5000let př. n. letopočtem-3500l.př.n.l.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Renesanční móda VY_32_INOVACE_ 07 - Renesanční moda.
Advertisements

Komunikace Že si nerozumíme, je normální. Že si porozumíme, je zázrak. neznámý autor Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
Rozd ě lení starov ě ký Egypt - rozlehlá oáza v povodí ř eky Nil (dlouhá a´ km a široká a´20 km) H orní Egypt (na jihu) Dolní Egypt (na severu.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š03_s01_07.
Literární v Ě DA MGR. MICHAL OBLOUK. -zkoumá krásnou literaturu, částečně i ústní lidovou slovesnost -jako soubor disciplín vznikla v 19. století, teoretické.
OSOBNÍ HYGIENA VY_32_INOVACE_5A_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a jeho svět Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.3.3 Starověký Egypt – přírodní a životní podmínky, společnost.
Dějepis 6. ročníku.  Název: Dějepis 6.ročníku – Člověk dnešního typu  Šablona: III/2  Číslo: 67  Autor: Mgr. Soňa Blažková  ZŠ Choltice „ Učíme se.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Silvie Šimečková NÁZEV:VY_52_INOVACE_24_Přírodopis 9. ročník TÉMA: lidská plemena ČÍSLO PROJEKTU:
Egypt 5000let př. n. letopočtem-3500l.př.n.l. 1.Období 5000 let př.n.l. 2.Období 3500 let př.n.l.
Politologie Základní pojmy. Politologie Společenská věda politická věda, věda o politice, teorie politiky, věda o moci. „Je to vědecká disciplína zabývající.
ČISTÉ BOTY NA KAŽDÉM KROKU HEUTE CZ, s.r.o.. O nás Co nabízíme Program SHINE & GO Naše zařízení.
Móda krátkých vlasů: 60. léta V 60 letech dochází ke vzniku módy tupírovaných účesů z polodlouhých, dlouhých vlasů. Vlasy se seřezávaly pouze ve špičkách.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Pinkrová Název : VY_52_INOVACE_16_Význam.
Každodenní život Řeků. Bydlení na venkově domy z hlíny a slámy ve městě z nepálených cihel středem domu dvůr, kde stál oltář jednotlivé místnosti kolem.
Stříhání malých a velkých dětí. Technika stříhání dětských vlasů. Bezpečnost práce a ochrana zdraví. EU-3-3.
PRAVĚK. DĚLENÍ PRAVĚKU nejdelší období lidských dějin pravěk dělíme podle materiálu, z jakého lidé dokázali vyrobit nástroje.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Dámský plastický střih
Co považuješ za největší „vynález“ pravěku? A proč?
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ČAS.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Regenerační přípravky I.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Společenská odpovědnost ve školství
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Kánon hlavy (Unface) Základní pravidla pro kresbu portrétu
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Znakový jazyk Znakovaná čeština
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
Základní jednorozměrné geometrické útvary
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Jaklová
Sada 3 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
9. Heterogenní a homogenní skupiny
PRVNÍ LIDÉ – 6 .třída.
Technické prostředky v požární ochraně
Starověká hudba Název školy: SPgŠ Litoměřice
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
PRAVĚK.
Název školy: Základní škola Městec Králové
CIVILIZACE ?????.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Móda krátkých vlasů 30. léta
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
PRSTOVÉ POČÍTÁNÍ.
PRAVĚK.
Vznik a podstata státu Lidstvo prožilo převážnou část své existence bez státu. Počátky státní organizace jsou kladeny do doby rozvinutějšího zemědělství.
LIDSKÉ RASY.
OSVÍCENSTVÍ 18. STOLETÍ VĚK ROZUMU.
Manufaktury a první stroje
Opakujeme dějepis na II. stupni
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Na prahu nového věku Vlasta Marek
PLOŠTICE.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
STAROVĚKÉ ŘECKO.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Transkript prezentace:

5000let př. n. letopočtem-3500l.př.n.l. Egypt 5000let př. n. letopočtem-3500l.př.n.l. 1.Období 5000 let př.n.l. 2.Období 3500 let př.n.l.

Egypt Zeměpisná poloha Egypta - kontinent Afrika Řeka Nil Horké podnebí To ovlivnilo módu i účesovou tvorbu Vrchol módy 3500-2000 let př.n.l. Pak je pod nadvládou Říma. Civilizace, která dosáhla úspěchů ve stavitelství, lékařství, duchovní i hmotné kultuře

Egypt-1. období 5000 let př. n. letopočtem V období 1. egyptských faraónů byla móda v odívání a v účesové tvorbě jednoduchá. Účesy mužů Holili si tváře a hlavy; Nosili paruky – ochrana proti slunci; Faraónové a kněží nosili falešný vous (umělá bradka). Tento vous byl tvarovaný do kostky nebo obdélníku. Byl vyroben z ovčí vlny, délka udávala stupeň hodnosti-postavení ve společnosti. Používali depilační prostředky, líčení obličeje.

Egypt-5000 let př. n. l. ZÁKLADNÍ STŘIH –MIKÁDO Účesy žen Ženy nosily přirozené tmavé vlasy s hladkou úpravou, rozdělené pěšinkou uprostřed a zastřižené do roviny těsně pod ušima-tvar mikáda. Později se objevuje ofina zastřižená nad obočí. Hustota vlasů se doplňovala vlásenkou, která byla připevněná na bronzové čelence. ZÁKLADNÍ STŘIH –MIKÁDO OFINA – MUSÍ VYNIKNOUT OČI

Egypt- 3500 let př. n. l. Účesy žen Délka vlasů se prodloužila po ramena. Vlasy se splétaly do drobných copánků, Kadeřily do provázkovitě stáčených pramínků. Do vlasů se splétaly korálky. Účes se zdobil čelenkou. Módní byla ofina zastřižená do oblouku nad kořenem nosu.

Egypt- vyholené hlavy Ve starověkém Egyptě nosili lidé vyholené hlavy právě z důvodu hygieny. Byl to ten nejjednodušší způsob jak se zbavit vší a všemožných nečistot. Chodit na veřejnosti bez vlasů bylo ovšem společensky nepřípustné, proto byly velmi oblíbené paruky.

Egypt- paruky V Egyptě byly velmi oblíbené paruky. Původní význam-ochrana proti slunci. Paruky byly vyráběny z ovčí vlny nebo rostlinných vláken. Čím více se paruka podobala pravým vlasům, tím byla dražší. Později byly vyráběny z lidských vlasů.

Egypt- líčení Černé obočí Černé linky kolem očí Zelené stíny

Egypt Egypťané prováděli depilaci chloupků na těle. Používali parfémy a do pokožky si vtírali vonné oleje.

Egypt- barvení vlasů K barvení vlasů byla často používána henna. Používala se i při barvení nehtů, tetování těla, barvení textílií.

Egypt – účesové prvky dnes Rasta/afro- copánky –prodlužování vlasů mikádo s módní úpravou ofina