Fond rozvoje sdružení CESNET

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Co je nutné zařídit v hostitelské instituci v souvislosti s přijetím zahraničního výzkumného pracovníka, který bude zaměstnán na řešení projektu VaVaI.
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Vyhodnocení řešení projektů za rok 2012 Rozvojové projekty
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
České vysoké učení technické v Praze
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
PPP – aktuální vývoj v ČR 28. září 2005 Julie Leitgebová, PPP Centrum.
Technologické platformy a dopravní výzkum
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
Výzkum a vývoj, studijní prameny a spolupráce s praxí Ing. Milan Kocáb, MBA Ing. Tomáš Cajthaml.
Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Zpráva o projektech FRVŠ podaných do výběrového řízení 2013 doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Květen 2012.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2008 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2007.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen 2011 – listopad 2011 (3 řádná zasedání: , a )
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Sněm RVŠ1 Financování VaV Sněm RVŠ2 Financování - institucionální podpora Návrh RVV na r (po krácení, před MPŘ): MŠMT - VZ +
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zpráva o projektech FRVŠ podaných do výběrového řízení 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Květen 2009.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Zpráva o projektech FRVŠ podaných do výběrového řízení 2009 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Květen 2008.
Hodnocení výsledků projektů FRVŠ řešených v roce 2008 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Březen 2009.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2009 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2008.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Zpráva o výběrovém řízení na Rozvojové projekty VVŠ pro rok 2009 Pro 9. zasedání sněmu Rady vysokých škol 20. listopadu 2008 Zpracoval: František Koliba.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2010 Prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs Listopad 2009.
Informace o výběrovém řízení FRVŠ 2012 Prezentace pro 9. zasedání sněmu RVŠ dne Doc. PhDr. Petr Zemánek, CSc. Listopad 2011.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Výzkum a vývoj A NĚKTERÉ DALŠÍ SOUVISLOSTI…. Výzkum a vývoj v ČR  Rada vlády pro výzkum, vývoj a inovace  Zákony, týkající se VaV  Informační systém,
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
hodnocení a financování výzkumu, vývoje a inovací
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Michal Šperling - EUREDIS
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace
Bod č. 7: Částečné zrušení usnesení přijatého na 19
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Fond rozvoje sdružení CESNET Ing. Olga Klápšťová Klub ředitelů 27.4.2017 Ústí nad Labem

Aktuální složení Rady Fondu rozvoje doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D.(VUT) Ing. Miroslav Indra, CSc. (AV ČR) Ing. Olga Klápšťová (UPa) – předsedkyně doc. RNDr. Antonín Kučera, CSc. (UK) prof. Dr. Ing. Zdeněk Kůs (TUL) Ing. Michal Sláma (VŠB-TUO) – místopředseda do 29.11.2016 prof. Ing. Zbyněk Škvor, CSc. (ČVUT)

Podávání projektů - výběrová řízení Témata Oblast I – podpora výzkumných a vývojových činností v souladu s koncepcí CESNETu Oblast II – podpora vzdělávání, pracovní a studijní pobyty 2017 – podávání projektů ukončeno 15.2.2017, podáno 28 projektů, 19 oblast I, 9 oblast II, probíhá hodnocení Požadavek projektů na FR – 6 649 703 Kč

Proces hodnocení podaných projektů Formální kontrola (vyhlášené podmínky VŘ, spoluúčast, …) Oponentní posudky (2-3 dle fin.objemu projektu) Rozhodnutí Rady (stanovisko CESNETu) Vyrozumění řešiteli (v případě přijetí projektu i statutárnímu zástupci nositele) Přijaté projekty - uzavření smlouvy o řešení projektu Zveřejnění seznamu doručených a přijatých projektů na http://fondrozvoje.cesnet.cz/

Financování Fondu rozvoje výnosy z investičního portfolia sdružení rozdělení je dáno „Řádem hospodaření Fondu rozvoje“: minimálně 5% bude přiděleno na navýšení základního zdroje Fondu; minimálně 35% bude přiděleno na podporu výzkumné a vývojové činnosti Sdružení v souladu se schválenou koncepcí Sdružení minimálně 25% bude přiděleno na personální stabilizaci Sdružení minimálně 10% bude přiděleno na podporu vzdělávání, zajištění pracovních a studijních pobytů zaměstnanců členů Sdružení na předních světových pracovištích z oblasti předmětu činnosti sdružení.  Zůstatek finančních zdrojů Fondu, vyjma základního zdroje, po odečtení předchozích položek musí být tvořen finančními zdroji ve výši minimálně 10 % a tvoří operativní rezervu Fondu.

Projekty na podporu vzdělávání – 10 % ??? Návrh na úpravu Řádu hospodaření: nerozdělovat přidělené prostředky zvlášť na V&V a vzdělávání

Financování Fondu rozvoje předpokládané hodnoty finančního výsledku portfolia a přídělu na roky 2017 až 2020 - pokles na cca 4-5 mil. Kč ročně na projekty hledání dalšího kofinancování … možnosti navýšení prostředků FR – diskuse na společném jednání Představenstvo+DR+RadaFR 17. 5. 2017

Projekty FR 2011-2016 – témata 2011-2016 skluz v tématech (v roce 2011 doznívají témata z předchozího výzkumného záměru 2004-2010 Optická síť národního výzkumu a její nové aplikace) vazba na výzkumný záměr Velká infrastruktura (2011-2015) 2013 - nově témata z Rozšíření národní informační infrastruktury VaV v regionech (eIGER) - úložiště, gridy (2011-2013) 2014 - téma Bezpečnost, 2015-stoupl zájem o školení v oblasti bezpečnosti

Tematické skupiny projektů 2011-2016 ( 96 projektů V&V + 37 vzdělávacích)

Informování o projektech bude řešen projekt MU a dalších univerzit „Zpracování a pilotní ověření metodiky implementace GDPR v IT prostředí VVŠ“ na Semináři řešitelů 12.4.2017 prezentace proj. „Systém pro testování zabezpečení sítě IPv6 a zpracování incidentů v prostoru privátních adres“ (VUT, M.Grégr) „Využití minipočítačů v autentizační infrastruktuře ZČU“ (ZČU, P.Jindra) zlepšování komunitní spolupráci se sdružením" (tj. sdílení problémů a výsledků)

Fond rozvoje sdružení CESNET Zveřejnění výsledků projektů: Závěrečné zprávy jsou k dispozici na http://fondrozvoje.cesnet.cz/ Možnost fulltextového vyhledávání: anotace, text zprávy, název projektu, tematický okruh, instituce, řešitel, spoluřešitel Souhrnné informace o projektu Technické zprávy – web CESNETu/pracoviště řešitele

Spolupráce s řešiteli VZ sdružení Rada Fondu rozvoje uvítá další spolupráci s vedoucími IT útvarů členů sdružení i výzkumnými pracovníky působícími v rámci projektů sdružení: Návrh vhodných témat pro vyhlašovaná výběrová řízení Návrh oponentů

Fond rozvoje sdružení CESNET Děkuji za pozornost.