Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách Projekt Asociace školních jídelen České republiky, o. s.
Asociace školních jídelen ČR (AŠJ ČR) založena v roce 2011 pořádá odborné projekty, workshopy a semináře spolupracuje s metodiky školního stravování, vedoucími jídelen, odborníky na výživu, lékaři, řediteli škol akce se konají pod záštitou SZÚ a VZP
Den mezinárodní kuchyně v českých školních jídelnách Hlavní záměr projektu: příprava tradičního mezinárodního obědového menu v českých školních jídelnách ve spolupráci s velvyslanectvím partnerské země poznání stravovacích zvyklostí jiných národů a rozšíření vědomostí žáků o partnerské zemi pozitivní propagace školního stravování
1. fáze - workshop pro kuchaře ukázka a praktická výuka přípravy mezinárodního obědového menu pod vedením šéfkuchařů partnerské země a ČR účast zástupců až 30 školních jídelen z celé ČR Osvědčení o absolvování vzdělávacího kurzu
2. fáze – vaření v jídelnách škol vaření osvojeného obědového menu partnerské země v zapojených školních jídelnách pro žáky a zaměstnance škol Projektový den ve školách – historie, kultura, zeměpisné zajímavosti o partnerské zemi v mezipředmětovém propojení
Receptura mezinárodního obědového menu splňuje požadavky na vhodnost a pestrost stravy pro děti školního věku je v souladu s vyhláškou 107/2005 Sb. o školním stravování zahrnuje polévku, hlavní jídlo a doplněk (salát, dezert) vyhovuje finančnímu limitu 34 Kč na nákup surovin pro jeden školní oběd
Úspěšně realizované projekty Den thajské kuchyně – duben 2016 Den norské kuchyně – prosinec 2016
Den thajské kuchyně ve ŠJ ČR realizováno v dubnu 2016 záštita Velvyslanectví Thajského království Obchodní komora Thajského království MUDr. Mgr. Vladimír Plaček, MBA, senátor Parlamentu ČR a místopředseda Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu ČR odborní garanti Státní zdravotní ústav (SZÚ) Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) generální partneři MAKRO Cash & Carry ČR, s.r.o. BONNO GASTRO SERVIS, s.r.o.
originální receptura v normách ŠJ ČR Den thajské kuchyně thajské obědové menu polévka hlavní chod originální receptura v normách ŠJ ČR dezert
Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha
Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha
Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha účast velvyslance Thajského království a senátora Parlamentu ČR
Den thajské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha zleva: šéfkuchař spol. Makro P. Stádník, velvyslanec Thajského království N. Sasitorn, šéfkuchař R. Šubrt, thajský šéfkuchař K. Khamteun, prezident Asociace M. Malát
Den thajské kuchyně thajské obědové menu Velikost porce – hlavní chod skladba odpovídá výživovým doporučením tzv. My Plate (tj. ½ talíře tvoří zelenina a ovoce, ¼ bílkoviny, ¼ obiloviny)
Den thajské kuchyně 2. fáze projektu – vaření ve školní jídelně školní jídelna ZŠ v Plzni
Den thajské kuchyně 2. fáze projektu – vaření ve školní jídelně Účast Obchodní komory Thajského království Mladá fronta DNES, 26. 4. 2016 školní jídelna ZŠ Plaňany
Den thajské kuchyně 2. fáze projektu – projektový den
Den thajské kuchyně Medializace Celkem 20 mediálních výstupů (noviny, časopisy, televize) OTS (opportunity to see): více než 1 200 000 Propagace ve školách: Dvojjazyčný leták s postupem vaření obědového menu a zajímavostmi o partnerské zemi
Den norské kuchyně ve ŠJ ČR realizováno v prosinci 2016 záštita Velvyslanectví Norského království Mgr. Bohuslav Sobotka, předseda vlády České republiky MUDr. Svatopluk Němeček, MBA , ministr zdravotnictví ČR MUDr. Mgr. Vladimír Plaček, MBA, senátor Parlamentu ČR a místopředseda Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu ČR odborní garanti Státní zdravotní ústav (SZÚ) Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) generální partneři MAKRO Cash & Carry ČR, s.r.o. BONNO GASTRO SERVIS, s.r.o.
originální receptura v normách ŠJ ČR Den norské kuchyně norské obědové menu polévka salát hlavní chod dezert originální receptura v normách ŠJ ČR
Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha
Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha
Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha účast velvyslankyně Norského království a senátora Parlamentu ČR
Den norské kuchyně 1. fáze - workshop Makro Akademie Praha zleva: šéfkuchař Milan Sedlák, šéfkuchař spol. Makro Petr Stádník, šéfkuchař Marek Raditsch, prezident Asociace Michal Malát
Den norské kuchyně 2. fáze projektu 2. fáze - vaření ve školních jídelnách a projektový den škol - plánováno na únor/březen 2017
Kontakty Adresa: Husova 523, 370 21, České Budějovice tel Kontakty Adresa: Husova 523, 370 21, České Budějovice tel.: 385 310 257 / mob.: 773 781 974 e-mail: kancelar@asjcr.cz www.asjcr.cz