ESPON Priorita 4 – projekt ESPONTrain

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
ECVET v Programu celoživotního učení
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
30. září 2014 Vodňany EVROPSKÁ ÚZEMNÍ SPOLUPRÁCE
Celostátní síť pro venkov
Technologické platformy a dopravní výzkum
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Příprava projektového návrhu Lukáš Straňák, Ostrava 2006.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
ESPON POLYCE Metropolizace a polycentrický rozvoj ve střední Evropě
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
OP Nadnárodní spolupráce Střední Evropa Helena Kalasová HARMONOGRAM –OP schválen Evropskou komisí –Vyhlášení 1. výzvy 3.3. –
TŘINÁCTÉ ZASEDÁNÍ Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Barokní refektář Dominikánského kláštera u sv. Jiljí Jilská 7a, Praha 1.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Program ESPON Seminář Evropská územní spolupráce v novém programovém období Krajský úřad Jihomoravského kraje 1. dubna 2008 Lubor Fridrich, Ústav územního.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Operační program URBACT III.  (Operační) program Evropské územní spolupráce kofinancovaný z Evropského fondu pro regionální rozvoj  Navazuje na program.
Plzeň, 23. dubna 2007 Meziregionální spolupráce INTERREG IIIC, INTERREG IVC.
Projekt POLYCE Markéta Borovská, Útvar rozvoje hl. m. Prahy Národní informační den pro zájemce OP ESPON února 2011.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech PRVNÍ AKČNÍ PROGRAM pro implementaci ÚA EU ÚZEMNÍ AGENDA EU LIPSKÁ CHARTA o udržitelných.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
4. zasedání Výboru České republiky pro programy nadnárodní a meziregionální spolupráce března 2017Praha.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Národní koordinátor OP ESPON 2013
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
1.1 a Urban – Rural Relations
PS ESPON zasedání Výboru ČR pro programy
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Operační programy nadnárodní a mezinárodní spolupráce
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

ESPON Priorita 4 – projekt ESPONTrain Informační den programu ESPON Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 21. února 2011

Iniciovat povědomí o programu ESPON Priorita 4 – Kapitalizace, vlastnictví a účast Výstavba kapacit, dialog a síťové propojení Účel priority 4: Iniciovat povědomí o programu ESPON mezi tvůrce politik, odborníky, vědecké a univerzitní instituce

Priorita 4 – Kapitalizace, vlastnictví a účast Výstavba kapacit, dialog a síťové propojení Účast v projektu: projektové skupiny sestavené z národních kontaktních míst (ECPs) všech zúčastněných zemí

Schválené a probíhající projekty Priorita 4 Schválené a probíhající projekty INTERSTRAT ESPON v integrovaných územních strategiích Vedoucí partner: Royal Town Planning Institute, Spojené království Časový rozvrh: únor 2010 – březen 2012 NORBA Severské /Baltské dialogy o nadnárodních perspektivách v prostorovém plánování University of Eastern Finland / Karelian Institute,Finsko únor 2010 – prosinec 2012

Projekt ESPONTrain VEDOUCÍ PARTNER Panteion University, Atény (Řecko) PROJEKTOVÍ PARTNEŘI (ECPs) Itálie Slovinsko Bulharsko Rumunsko Česká republika Litva Estonsko Kypr Malta Rozpočet: 437 000,- EUR (z toho ČR 48 000 EUR)

Projekt ESPONTrain CÍL PROJEKTU Cíleně šířit výsledky výzkumu programu ESPON mezi vzdělávací instituce, odborné organizace (veřejné i soukromé) a tvůrce politik jednotlivých zemí

Projekt ESPONTrain ZPŮSOB ZPRACOVÁNÍ PROJEKTU REALIZACE PROJEKTU Vzdělávací materiál odpovídající hlavním tématům projektů programu ESPON ve formě tematických „balíčků“: PowerPointová prezentace včetně poznámek; výběr relevantních map a grafiky z projektů; klíčové údaje projektů; navrhované aktivity a způsob realizace. REALIZACE PROJEKTU Semináře (národní i mezinárodní) Publikační činnost

Projekt ESPONTrain VZDĚLÁVACÍ ZDROJE Závěrečné zprávy projektů programu ESPON: Priorita 1 – Aplikovaný výzkum Priorita 2 – Cílená analýza Priorita 3 – Vědecká platforma Poradní výbor složený z představitelů koordinační jednotky a ostatních TPGs (NORBA a INTERSTRAT) zajišťující vzájemnou koordinaci projektů priority 4.

Projekt ESPONTrain PRACOVNÍ BALÍČKY (1) TÉMA VEDOUCÍ EDITOR ASISTUJÍCÍ EDITOR Stanovení územních dopadů ECP Itálie ECP Slovinsko Shromažďování typologie programu ESPON (metodologie prostorových scénářů na místní/regionální úrovni) ECP Rumunsko ECP Řecko Energie Migrace – demografie ECP Bulharsko Venkov ECP ČR Klimatické změny a jiná přírodní rizika

Projekt ESPONTrain PRACOVNÍ BALÍČKY (2) TÉMA VEDOUCÍ EDITOR ASISTUJÍCÍ EDITOR Města a aglomerační ekonomie ECP ČR ECP Bulharsko Úvod do politiky územní soudržnosti (ESPON 2013 a EU) ECP Slovinsko ECP Malta Typy specifických území (např. EUROISLANDS) ECP Kypr Ekonomická výkonnost konvergentních regionů ECP Estonsko ECP Itálie Způsob řízení (governance) přeshraničních metropolitních polycentrických regionů ECP Litva Databáze ESPON ECP Řecko

Projekt ESPONTrain POSTUP ZPRACOVÁNÍ PROJEKTU ZPRACOVÁNÍ BALÍČKŮ Revize: Ediční komise složená z představitelů akademických a vědeckých institucí všech zúčastněných zemí Řídící komise (vedoucí nadnárodních projektových skupin) Implementace: Dva cykly seminářů ve většině zúčastněných zemí Prezentace výsledků projektu na relevantních národních univerzitních pracovištích na konferencích organizovaných relevantními evropskými institucemi (např. AESOP)

Katedra ekonomického a regionálního rozvoje Projekt ESPONTrain STARTOVACÍ SCHŮZKA (Kick-off Meeting) 12. března 2011 Katedra ekonomického a regionálního rozvoje Panteion University Atény

Děkuji za pozornost www.espon.eu/ESPON2013 www.strukturalni-fondy.cz Národní kontaktní místo ESPON Ústav územního rozvoje fridrich@uur.cz lojkova@uur.cz www.uur.cz Děkuji za pozornost