místo konání: Krajský úřad Libereckého kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kariérové poradenství
Advertisements

REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Svazky obcí jako zřizovatelé škol a školských zařízení
Proměna škol v Centra celoživotního učení KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 11. listopadu 2011.
Odborné školství a další vzdělávání v Libereckém kraji KRAJSKÁ KONFERENCE UNIV 2 KRAJE – LIBERECKÝ KRAJ 10. listopadu 2011.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Přijímací řízení pro školní rok 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Ing. Eva Kotková & Ing.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2009/2010 Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Ing. Eva Kotková & Ing. Věra Exnerová.
Kulatý stůl k přijímacímu řízení ke vzdělávání ve středních školách „Víme, koho přijímáme ?“ Krajský úřad Libereckého kraje odbor školství, mládeže, tělovýchovy.
REGIONÁLNÍ ŠKOLSTVÍ V PLZEŇSKÉM KRAJI. Počet škol a školských zařízení v Plzeňském kraji zřizovaných obcemi 385 zřizovaných krajem 98 soukromých 17 církevních.
SOUČASNÁ SITUACE V ČR, MOŽNOSTI A ZMĚNY DO BUDOUCNA
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Studium pro školní metodiky prevence
Porada ředitelů dětských domovů zřizovaných Moravskoslezským krajem odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných obcemi únor 2010 Odbor školství, mládeže a sportu KÚ MSK oddělení přímých nákladů.
Projekt Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků škol a školských zařízení Libereckého kraje v oblasti řízení a personální politiky I CZ.1.07/1.3.00/
 Významný pokles počtu žáků na základních školách  Dlouhodobější demografické trendy  Zvýšené nároky na rozpočet města při financování provozu škol.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Téma: GRANTOVÝ FOND LIBERECKÉHO KRAJE KURZ FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky 2011 Ing. Dana Štěpánová odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada pro obce s rozšířenou působností, 21. listopadu.
Přijímací řízení nově Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK Krajský úřad Libereckého kraje Ing. Eva Kotková.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem
2.prosince :00 Schůzka pro rodiče žáků vycházejících ze ZŠ.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
NOVÝ ZPŮSOB FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ Porada s řediteli škol a školských zařízení 20. říjen 2011.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Pokyn k vykazování dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami v Libereckém kraji Porada ředitelů škol a zařízení Libereckého kraje, 19.
ÚVODEM… ,20 DLOUHODOBÝ ZÁMĚR VZDĚLÁVÁNÍ.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Liberec.
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014
Ústav pro informace ve vzdělávání bude sloučen s Českou školní inspekcí Porada ředitelů škol a školských zařízení Libereckého kraje, 21. říjen.
Porada s řediteli škol a školských zařízení
Základní vzdělávání a další …
Přijímací řízení 2017/ Krajský úřad Libereckého kraje
Bc. Magdalena Zábranská
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Liberecký inspektorát ČŠI
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 14. prosince 2016 Liberec.
RESORT ŠKOLSTVÍ, MLÁDEŽE A ZAMĚSTNANOSTI
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Porada s pracovníky školství obcí s rozšířenou působností
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Normativní financování vztahy a souvislosti
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
„Velká“ novela školského zákona
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 21. října 2011 Liberec.
Výsledky maturitních zkoušek
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ
PRÁVNÍ ZÁLEŽITOSTI Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 13. prosince 2012.
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Informace k povinnému předškolnímu vzdělávání Mgr. et Mgr
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Výsledky maturitních zkoušek
Demografický vývoj v okolí Prahy, kapacita ZŠ, nedostatek pedagogů
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Novinky v předškolním vzdělávání
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
Transkript prezentace:

PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM místo konání: Krajský úřad Libereckého kraje datum konání: 12. prosince 2013

Základní vzdělávání – vývoj počtu žáků 10.2.2018 Základní vzdělávání – vývoj počtu žáků

Střední vzdělávání – vývoj počtu žáků 10.2.2018 Střední vzdělávání – vývoj počtu žáků

Vývoj počtu žáků 1. ročníků středních škol V předchozích letech zasáhl nepříznivý demografický vývoj základní školství, v současnosti se populačně slabší ročníky začínají přesouvat do středního vzdělávání. Patrné je to z průběhu křivky v grafu (údaje vycházejí ze současného počtu žáků základních škol v jednotlivých ročnících – žáci 1. tříd základních škol ve školním roce 2005/2006 budou ve školním roce 2014/2015 vstupovat do 1. ročníků středních škol). Počet žáků dosáhne svého minima pravděpodobně v tomto školním roce, kdy základní školy bude opouštět o 34,1% méně žáků ve srovnání se školním rokem 2005/2006 (přesná čísla budou k dispozici po vyhodnocení zahajovacích výkazů 2013/2014). Ačkoli je z grafu zřejmý mírný nárůst počtu žáků od školního roku 2014/2015, nelze s ohledem na počet narozených dětí očekávat, že se v dalším období zvýší počet žáků na úroveň současného stavu. Nejedná se tedy o dočasnou anomálii danou demografickým cyklem, ale o zásadní změnu v požadavcích na kapacity středních škol v dlouhodobém horizontu.

Vývoj počtu narozených v Libereckém kraji 10.2.2018 Vývoj počtu narozených v Libereckém kraji 7614

Co nás čeká SAMOSTATNÁ PŮSOBNOST Řada dotazů, žádostí, výkazů PODĚKOVÁNÍ S 08 – měsíční sestava o mzdách Hodnocení DZ/PRLK Nové programovací období Zpracování koncepcí, konceptů, návrhů

Co nás čeká PODĚKOVÁNÍ SAMOSTATNÁ PŮSOBNOST Řada dotazů, žádostí, výkazů S 08 – měsíční sestava o mzdách Hodnocení DZ/PRLK Zpracování koncepcí, konceptů, návrhů PODĚKOVÁNÍ

Koncepce 2013 Úkoly Termín Strategie financování sportu 10/2013 Změna zřizovatelských kompetencí 11/2013 Optimalizace domovů mládeže v LK 12/2013

Koncepce 2014 Úkoly Termín Koncepce speciálního školství 01/2014 Koncept fungování CVLK Návrh dofinancování víceoborových tříd 02/2014 Optimalizace všeobecného vzdělávání v LK 03/2014 Optimalizace odborného vzdělávání v LK 11/2014 Analýza SPC 12/2014 Posouzení provozu a návrh úspor u vybraných zařízení

Koncepce 2015 Úkoly Termín Posouzení stavu a vývoje ZŠ při nemocnici 12/2015 Posouzení stavu a vývoje dětských domovů v LK

úprava správního řízení – i pro soukromé a církevní školy Co nás čeká PŘENESENÁ PŮSOBNOST Novela školského zákona Paragraf 16, individuální vzdělávání na 2. stupni, zápisový lístek z 10 na 5 dnů, úplata v MŠ, postavení ředitele, školská rada POZOR úprava správního řízení – i pro soukromé a církevní školy Standard učitele Změna financování

přeji klidné vánoce a mnoho úspěchů v novém roce Děkuji za pozornost a přeji klidné vánoce a mnoho úspěchů v novém roce