v oblasti biomedicínské a klinické techniky na Dnech otevřených dveří

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Advertisements

ZŠ NÁM. 28. ŘÍJNA DNE Projekt první pomoci pro žáky 9. ročníku 
Spolupráce se Základní školou, Masarykova, Rychnov nad Kněžnou v rámci projektu „Nadané dítě.eu“ v lednu 2010 spolupracovala Pedagogicko-psychologická.
Cesty za poznáním! Stále nás má co překvapit… Březen měsíc Internetu 2008 byl i na kolejíchČD a.s.!
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Mgr. Barbora Hošková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR září 2008.
„ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ“ 1 Spolupráce technických univerzit s podniky = významná podpora inovací Český národní komitét IMEKO Vladimír Haasz.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Logo společnosti Název společnosti Jméno a příjmení přednášejícího společnosti.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Fakulta zdravotnických studií
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
Modernizace studia aplikované matematiky na PřF Univerzity Palackého v Olomouci na PřF Univerzity Palackého v Olomouci Streamlining the Applied Mathematics.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Sněm RVŠ - bod 4.1 RVŠ Sněm RVŠ - bod 4.2 Základní informace: Bilanční a hodnotící zpráva RVŠ za funkční období
současná medicína vyžaduje dokonalé technické zázemí,
Úvod Proč studovat informatiku?
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Nový obor - počítače v medicíně a biologii  Proč je management informací ústřední otázkou v biomedicínském výzkumu.
Lékařské přístroje, klinický provoz
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
P1 Střední škola a Základní škola Tišnov. Projektový záměr vytvořit síť základních škol, které budou spolupracovat s naší střední školou zvýšit zájem.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
B i o c y b e r n e t i c s G r o u p Úvod do biomedicínské informatiky Lenka Lhotska Gerstnerova laboratoř, katedra kybernetiky ČVUT FEL Praha
Nadační fond studentů Filozofické fakulty a Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity Studentská dobrovolnická praxe, PSY225 Věra Frančáková
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
V rámci projektu OPVK „Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje“ zveme.
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Prezentace na konference k projektu „Inovace ŠVP“ - leden 2010 Ing. Radoslav Kučera, OA Pelhřimov.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
PORADENSKÉ CENTRUM ZF JU V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Bohumila Voženílková Zdeněk Štěrba Katedra rostlinné výroby Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
2015 – uzavření smlouvy o spolupráci ve výzkumu a vzdělávání
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Role KOUS Vysočina v projektu
elektrotechnických měření
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Bakalářský studijní obor OPTIKA A OPTOMETRIE garantuje KPO
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Rozvoj vzdělávání na Slezské univerzitě v Opavě CZ /0. 0/0
Název projektu: „NEBOJME SE TECHNIKY" výukové programy pro rozvoj technické gramotnosti žáků ostravských.
Podpora supervizorů a lektorů zajišťující odbornou praxi studentů FZS TUL ve zdravotnických zařízeních Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 2: Diverzifikace.
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL
Transkript prezentace:

v oblasti biomedicínské a klinické techniky na Dnech otevřených dveří Klíčová aktivita KA08 Popularizace VaV v oblasti biomedicínské a klinické techniky na Dnech otevřených dveří

Stručný popis klíčové aktivity Po dobu projektu byly pro zájemce zejména ze středních škol realizovány čtyři Dny otevřených dveří: 23. 11. 2012, 25. 1. 2013, 22. 11. 2013, 7. 2. 2014 Na nich se návštěvníci mohli seznámit s činností vědeckých týmů na FBMI, s nově vybavenými laboratořemi, moderními přístroji a vyzkoušet si některé experimenty pod dohledem členů vědeckých týmů, tj. včetně studentů a doktorandů fakulty. Návštěvníci obdrželi index mladého vědce a příručku s popisem experimentů. Po absolvování stanovišť vědeckých týmů získali certifikát.

Fotografie ze Dnů otevřených dveří

Fotografie ze Dnů otevřených dveří

Výstupy projektu - filmy V rámci této klíčové aktivity bylo natočeno 8 dokumentárních odborných filmů o jednotlivých vědeckých týmech na FBMI: Nanokompozitní a nanokrystalické materiály pro implantologii a biomedicínu Biotelemetrické systémy Hodnocení zdravotnických prostředků Interakce XUV záření s biologickými objekty Kvantifikace hodnocení rehabilitačního procesu Nekonvenční umělá plicní ventilace Nové trendy v medicíně katastrof Vyhodnocení okamžité polohy očí, hlavy, končetin a těla v klinické praxi Nanosensory pro biomedicínu Pacientská simulace http://www.fbmi.cvut.cz/veda-a-vyzkum/vedecke-tymy

Výstupy projektu – tiskové materiály V rámci projektu vzniklo několik propagačních materiálů: Tisková skládačka o jednotlivých vědeckých týmech Praktická příručka mladého vědce Index mladého vědce Certifikáty pro absolventy Dne otevřených dveří 12 posterů o vědeckých týmech

Výstupy projektu - tiskové materiály

Zkušenosti a odezva Zájem o Dny otevřených dveří se zaměřením na vědecké týmy nás překvapil a dokonce předčil i naše očekávání, o čemž svědčí i překročení monitorovacích indikátorů. Těší nás i zájem návštěvníků vyzkoušet si experimenty v rámci DOD, kdy někteří zájemci absolvovali dokonce více těchto vědecky zaměřených dnů. O úspěchu videošotů o vědeckých týmech svědčí mimo jiné i fakt, že na Internetu, kde jsou volně ke stažení, bylo do této chvíle cca 9 000 návštěv.