Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
Advertisements

Pojištění firemní flotily
Vítejte v POJIŠTĚNÍ BOSKOVICE Kdo jsme? > největší makléřská síť v ČR > více než 20 let na trhu > jsme se světovou jedničkou Marsh > partner všech pojišťoven.
Pojištění odpovědnosti za škody Pojištění majetku Pojištění osob
SEMINÁŘ POJIŠTĚNÍ a LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PRAHA,
PRACOVNÍ PRÁVO ODPOVĚDOST ZAMĚSTNAVATELE ZA ŠKODU NP2.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
POJIŠTĚNÍ V DOPRAVĚ VÝZNAM POJIŠTĚNÍ.
Underwriting Úpis rizika:
Použitá literarura Petr Klínský,Danuše Chromá,Svatava Tesařová,Michal Janák: Finanční gramotnost-obsah a příklady z praxe škol,NÚOV Praha 2008.
T-1 Úvod do teorie pojištění firem
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
POJIŠTĚNÍ Aby peníze nezahálely FINANČNÍ GRAMOTNOST
Druhy a možnosti pojištění 1 Projekt: Svět práce v každodenním životě Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Aktivita č.2: Podnikání a právo Prezentace.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Pojištění Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
POJIŠTĚNÍ Základní pojmy Rizika a změny v rozpočtu domácností Typy pojištění Pojišťovna.
Likvidace PU majetku občanů. 2 pojistná událost nahodilá událost, která na stala v době pojištění a v místě uvedeném v pojistné smlouvě (neplatí.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
OSOBNÍ (RODINNÉ) HOSPODAŘENÍ – ZÁKLADNÍ POJMY
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Právo sociálního zabezpečení J.Kožiak. Předmět úpravy  Pojem Právní odvětví, které upravuje pomoc občanům v tíživé společenské situaci z veřejných zdrojů.
Pojištění Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Ing. František Řezáč MASARYKOVA UNIVERZITA T – 6 Pojištění majetku firem.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Ochrana majetku Petr Machala.
Petr Machala. K čemu nám slouží pojištění? Napište co nejvíce příkladů. BANKA Haló, pane! Z banky? To Vás svlékly úroky? Myslím, že potřebujete vhodné.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO165 Název.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistník pojištěnému.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Pojištění.
ÚVOD DO POJIŠŤOVNICTVÍ
1 Pracovní úrazy Pracovní úrazy : Zaměstnavatel je povinen vést příslušnou evidenci pracovních úrazů v souladu s nařízením vlády č. 201/2010.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistitel pojistníkovi.
Pojištění odpovědnosti 2015 Ing. Olga Hebká Pojištění občanské odpovědnosti 2.Pojištění odpovědnosti zaměstnance.
Připravil: „Balíček“ pojištění kochleárního implantátu Připravil: Ing. Lucie Kobrová Obrázek možno vyměnit za tematický! Smazat a vložit jiný.
Spolupráce Kooperativy s Unií fyzioterapeutů ČR ZVÝHODNĚNÉ POJISTNÉ PRODUKTY PRO ČLENY UNIFY ČR vč. novinek dle OZ.
LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PROJEKT POJIŠTĚNÍ SČMBD Sloužíme Vám s radostí.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Pojištění nemovitostí, pojištění movitých věcí, doplňková připojištění a kritéria pro výběr pojišťovny Jan Svoboda, Radka Čermáková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO58 Název.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
Pojištění nemovitostí, pojištění movitých věcí, doplňková připojištění Autoři: Milan Vodstrčil, Jana Zahornacká,
EU_62_A_sada 2_13_M_Druhy pojištění_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace.
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti Soňa Jarošová Lukáš Klemensevič.
PRVNÍ ZDRAVOTNÍ PORADENSKÁ ve spolupráci s advokátní kanceláří.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
OBECNÁ ZJIŠTĚNÍ ZE ZKUŠENOSTÍ ZAMĚSTNAVATELŮ A ZAMĚSTNANCŮ S ODŠKODŇOVÁNÍM PRACOVNÍCH ÚRAZŮ A NEMOCÍ Z POVOLÁNÍ 6. konference Společně bezpečně v EU –
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO59 Název.
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny.
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ jednání Expertní skupiny manažerů IPRM Děčín Ing. Michal Pluta, ředitel Holdingového fondu SFRB.
Pojištění odpovědnosti za škodu v občanském životě.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
Finanční gramotnost: Rizika a jak se proti nim zabezpečit.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Sociálně ekonomické důsledky pracovních úrazů a nemocí z povolání
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Seminář – změny rámcové pojistné smlouvy „ pojištění v rámci projektu SČMBD“ Vždy ve Vašem zájmu.
SMLUVNÍ LÉKAŘ S platností od
Požární prevence v bytových domech
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Transkript prezentace:

Pojištění BYTOVÝCH DOMŮ Společný domov

4. zóny zajištění Moderní ochrana bytového domu bytový dům IV. asistenční služby III. Ochrana představitelů SVJ a BD II. pojištění odpovědnosti bytový dům I. majetkové pojištění

Majetkové pojištění

Nejčastější škody ohrožující bytové domy Požár, výbuch Vichřice a krupobití Tíha sněhu a námrazy Povodeň a záplava Vodovodní škody Vandalismus poškození při vloupání výbuch ve Frenštátě pod Radhoštěm

Zásady správného pojištění Pojištění na novou cenu Správně stanovená pojistná částka Kvalitní risk management – rizika a limity Silný a spolehlivý partner

Majetkové pojištění bytového domu Pojištění bytového domu se vztahuje na veškeré stavební součásti bytových prostor nebytových prostor společných prostor domu včetně stavebních úprav provedených jednotlivými majiteli nebo uživateli

Doporučený rozsah pojištění Komplexní živelní pojištění Vodovodní škody Přepětí, podpětí a indukce Vandalismus vč. sprejerů Poškození domu při vloupání Krádež stavebních součástí, hasicích přístrojů apod. „All risk“ pojištění skel Náraz dopravního prostředku Porucha výtahu – strojní rizika Movitý majetek SVJ nebo BD

Co dělat v případě, když je byt neobyvatelný po pojistné události? Myslíme i na nepříjemné životní situace Co dělat v případě, když je byt neobyvatelný po pojistné události? Náklady na náhradní ubytování až do výše 30 tis. Kč pro každou bytovou jednotku

pojištění odpovědnosti

Pojištění odpovědnosti Vlastník bytového domu povinnost uhradit škodu či újmu se zaviněním nová úprava v OZ - pád věci nebo vyhození z budovy Vlastník pozemku chodníky, komunikace, parkoviště, prolézačky, pískoviště, zeleň ... Krytí škody či újmy způsobené jak třetím osobám, tak jednotlivým členům SVJ nebo BD

Odpovědnost představitelů SVJ a BD újma způsobená vlastníkům odpovědnost za zavinění FO odpovídá celým svým majetkem forma připojištění k pojištění odpovědnosti anonymní pojištění, vztahuje se na všechny představitele i při změně

NÁHRADA CELKEM: 390 tis. Kč Příklad újmy na zdraví odpovědnost vlastníka bytového domu Žena utrpěla v důsledku pádu sněhu ze střechy bytového domu těžký otřes mozku, zlomeninu klíční kosti a poškození krční páteře. Bolestné 20 tis. Kč Ztížené společenské uplatnění 170 tis. Kč Ztráta na výdělku 67 tis. Kč Regresní náhrada (ZP + OSSZ) 132 tis. Kč NÁHRADA CELKEM: 390 tis. Kč

NÁHRADA CELKEM: 1,497 mil. Kč Příklad újmy na zdraví Policie vyšetřuje smrt muže ve výtahové šachtě paneláku Dne 16. 8. 2013 došlo k pádu muže do výtahové šachty v důsledku závady na elektronice výtahu. Muže v kómatu transportovala letecká záchranná služba do nemocnice. Zavinění vlastníka bytového domu Náhrada pozůstalým 655 tis. Kč Náklady léčení vynaložených ZP 842 tis. Kč NÁHRADA CELKEM: 1,497 mil. Kč

Proč být pojištěn zrušení tabulek pro odškodňování úrazů a s tím očekáváný nárůst pojistného plnění nové právní předpisy ukládající majiteli nemovitosti povinnost k náhradě škody věc vyhozená z okna odloučení části nemovitosti větší povědomí poškozených o možných nárocích a jejich uplatňování díky velké medializaci této problematiky právní pomoc ze strany pojišťovny v případě vznesení nároku na náhradu škody či újmy

Asistenční služby

Asistenční služby Technická asistence - pomoc řemeslníka příjezd, práce + materiál (limit 5.000,- Kč) Technická asistence – pomoc zámečníka příjezd, práce + materiál (limit 3.000,- Kč) Právní asistence – konzultace právních předpisů spojených s bydlením, správou SVJ apod. 24 hod. denně / 7 dní v týdnu neomezený počet výjezdů

Benefity pro členy SVJ Nebo BD Co získáte u nás navíc Benefity pro členy SVJ Nebo BD 20% sleva na pojištění domácnosti a občanské odpovědnosti 20% sleva na cestovní pojištění

Velmi si vážíme Vašeho zájmu o naše služby Vaše Česká pojišťovna ČESKÁ POJIŠŤOVNA Pomáháme Vám jít dál