Polytechnické vzdělávání v rámci šap

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Průmyslová střední škola Letohrad
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Blansko, Bezručova 33 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ Název projektu:Inovace a modernizace.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Programátor CNC strojů
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Nástroje daňových úlev
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
Tematické setkání externí skupiny MŠMT Prioritní osa 4 OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Střední škola dopravy, obchodu a služeb.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Programy podpory technického vzdělávání v Jihomoravském kraji.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Trhové Sviny CZ /0.0/0.0/15_005/
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Spolupráce středních škol a firem v Pardubickém kraji Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Pracovní setkání v rámci připravovaného IPo s názvem „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji“ 1.
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
„Okna technickým oborům dokořán“
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Implementační projekt KAP
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Čtenářská a matematická gramotnost Andrea Nytrová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PHmax ve středním vzdělávání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Návrh KAP č.1
Možnosti spolupráce škol a firem
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Krajský metodický kabinet NÁBYTKÁŘSTVÍ A DŘEVAŘSTVÍ
IP Alena Kopáčková (DFP)
Krajský metodický kabinet AUTOMOBILNÍ TECHNIKY
Výsledky dotazníkovÝCH šetření
Setkání kariérových poradců
Informace o projektu IKAP
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Polytechnické vzdělávání v rámci šap Střední škola polytechnická, Olomouc, Rooseveltova 79

V rámci tohoto projektu se v kraji významně posílí podpora polytechnického vzdělávání, zapojení žáků a studentů do činností a aktivit podporujících rozvoj polytechnického vzdělávání, a to jak ve formálním, tak neformálním vzdělávání. Významně se posílí podpora spolupráce škol a zaměstnavatelů. Tuto činnost lze uplatnit ve všech oblastech života od předškolního věku až po vzdělávání seniorů.

Polytechnické vzdělávání si klade dva základní cíle: obecný cíl: zkvalitnění polytechnického vzdělávání a rozšíření povědomí o polytechnickém vzdělávání u všech věkových kategorií konkrétní cíl: zkvalitnění materiálně technického vybavení školy, pedagogům umožnit zkvalitnění polytechnické výuky , v návaznosti na to zkvalitnění švp, a rovněž podpořit rozvoj polytechnického vzdělání bez ohledu na věk

V rámci námi zpracovaného šapu jsme pro zkvalitnění materiálně technického vybavení školy stanovili 22 konkrétních úkolů, a to například od vybudování trenažérového pracoviště pro kominíky, tesaře, instalatéry, zedníky a klempíře, až po výměny oken a zateplení fasád některých objektů, včetně vymalování dílen odborného výcviku. součástí těchto úkolů je také pořízení potřebných nástrojů a software pro výukové stroje cnc truhlářů a strojních oborů nebo pořízení fotovoltaiky pro výuku studijního oboru mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení.

Pro realizaci investiční záměrů i menších celků se budeme snažit využít především projektových výzev, ve výjimečných případech použijeme i provozní prostředky školy.

V rámci zkvalitnění polytechnické výuky u pedagogických pracovníků jsme tuto problematiku zpracovali do sedmi konkrétních úkolů, mezi které patří například motivace pracovníků ke vzdělání nebo realizace projektů se zaměřením na stáže učitelů u spolupracujících firem. v oblasti zkvalitnění švp jsme si rovněž stanovili několik konkrétních úkolů, zaměřených na tuto problematiku. například realizovat projektové vyučování u vybraných oborů nebo zajištění spolupráce s jinou střední školou podobného zaměření v cizině.

Samostatnou kapitolou je podpora rozvoje polytechnického vzdělávání bez ohledu na věk, kde jsme si stanovili realizační úkoly od předškolního věku, základních škol až po vzdělávání v polytechnické výchově pro seniory. Sestavený tým pedagogů má již projednanou spolupráci se školkou sídlící na ulici rooseveltova . v oblasti základních škol již několik roků intenzivně spolupracujeme se šesti základními školami, kdy jejich žáci vyšších ročníků chodí do našich odborných dílen v rámci pracovní výuky. pravidelně pro ně organizujeme workshopy s možností vyzkoušet si různé činnosti u všech našich učebních oborů.

Podpora odborného vzdělávání včetně spolupráce škol a zaměstnavatelů konkrétní cíle v této spolupráci vidíme v zajištění odborného vzdělávání pedagogických pracovníků a realizaci krajských projektů zaměřených na spolupráci škol a zaměstnavatelů. V případě naší školy spatřujeme nespornou výhodu v dlouhodobé spolupráci školy s významnými firmami v regionu, a to v rámci provozního výcviku, který naši žáci druhých a především třetích ročníků u těchto firem absolvují. V současné době probíhají intenzivní jednání s firmami o užší spolupráci s naší školou a věříme že budeme úspěšní.

Děkuji za pozornost