Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Beach rugby
Advertisements

Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Tělesná výchova. Obsah Tělocvična Fitko Sportovní kurz Lyžařský kurz Sportovní den Gymnastické závody Ostatní soutěže.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
Další.  Hraje se na jednu branku  Brankář se určí před začátkem hry a v bráně je po celou dobu  Hra je pro neomezený počet hráčů  Smysl hry spočívá.
Zpracoval: Mgr. Aladár Dančo
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
BASKETBAL.
STREETBALL.
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Basketbal Basketbal, česky též košíková, je kolektivní míčový sport, ve kterém se dva týmy s pěti hráči na hřišti snaží získat co nejvíce bodů vhazováním.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HÁZENÁ.
RINGO 1.
MaSo jaro O soutěži MaSo Co je to MaSo? ◦ dvakrát za rok ◦ ne jako ve škole, soutěž družstev  spolupráce, komunikace Osmé MaSo, 49 družstev z 28.
Basketbalová pravidla
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
VOLEJBAL 1.
Házená Kateřina Horáková.
{ Basketball Tělesná výchova Julie Ráčková, 6. A.
PYRAMIDA Celá čísla.
REUVEN VIROVNIK, přeložil Mgr. Robert Vyklický
Basketbalová pravidla
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Aktuální formy a metody sportovních her
Aktuální formy a metody sportovních her np1107, nk1107 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Únor 2011.
Aktuální formy a metody sportovních her
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_11.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_03_Rozvoj rychlosti TÉMA.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Hry pro předškolní děti Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Frisbee Ultimate.
1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Drobné hry na rozehřátí Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 27.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Pravidla házené - obrázky. Obr. č. 1. Hřiště na házenou.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Hry na rozvoj rychlosti Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Šestá lekce – přihrávání a uvolňování bez míče (základy součinnosti v útoku) (90 minut – interpretace.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Ročník: 2. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal-průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Pátá lekce – utkání, praktická aplikace pravidel (rozhodování) (90 minut – teorie, praxe) Tento.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Čtvrtá lekce – střelba z místa a střelba v pohybu (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento projekt.
Protahovací cvičení pro oblast krku Výukový materiál č.: VY_INOVACE_32_67_protahovací cvičení – krční páteř Vypracovala: Mgr. Miroslava Spurná Určeno pro.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Posilovací cvičení - dolní končetiny
Korfbal.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce
Basketbalová pravidla
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
Anglický jazyk – Cvičení na podporu konverzace
Základy součinnosti v útoku s využitím herních činností jednotlivce
Možné oblasti použití a potenciál…
Kondiční cvičení v tělocvičně Překážková dráha pro žáky na vozíku
Transkript prezentace:

Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma:  Házená – pravidla Jméno autora:  Basketbal-průpravné hry a cvičení Vytvořeno dne:  5. září 2012 Metodický popis, (anotace):  Podpora hodiny Sportovní hry

Basketbal - průpravné hry a cvičení Všeobecně je známo, že nejlepší motivací je soutěž a soutěživá cvičení a to zejména pro děti.

Stáhni míč dolů Pomůcky: míč nebo medicinba Prostor: místnost, tělocvična Počet hráčů: 2 Pravidla: Jeden hráč stojí a drží míč ve vzpažení, druhý se mu snaží stáhnout míč dolů ...

Boj o míč Pomůcky: basketbalový míč, malý medicinbal Prostor: tělocvična Počet hráčů: 2 Pravidla Hráči stojí proti sobě ve stabilním postoji a společně drží míč. Jeden jej drží zmocnit Vyhrává ten, kdo celý míč ve své držení.

Basketbalové ragby Pomůcky: medicinbal, 2 žíněnky Prostor: tělocvična Počet hráčů: dvě družstva Pravidla: Dvě družstva hrají na basketbalové hřiště ragby s medicinbalem. Hráči mohou běhat s míčem i si přihrávat. Cílem je dostat míč za koncovou čáru. Velmi fyzicky náročná hra.

Střelecká školka Vyznačíme 8 střeleckých postavení. Každý vhozený koš opravňuje k postupu dále. Vítězí hráč, který projde všemi stanovišti jako první.

Závod v driblování a střelbě Dva až tři hráči driblují na znamení přes tělocvičnu k druhému koši, vystřelí na koš. Poté se vracejí k prvnímu koši, opět vystřelí a driblují zpět… Takto minutu (i více)… Vítězí ten, kdo dal nejvíce košů.

Střelecká soutěž trojic Hráč střílí z čáry trestného hodu, zdaří-li se jeho pokus, musí hráč za ním, dát také koš. Pokud ne, je ze hry vyřazen. Vítězí poslední ve hře.

Použité zdroje: vlastní