EL CUERPO HUMANO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Advertisements

EL ASPECTO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
Presente de ESTAR + GERUNDIO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu
Cuerpo humano Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
La salud Autor: Mgr. Ivana Maťátková Předmět Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
LOTO – ROČNÍ OBDOBÍ Hra je určena pro čtyři hráče. Před započetím hry vystřihněte kartičky označené k vystřižení. Kartičky doporučujeme zalaminovat. Hra.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Přenos snímků do počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/3/50 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
Los pronombres del objeto directo
PROFESIONES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785. Provozuje.
Formación de SUBJUNTIVO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Logopedie v obrázcích Rozlišování samohlásek ve slovech - interaktivní Doporučení: Pro úspěšné použití je třeba, aby dítě znalo alespoň jeden ze dvou předkládaných.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
PROBLEMAS DE SALUD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Tareas domésticas Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
LA FAMILIA LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
FRASES HECHAS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
STUPŇOVÁNÍ PŘÍDAVNÝCH JMEN
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
PROBLEMAS DE SALUD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZÁJMENA NEURČITÁ A ZÁPORNÁ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Tareas domésticas Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ČASOVÁNÍ PRAVIDELNÝCH SLOVES VE ŠPANĚLŠTINĚ
Preposiciones de lugar
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Porozumění řeči – MÁ x NEMÁ interaktivní
SER ESTAR HABER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
SER ESTAR HABER Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785.
POROVNÁVACÍ VÝRAZY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
SKLÁDÁME SLOVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
HRY – hláska „Š“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Prvouka – části lidského těla a kostra
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Export fotografií v Adobe Lightroom
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
Nový dokument v Adobe Photoshop
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Rychlé počítání v časovém limitu 15 nebo 30 vteřin
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

EL CUERPO HUMANO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Anotace Lidské tělo Klíčová slova Pierna, mano, frente, ojo, lengua Předmět Španělský jazyk Autor Mgr. Eva Šimonková Jazyk Druh učebního materiálu Prezentace a procvičení Potřebné pomůcky PC, interaktivní tabule Cílová skupina Studenti střední školy Druh interaktivity Zdroje Seznam viz poslední strana

Popis: Studenti se seznámí se španělskými názvy různých částí lidského těla. Ve cvičení na straně 6 najdou v křížovce devět pojmů, které odpovídají obrázkům. Po kliknutí je pojem označen. Na straně 7 a 8 pojmenují části těla označené šipkami. Po kliknutí se opět objeví správný výraz. Na straně 9 přiřadí správný výraz dle obsahu věty.

EL CUELLO LA CABEZA EL HOMBRO EL PECHO EL BRAZO LA BARRIGA LA ESPALDA EL MUSLO LA MANO LA RODILLA LA PIERNA EL PIE

LA FRENTE EL PELO LA CEJA LA OREJA EL OJO LA BOCA LA MEJILLA LA LENGUA LOS DIENTES LA BARBILLA

NAJDI NÁZVY DEVÍTI ČÁSTÍ LIDSKÉHO TĚLA 1. 5. 2. 6. 7. 3. 8. 4. 9.

DOPLŇ NÁZVY ČÁSTÍ TĚLA 4. LA BARRIGA 5. EL MUSLO 3. EL PECHO 6. LA RODILLA 2. EL CABELLO 7. EL PIE 1. EL PELO 11. EL HOMBRO 8. LA PIERNA 9. 10. LA MANO EL BRAZO

4. LA FRENTE 3. LOS DIENTES/LA BOCA 5. LA CEJA 2. LA LENGUA 6. EL OJO 1. EL PELO 7. LA OREJA 9. 8. LA BARBILLA EL CUELLO

DOPLŇ VHODNÉ VÝRAZY: MARÍA TIENE …………………. VERDES Y ……………………. LARGO DOPLŇ VHODNÉ VÝRAZY: MARÍA TIENE …………………. VERDES Y …………………….. LARGO. ESTOY RESFRIADO Y TENGO ……………………… TAPADA. SE LE HA PUESTO ……………… ROJA COMO UN TOMATE. LA RODILLA ESTÁ EN MEDIO DE …………………. NO SE HABLA CON …………………… LLENA. LÁVATE ………………..ANTES DE COMER. ¿NO TIENES UNA ASPIRINA? ME DUELE ……………… TIENES MALA POSTURA. ¿NO TE DUELE …………………..? ME HE TORCIDO …………….CORRIENDO. LA CABEZA LOS OJOS LAS MANOS LA ESPALDA LA BOCA LA NARIZ LA PIERNA EL PELO LA CARA EL PIE

Obrázek 1: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/dosp%C4%9Bl%C3%AD-atraktivn%C3%AD-pln%C3%A9-t%C4%9Blo-19361/> autor: Volné pro komerční užití / Není nutné uvádět zdroj Obrázek 2: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/dosp%C4%9Bl%C3%AD-%C5%A1%C3%ADlen%C3%A9-v%C3%BDraz-obli%C4%8Dej-%C5%BEena-18670/> Obrázek 3: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/dent%C3%A1ln%C3%AD-hygiena-zubn%C3%AD-p%C3%A9%C4%8De-156103/> Obrázek 4: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/ucho-anatomie-lidsk%C3%A9-l%C3%A9ka%C5%99sk%C3%A9-42411/> Obrázek 5: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/nohy-prsty-stopy-%C4%8Dern%C3%A1-150541/>

Obrázek 6: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/prst-ruka-palec-ukazov%C3%A1%C4%8Dek-160597/> autor: Volné pro komerční užití / Není nutné uvádět zdroj Obrázek 7: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/oko-obo%C4%8D%C3%AD-%C5%99asy-%C5%99asenka-pohled-308731/> Obrázek 8: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/nos-kavkazsk%C3%A1-k%C5%AF%C5%BEe-b%C3%ADl%C3%A1-310733/> Obrázek 9: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/%C4%8Dlov%C4%9Bk-%C5%A1%C3%ADlen%C3%A9-legra%C4%8Dn%C3%AD-ty-vole-540500/> Obrázek 10: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/rty-%C3%BAsta-%C4%8Derven%C3%A1-l%C3%A1ska-hork%C3%A9-sexy-159551/>

Obrázek 11: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/j%C3%B3ga-%C3%BAsek-%C4%8Dlov%C4%9Bk-postava-osoba-37262/> autor: Volné pro komerční užití / Není nutné uvádět zdroj Obrázek 12: [Cit. 2015-01-10] Dostupný pod licencí CC0 Public Domain / FAQ na WWW: <http://pixabay.com/cs/%C4%8Dlov%C4%9Bk-%C5%A1%C3%ADlen%C3%A9-legra%C4%8Dn%C3%AD-ty-vole-540500/>