Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Hygienická problematika ve školním stravování
Střední zdravotnická škola, Brno, Jaselská 7/9
Nabídka pro partnery Procházka českým animovaným filmem Písek, 22. –
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Ekocentrum Paleta – Zdraví na talíři. Vazba na strategické dokumenty města – Akční plán strategie města – opatření „Rozvoj programů péče o zdraví obyvatel“
Občanská iniciativa Bohuslav Sedláček Margit Slimáková Odborný garant
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Školní stravování (úvod) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing. Eva Šulcová Bc
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
ŠKOLNÍ STRAVOVÁNÍ r.1964 – r r
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Školní stravování (historie a současnost) MUDr. Petr Tláskal, CSc. Ing
SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO SENIORY V ČESKÉ REPUBLICE Ing. Jiří Horecký, MBA prezident Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.
Ohlédnutí za ročníkem 2007 Pořadatel: SIA – Rada výstavby Garanti: SPS ČR, ČKAIT.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Dětské centrum Brno příspěvková organizace Hlinky 132/136 Brno Voroněžská 5 Brno
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Současní ministři ČR Od 13. července 2010.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
1 Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Moc výkonná Pavel Šuranský.
Závěrečná konference k projektu
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Stravování středoškoláků Zlínský kraj Odbor Hygieny dětí a dorostu Krajské hygienické stanice Zlínského kraje se sídlem ve Zlíně Prezentace: MUDr. Jana.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
Financování sociálních služeb pro města a obce
Prezident a vláda. Prezident ● Prezident je titul, kterým se označuje vedoucí organizace, obchodní společnosti nebo státu. V některých jazycích (francouzština)
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Vyhláška o školním stravování Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
Škola podporující zdraví Komunitní program WHO pro MŠ, ZŠ a SŠ v ČR od r Národní koordinační centrála v SZÚ Poslanecká sněmovna, Konírna
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Školní stravování Mgr. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje tel.:
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Představení Uherskohradišťské nemocnice součást nemocnic Zlínského kraje.
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_14/12_VLÁDA__MINISTŘI_PREZIDENT Téma: Vláda, ministři,
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Aktuální informace o stavu
Parlament České republiky " PREVENCE SEZÓNNÍ CHŘIPKY V ČR"
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
Spotřební koš ve školním stravování
EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Národní diabetologický program (NDP)
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Krajský metodický kabinet POTRAVINÁŘSTVÍ A GASTRONOMIE
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Mezinárodní projekt ARTISTIC
Transkript prezentace:

Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách Projekt Asociace školních jídelen České republiky, o. s.

Asociace školních jídelen ČR (AŠJ ČR) založena v roce 2011 pořádá odborné projekty, workshopy a semináře spolupracuje s metodiky školního stravování, vedoucími jídelen, odborníky na výživu, lékaři, řediteli škol akce se konají pod záštitou SZÚ a VZP

Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách Hlavní záměr projektu: příprava tradičního mezinárodního obědového menu v českých školních jídelnách ve spolupráci s velvyslanectvím partnerské země poznání stravovacích zvyklostí jiných národů a rozšíření vědomostí žáků o partnerské zemi pozitivní propagace školního stravování

1. fáze - workshop pro kuchaře ukázka a praktická výuka přípravy mezinárodního obědového menu pod vedením šéfkuchařů partnerské země a ČR účast zástupců až 30 školních jídelen z celé ČR Osvědčení o absolvování vzdělávacího kurzu

2. fáze – vaření v jídelnách škol vaření osvojeného obědového menu partnerské země v zapojených školních jídelnách pro žáky a zaměstnance škol Projektový den ve školách – historie, kultura, zeměpisné zajímavosti o partnerské zemi v mezipředmětovém propojení

Receptura mezinárodního obědového menu splňuje požadavky na vhodnost a pestrost stravy pro děti školního věku je v souladu s vyhláškou 107/2005 Sb. o školním stravování zahrnuje polévku, hlavní jídlo a doplněk (salát, dezert) vyhovuje finančnímu limitu 34 Kč na nákup surovin pro jeden školní oběd

Úspěšně realizované projekty Den thajské kuchyně – duben 2016 Den norské kuchyně – prosinec 2016

Den thajské kuchyně ve ŠJ ČR realizováno v dubnu 2016 záštita Velvyslanectví Thajského království Obchodní komora Thajského království MUDr. Mgr. Vladimír Plaček, MBA, senátor Parlamentu ČR a místopředseda Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu ČR odborní garanti Státní zdravotní ústav (SZÚ) Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) generální partneři MAKRO Cash & Carry ČR, s.r.o. BONNO GASTRO SERVIS, s.r.o.

originální receptura v normách ŠJ ČR Den thajské kuchyně thajské obědové menu polévka hlavní chod originální receptura v normách ŠJ ČR dezert

Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha

Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha

Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha účast velvyslance Thajského království a senátora Parlamentu ČR

Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha zleva: šéfkuchař spol. Makro P. Stádník, velvyslanec Thajského království N. Sasitorn, šéfkuchař R. Šubrt, thajský šéfkuchař K. Khamteun, prezident Asociace M. Malát

Den thajské kuchyně thajské obědové menu Velikost porce – hlavní chod skladba odpovídá výživovým doporučením tzv. My Plate (tj. ½ talíře tvoří zelenina a ovoce, ¼ bílkoviny, ¼ obiloviny)

Den thajské kuchyně 2. fáze projektu – vaření ve školní jídelně školní jídelna ZŠ v Plzni

Den thajské kuchyně 2. fáze projektu – vaření ve školní jídelně Účast Obchodní komory Thajského království Mladá fronta DNES, 26. 4. 2016 školní jídelna ZŠ Plaňany

Den thajské kuchyně 2. fáze projektu – projektový den

Den thajské kuchyně Medializace Celkem 20 mediálních výstupů (noviny, časopisy, televize) OTS (opportunity to see): více než 1 200 000 Propagace ve školách: Dvojjazyčný leták s postupem vaření obědového menu a zajímavostmi o partnerské zemi

Den norské kuchyně ve ŠJ ČR realizováno v prosinci 2016 záštita Velvyslanectví Norského království Mgr. Bohuslav Sobotka, předseda vlády České republiky MUDr. Svatopluk Němeček, MBA , ministr zdravotnictví ČR MUDr. Mgr. Vladimír Plaček, MBA, senátor Parlamentu ČR a místopředseda Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu ČR odborní garanti Státní zdravotní ústav (SZÚ) Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) generální partneři MAKRO Cash & Carry ČR, s.r.o. BONNO GASTRO SERVIS, s.r.o.

originální receptura v normách ŠJ ČR Den norské kuchyně norské obědové menu polévka salát hlavní chod dezert originální receptura v normách ŠJ ČR

Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha

Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha

Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha účast velvyslankyně Norského království a senátora Parlamentu ČR

Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha zleva: šéfkuchař Milan Sedlák, šéfkuchař spol. Makro Petr Stádník, šéfkuchař Marek Raditsch, prezident Asociace Michal Malát

Den norské kuchyně 2. fáze projektu 2. fáze - vaření ve školních jídelnách a projektový den škol - plánováno na únor/březen 2017

Kontakty Adresa: Husova 523, 370 21, České Budějovice tel Kontakty Adresa: Husova 523, 370 21, České Budějovice tel.: 385 310 257 / mob.: 773 781 974 e-mail: kancelar@asjcr.cz www.asjcr.cz