LUDĚK BROŽ ETNOLOGICKÝ ÚSTAV AV ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
Principy pro přípravu nové metodiky hodnocení VaV Návrh pracovní skupiny pro plénum ČKR Václav Hampl, UK Praha.
Vývoj SME segmentu a jeho exportní parametry Ivan Čopák Ř editel pro firemní sektory a nové obchodní příležitosti GE Money Bank.
Elektronické knihy: Rizika a hrozby(?) Antonín Pokorný Knihovna Univerzity Palackého v Olomouci Praha
Pohled do historie vydávání odborné literatury v Českých zemích
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
Dana Sigmundová E-books jako zdroj odborných informací ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Podpora otevřeného přístupu v prioritě 7. RP Věda ve společnosti Michal Pacvoň, Národní kontakt pro Sociální, ekonomické a humanitní vědy a pro oblast.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Jak funguje věda - jak vědci přemýšlejí, - jak přicházejí na své objevy, - co můžeme od vědy očekávat - a co naopak ne Mgr. Jan Kolář, Ph.D. Ústav experimentální.
Principy open access Když máte jedno jablko a já mám jedno jablko a ta jablka si vyměníme, tak stále budeme mít každý jedno jablko. Ale pokud máte myšlenku.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dagmar Andrysová Datum: Název: VY_22_INOVACE_1_2_23.
Politika výběru elektronických zdrojů publikovaných v prostředí Internetu Mgr. Ludmila Celbová
Publikace a školící aktivity ERYICA …žádný učený z nebe nespadl!
Ostrava | Projekt Energeticky nezávislý kraj analýza silných a slabých stránek.
Roman Vacho Předseda krajské sekce Národní federace hotelů a restaurací ČR generální ředitel Grandhotel PUPP Karlovy Vary, a.s. Karlovy Vary
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
procvičování základních anglických předložek pro určení místa
 Pro hodnocení není žádný jednoznačný předpis či návod, žádná kuchařka.  Existují principy, metody, formy a prostředky a také specifické podmínky školy.
PROBLÉMY ČESKÉ VĚDY (speciálně „biomedicínské“ obory)
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
Šedá literatura Zuzana Janušová.
Úvod do učiva občanské výchovy
Akademické publikování praktické zkušenosti Moderní způsoby publikování a hodnocení výsledků VaV RNDr. Dalibor Ciprian, Ph.D. Institut fyziky,
1. prosince konference Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2010 Šedá literatura a Národní úložiště šedé literatury (NUŠL) Iveta Fürstová.
STŘÍPKY Z KONFERENCE LILAC 2013 Ing. Blanka Jankovská Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách AKVŠ ČR Bibliotheca.
Open Access – jiný pohled na zacházení s vědeckými informacemi Cílem je volný a bezplatný přístup k informacím pro kohokoli a možnost jejich opětovného.
Příslib do budoucna Zprávy z Univerzity Karlovy Alena Matuszková, Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Otevřené repozitáře, Brno,
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
JAK V NÁDHEŘE SVÉ KRÁL BUĎ VYVÝŠEN TY SÁM, The splendor of the King, clothed in majesty AŤ CELOU ZEMÍ ZNÍ, AŤ CELOU ZEMÍ ZNÍ. Let all the earth rejoice,
Jak postupujeme vpřed v testování? Jak se nám daří vytvářet denní buildy? Stíháme opravovat chyby? Jak kvalitně chyby opravujeme?
James Champy *1942 Massachusetts, USA. Biografie 1963 Massachusetts Institution of Technology 1968 titul na Boston College Law School 1969 Index Systems.
Název akce: Seminář softskills pro oblast VaV a spolupráce (inovační management) Datum a místo konání: Prezentující: Daniela Tkačíková
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
JAK SE MĚŘÍ KVALITA VĚDY ? Jaroslav Flegr: Pozor, Toxo. Box 28 Jak se měří kvalita vědy, str. 100.
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Open Access v AV ČR Martin Lhoták Knihovna AV ČR, v. v. i. 3. setkání českých uživatelů systému DSpace , Ostrava.
Pavla Navrátilová a Adriana P ř ibylová Turkish traditional cuisine.
4. téma: Společenská organizace Počátky studia formální organizace Problém: Najít univerzálně platné principy ’vědeckého’ řízení výrobních.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
SPRINGER – POLITIKA OPEN ACCESS Publikování v režimu Open Access v biomedicíně Judita Kinkorová Lékařský Dům
Anotace: Anotace Didaktický učební materiál je určen pro žáky 3. ročníku maturitních oborů SOŠ. Slouží k prezentaci poznatků o životě a díle významného.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Problematika QOL – Quality of Life M. Lejska AUDIO-Fon centr. Brno.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Universitas semper reformanda? České reformní pokusy v evropských souvislostech Hodnocení kvality vysokých škol Telč,
Predátorské, ukradené, podvodné, podezřelé, zkrátka nekvalitní publikace a konference M. Skovajsa, PRVOUK 19, leden 2016.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Seminář pro žadatele – výzva IGA 2014 Komise IGA PEF ČZU v Praze.
Angličtina: Queen Victoria
Jan Kopečný 10. března 2017 Vídeňská 1083, Praha 4
Podpora podnikání z pohledu bankovního sektoru
AJ - křížovka Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Predátorské praktiky vydavatelů
JOINME (Journal of Interactive Media)
Bc. Lenka Votýpková Ústřední knihovna VŠB-TUO
Nástroje otevřeného publikování
ŘÍZENÍ OBCHODU Katedra managementu Ing. Patricia Jakešová
JOINME (Journal of Interactive Media)
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
e-Gov a přístupy k jeho hodnocení
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
3. Odborná literatura, její zdroje na internetu a PřFUK
M. Skovajsa, PRVOUK 19, leden 2016
4. hodina Systém práva 1. M Plán hodiny: Systém práva
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_08_Egypt_hz1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Zdena.
Pak. pak pak Selamat pagi, Bart. Your Indonesian is coming along well. I gather you think that “pak”, pronounced “puck”, is the Indonesian word.
Transkript prezentace:

LUDĚK BROŽ ETNOLOGICKÝ ÚSTAV AV ČR Mezi predátory a parazity: hrozby, výzvy a příležitosti ve vědeckém publikování LUDĚK BROŽ ETNOLOGICKÝ ÚSTAV AV ČR

Potřeba vykázat publikační činnost ale zůstává a tak s námi zůstanou i vanity nakladatelství pro akademiky… Jiným notorickým „bombardovačem“ doktorandů či účastníků konferencí je LAP…

Erotic novel Fifty Shades of Grey began life as a humble, self-published e-book, unable to satisfy the tastes of traditional publishers. Is self-publishing coming of age in the digital world? By Dougal Shaw http://www.bbc.com/news/business-35482345

Financování budoucí vědy se odvíjí od výsledků vědy nedávno minulé.

Co je role nakladatelství v současném společenskovědním publikování? Z. Konopásek: „čtu pomalu, tak si dost vybírám“

Nakladatel jako „síto“ mezi autorem a čtenářem? Mnohem víc! Kvalitní recenzní řízení nepustí práce z nějakého pohledu podměrečné Pomůže dostat z autora/autorů to nejlepší, když je dovede ke změnám, dopracování atd. Odvede dobrou práci při jazykové korektuře/editaci, která zásadně určuje celkovou kvalitu díla Aniž bych měl ambici definovat co zakládá kvalitu společenskovědní publikace dovolím si tvrdit, že proces publikování ji spoluvytváří, nikoliv jen mediuje. Izolovaná mysl, která vytvoří geniální dílo, jež je pak, jaksi mimochodem, vydáno, je většinou fikcí. Zvláště ve společenských vědách je jazyk díla jeho nedílnou součástí. Opozice forma x obsah je problematická…