KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov???

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Revitalizace zámeckého návrší v Litomyšli. PROGRAM Projekt v rámci IOP Projekt v rámci IOP Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví Národní.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
PRIORITNÍ PROJEKTY LIBERECKÉHO KRAJE V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ PRO OBDOBÍ 2014+
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/3.2.04/ Název projektu:Inovace do praxe Název a číslo globálního grantu:Podpora nabídky dalšího vzdělávání v.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Dokument KAP MSK - obsah
Ing. Kateřina Lichtenberková
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
Projekty spolupráce MAS z PRV v programovém období
Členská schůze MAS Nepomuk,
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v Kraji Vysočina
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Univerzitní město Olomouc
Řemesla Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Úvod do regionu Ing. Vlastimil Veselý.
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Co dělá Olomoucký kraj pro podporu polytechnického vzdělávání?
Ekologie a životní prostředí
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
ITI Ústecko-chomutovské aglomerace
Organizace práce na prodejně
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
KNIHOVNA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Ekologie a životní prostředí
Klíčové aktivity projektu
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Život bez střeva , Praha.
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Transkript prezentace:

KONCEPT NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Science centrum Lázně Chomutov??? pokus

Hlavní cíl … vytvořit excelentní centrum zážitkového neformálního vzdělávání, které bude prostřednictvím moderních technologií popularizovat vědu a techniku a ve spolupráci s místními hráči v oblasti tradičních regionálních průmyslových odvětvích přispěje k motivaci zejména dětí a mládeže ke studiu na technických oborech středních a vysokých škol.

Dílčí cíle … Vytvořit předpoklady pro vznik excelentního neformální vzdělávání zaměřeného nejen na technické a přírodovědné obory, ale i na oblast sociálních věd, historie, rozvoje tvořivosti a další obory. Vytvořit systém a platformu, které umožňují dlouhodobý rozvoj a přizpůsobení se vzdělávacím potřebám. Vytvořit systém, který umožní koordinaci vzdělávacích aktivit, jejich evaluaci a kontrolu kvality. Zapojit do systému špičkové odborníky a nejlepší experty. Cílovými skupinami neformálního vzdělávání jsou děti v MŠ a žáci ZŠ a SŠ ve spádovém území

Cílové skupiny žáci a studenti ZŠ a SŠ učitelé ZŠ a SŠ. Další význam široká veřejnost, především rodiny s dětmi a ostatní laičtí zájemci o vědu a techniku. regionální průmyslové podniky na úrovni strategického partnerství

Proč objekt lázní??? objekt s neobvyklými prostorami především co do objemu, které vybízejí k experimentálním výukovým programům umístění přímo v centru města dobrá dostupnost s dostatečným prostorem pro doplňkovou infrastrukturu bezprostřední blízkost parku a možnosti jeho využití pro výukové programy vyřešené majetkové vztahy

Proč Chomutov???

Klíčová aktivita vs. vedlejší aktivity.. hlavní expozice, která bude pravděpodobně navržena tak, aby se po ní návštěvníci mohli volně pohybovat a sami si vybírat, co si vyzkouší VEDLEJŠÍ AKTIVITY „dětské science centrum“, dílny pro návštěvníky a školy, workshopy pro „vynálezce“ využití společných prostor jako dočasných výstavních ploch a SCLCH doplňkové služby – café, prodejna propagačních předmětů, odborné naučné literatury či souvisejícího sortimentu s moderními metodami výuky.

V jaké fázi jsme?? Přípravná fáze Sociologický průzkum Akvizice strategických partnerů Zpracování strategického konceptu Stavebně technický průzkum Energetický průzkum Studie architektonického řešení a řešení prezentačního a audiovizuálního vybavení Dokumentace pro území řízení Dokumentace pro stavební řízení

Možný finanční a časový harmonogram PŘEDPOKLÁDANÝ ROZPOČET A HARMONOGRAM PROJEKTU   ROZPOČET CELKEM V letech v mil. Kč 2016 2017 2018 2019 Příprava projektu, sociologický průzkum, další průzkumy a studie 1,5 Architektonická studie a studie prezentační a expoziční techniky Projektové dokumentace pro územní a stavební řízení 6 3,5 2,5 Rekonstrukce objektu a okolí 350 150 200 Instalace expozic a vnitřního vybavení 80 CELKEM 439 152,5 280

Možná struktura financování ZPŮSOB FINANCOVÁNÍ PROJEKTU aktivity zdroj přípravná fáze SMCH rekonstrukce objektu Program na podporu regenerace a podnikatelské využití brownfieldů Národní program pro životní prostředí Ústecký kraj IROP vybavení INTERREG V/A strategičtí partneři provoz výnosy provozovatele OPZ OPVVV

Co chtějí občané?

Kdo odpovídal?

Jak vnímají důležitost témat pro rozvoj?

Jaký mají názor na lázně?

DĚKUJI ZA POZORNOST Hana Nováková Odbor rozvoje a investic STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV h.novakova@chomutov-mesto.cz