Agroturistika a venkovská turistika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VENKOVSKÁ TURISTIKA V ČESKÉ REPUBLICE
Advertisements

Venkovská turistika a certifikace
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
1 Produkty cestovního ruchu (Vztah ke klientům z města) Ing. Marie Stříbrná.
Milan Babický Štěpán Barák
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Certifikace služeb cestovního ruchu Minikonference cestovního ruchu Chrudimska 20. dubna 2010.
Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
„VZDĚLÁVÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU“ „KARTA HOSTA“. „VZDĚLÁVÁNÍ V CESTOVNÍM RUCHU“ - 8 vzdělávacích kurzů - prezenční a distanční forma studia (e- learning)
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Kratochvil Nezbytné znalosti podnikatele ve venkovské turistice Ing. Marie Stříbrná Podnikatelské minimum a další aspekty Právní minimum Standard.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Destinační management TO Jeseníky-východ
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
Jiří Štyrský 11.června 2009 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Současnost a budoucnost.
CESTOVNÍ RUCH Přednáška Perspektivní produkty cestovního ruchu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Nadacepartnerstvi.cz cyklistevitani.cz Cyklisté vítáni Konference Společně správným směrem - spolupráce s partnery i médii Ostrava, 10. prosince 2009 Certifikace.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
Ruce které umí. „BESKYDY originální produkt ® “ Značka je jednou ze tří nejstarších (2005) značek sdružených v Asociaci regionálních značek (sdružuje.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
Materiálně technické předpoklady
Klára Tomsová, Kateřina Jacinová
Venkovská turistika podnikatelské minimum
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Zkušenosti z inspekce přímé péče na základě práce s biografií Domov pro seniory Velké Meziříčí, příspěvková organizace Mgr. Eliška Gregorová.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Číslo materiálu klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
Regionální potravina. Projekt Regionální potravina podpora malých a středních producentů potravin cílem je představit to nejlepší z potravinářské produkce.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_19.
ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ing. Miroslav Procházka Předseda KS AHR ČR Zlínský kraj ASOCIACE HOTELŮ A RESTAURACÍ ČESKÉ REPUBLIKY Ing.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kateřina Čadilová konference Venkov 2016 Význam partnerství pro rozvoj lokální ekonomiky a služeb.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Karta Toulavka 2017.
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Krajské fórum cestovního ruchu České Budějovice
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
20 let
Venkovská turistika 2017 Spolupráce SVTA a ATIC.
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Kategorizace organizací destinačního managementu
Kvalita služeb ve venkovské turistice a agroturistice
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Značka „Českosaské Švýcarsko
Ubytovací zařízení Ztz 1.
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Agroturistika a venkovská turistika Nové trendy - sezóna 2017

Kvalita služeb v agroturistice a venkovské turistice - standardy Podpora tvorby produktů VT a AgT na celostátní a regionální úrovni

POCIT BEZPEČÍ VNÍMANÁ PÉČE – někdo se o mě stará POZORNOST – někomu na mě záleží

Certifikace kvality služeb ve venkovské turistice a agroturistice Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky

Stavebnice certifikací a značek

Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí Nahradila dosavadní certifikaci ubytování v soukromí. TŘÍDA 2 – 4 kytičky KATEGORIE Obytná místnost (samostatný pokoj, apartmán) Ubytovací objekt (chata, chalupa) Malý kemp Kapacita 20 / 35 lůžek Platnost 3 roky

Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí Sestavil Svaz venkovské turistiky a agroturistiky za podpory Ministerstva pro místní rozvoj a Fóra cestovního ruchu. Klasifikace je platná od 18. 1. 2017.

Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí Přechodné krátkodobé turistické ubytování v minimálně 1 a maximálně ve 4 ubytovacích jednotkách v rodinném domě, bytovém domě nebo ve stavbě pro rodinnou rekreaci v objektu stavby pro rodinnou rekreaci.

Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí Kategorie: Pokoj pro hosty Apartmán pro hosty Objekt pro rekreaci Malý penzion

Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí Třídy: * Tourist ** Economy *** Standard **** First Class

Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí Každá kategorie ubytování v soukromí je definovaná povinnou skladbou místností, prostor a služeb. Části hodnocení / kategorie Pokoj pro hosty Apartmán pro hosty Objekt pro rekreaci Malý penzion 1. Předpoklad účasti   2. Celkový dojem 3. Příjezd, přijetí 4. Všeobecné vybavení 5. Minimální velikost pokoje APARTMÁNY / POKOJE 6. Minimální velikost apartmánu (včetně kuchyně a hygienického zařízení) 7. Vybavení lůžkové části 8. Vybavení pokoje 9. Hygienické zařízení 10. Vybavení apartmánu 11. Kuchyně, kuchyňský kout 12. Služby 13. Místnost pro stravování a denní odpočinek hostů

Oficiální jednotná klasifikace ubytování v soukromí Nový technický předpoklad kvality ČSKS Platnost certifikátu 3 roky Provozovatel - IČO

Stavebnice certifikací a značek

Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky Sestavil Svaz venkovské turistiky a agroturistiky za podpory Ministerstva zemědělství. Klasifikace je platná od 28. 2. 2017.

Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky Kategorie: Dovolená na statku Dovolená na venkově Zážitky na venkově

Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky Čistokrevná agroturistika Zemědělský podnikatel Certifikované ubytování + služby vytvářející program

Ubytování hostů probíhá výhradně v zemědělském areálu Travnatá plocha pro relaxaci a odpočinek Zázení pro přípravu jídel Přivítání hostů Informační složka Informace o akcích a aktivitách Spolupráce - pokud je možná a vítaná Regionální potraviny a výrobky Pojištění zákonné odpovědnosti

Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky Certifikované ubytování + služby vytvářející program IČO

procházka s průvodcem cyklovýlet grilování ochutnávka regionálních produktů ukázka řemesla tvoření autorské čtení posezení s hudbou prohlídka hospodářství jízda na koni nebo v kočáře možnost vyzkoušet si vaření regionálních specialit, péči o zahradu, pěstování bylinek, péči o zvířata atd.

Kategorizace zařízení agroturistiky a venkovské turistiky Pravidedlně se opakující program: zemědělství, lesnictví, víno, ovoce, zelenina, bylinky, přírodní zahrady, regionální řemesla, příprava potravin, činnosti související s krajinou, ochranou přírody, domácí faunou a flórou, umění a kultura, zdraví.

Certifikace – aktuální stav Navázání spolupráce s DM Navázaná spolupráce s ASZ Proškolení certifikačních komisařů Sestavení certifikačních komisí Tvorba dokumentů elektronické certifikce

Certifikace – aktuální stav

Podpora tvorby produktů VT a AgT na celostátní a regionální úrovni Management značky Vzdělávání Propagace Festival ŽIVO

Management značky

Vzdělávání legislativa – potraviny, ubytovací služby apod. pojištění nové trendy v rezervacích pobytů a služeb příprava turisticky atraktivních služeb – interpretace místního dědictví EET to důležité a použitelné z marketingu a další podle potřeby.

Propagace MMR MZE www.prazdninynavenkove.cz FB Blogeři Tištěný katalog

Festival ŽIVO

Ing. Zdenka Nosková zdenkanoskova@svazvt.cz www.svazvt.cz Děkuji za pozornost! Ing. Zdenka Nosková zdenkanoskova@svazvt.cz www.svazvt.cz