Aktivní zapojování úspěšných Romů do vzdělávacích aktivit (obecně) Ovlivňovat negativní postoj společnosti vůči Romům 25.02.2018

Priority 2017 nad rámec Akčního plánu Nábor Romů k policii Předpoklad, že důvěra Romů v policejní složky se zvýší, když bude reálné možnost v policii pracovat Jednání s policií o náboru a případné přípravě před vstupem do policie Propagace práce policie u studentů středních škol Vyhledávání příkladů dobré praxe (Rom v policii; Asistent prevence kriminality, který se stal policistou; pilotní projekt zaměstnávání Středočeského ředitelství PČR a Jihomoravského ředitelství PČR; etc.) a jejich medializace cílové skupině. Lichva Spolupráce v území – PČR specialisté, APK, Domovník preventista, Bezpečná lokalita, pracovní skupiny – sdílení dat, nápadů a zdrojů 25.02.2018

Agentura pro sociální začleňování Úřad vlády ČR Mgr. Radek Jiránek ředitel jiranek.radek@vlada.cz tel.: 724 241 846 25.02.2018