Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Závěrečná konference: „ INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU MĚSTA CHEBU NA ZMĚNU SITUACE SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH OBYVATEL MĚSTA, ZEJMÉNA OBYVATEL SÍDLIŠTĚ ZLATÝ VRCH“
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském kraji.
Prostupné bydlení Martin Šimáček.
Sociální program RPG Sociální program RPG
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Spolupráce OSPOD se školami a školskými zařízeními TENTO PROJEKT JE FINANCOVÁN Z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU PROSTŘEDNICTVÍM OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ.
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Shrnutí analýzy pro pracovní skupinu
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Děčín - město bez bariér (?). Komunitní plánování KOORDINAČNÍ SKUPINY Senioři OZP (Osoby ze zdravotním postižením) Rodiny v krizi Osoby v krizi.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Sociální práce na obcích v rámci ORP - Zákon o sociálních službách.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Barbora Čechová, THEIA – krizové centrum o.p.s.
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Projekt „Nulová tolerance“ statistika 2010 Sídliště Janov
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Předávání, sdílení informací o klientovi
Centrum na podporu integrace cizinců
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Úřad práce České republiky
Místní programy sociálního začleňování – oblast bydlení
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Úvodní setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Typy sociálního šetření
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Podpora sociální práce v ORP Holešov
Správa sociálního zabezpečení
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Regionální seminář na téma Sociální bydlení
Rapid Re-Housing Brno IQ Roma servis.
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Zvláštní odborná způsobilost
Sociální práce a veřejné opatrovnictví
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Výkon přenesené působnosti úředníky územních samosprávných celků v kontextu jejich financování Mgr. Martin Stark tajemník městského úřadu v Horním Slavkově.
Podoby sociální integrace podporované EU
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Filozofie konstrukce.
Komunitní centrum v přírodní zahradě
Jsem senior na sedlčansku a mám zkušenosti. Zn. Chcete je využít?
Ing. Stanislava Správková
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Dobrovolnická činnost ADRA se seniory a pro seniory
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
PRACHATICE VYUŽITÍ DOBROVOLNÍKŮ V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH
Transkript prezentace:

Spolupráce obce a ÚP ČR v Litvínově v SVL Mgr. Veronika Knoblochová, Ing. Karolína Králová odbor SVŠ ÚP ČR MěÚ Litvínov KoP Litvínov

SVL v Litvínově V rámci Ústeckého kraje došlo v roce 2014 v porovnání s rokem 2006 k nárůstu sociálně vyloučených lokalit z původních 63 na 89 lokalit, což představuje nejvyšší počet v celé České republice. Ve městě Litvínov se nachází celkem 3 vyloučené lokality, a to: lokalita Litvínov - Janov ubytovna UNO ubytovna Šumná, Litvínov.

SVL v Litvínově

Sídliště Janov 3 km od centra města Vybavené infrastrukturou (MŠ,ZŠ, obchody, lékaři, P ČR, komunitní centrum, sociální služby, APK, hřiště) 60% romského obyvatelstva 1/5 obyvatel Litvínova (k 12.6.2017 4886 osob) 0 – 15 let 1 200 osob Bytový fond vlastní SVJ (SBD Krušnohor), CPI byty, a.s. a realitky 5 opuštěných domů ( 4 zazděné)

Sídliště Janov

Sídliště Janov

SVL UNO Ubytovna města Litvínova Prostorové vyloučení Bez infrastruktury Špatná doprava 3 přízemní bloky – bytové jednotky, místnosti Provoz zajišťuje MěÚ a sociální pracovníci – pravidla pobytu, denní režim apod. V prvním objektu, bloku A se nachází služebna a sklad Městské policie, azyl (4 místnosti, sociální zařízení, kuchyňský kout), pracoviště terénních pracovníků, místnost pro aktivity s dětmi a 8 obytných místností. Blok B ubytovny UNO představuje 10 bytových jednotek o velikosti 1:2 a 1:1. Blok C má k dispozici dvě bytové jednotky o velikosti 1:3 a třináct místností. K 12.6.2017 počet dospělých 15 počet dětí 3

SVL UNO

soukromá ubytovna pro jednotlivce i rodiny s dětmi Ubytovna Šumná soukromá ubytovna pro jednotlivce i rodiny s dětmi přibližně zde žije 90 osob, 60% romských klientů zkolaudována jako bytový dům 1 kilometr centra města

Spolupráce All inclusive Účast na setkávání se zástupci NNO, obcí, P ČR a MěP Litvínov (1x za měsíc a půl) Účast na řešení problémů v SVL – setkávání se zástupci majitelů bytového fondu (při avizovaném ukončení správy jednotlivých domů) Proškolení APK v oblasti dávek pomoci v HN (mohou provádět jen sociální pracovníci – sociální poradenství)) Účast na multidisciplinárních setkání odboru Účast na případových konferencích Beseda se seniory na téma „Příspěvek na péči, dávky pro osoby zdravotně postižené“.

Spolupráce All inclusive Obeznámení kolegů z obce se změnami v legislativě z oblasti dávek pomoci v hmotné nouzi Komunikace postupu ve složitých případech Zasílání MOP ZŠ v SVL přímo na účet školy Pomoc se zajištěním volnočasu v SVL pro děti povinné školní docházkou přiznáním MOP Spolupráce při úhradě azylového bydlení ve formě MOP za klienty HN přímo na účet města Postupování podnětů ze strany MěP k ÚP ČR

Spolupráce All inclusive Důsledné šetření v SVL před přiznáním dávky pomoci v HN - DNB Pravidelné sledování úhrad nákladů na bydlení, ukončování nájemních smluv Spolupráce při ustanovení zvláštního příjemce dávek pomoci v HN Spolupráce ÚP s MÚ na úseku veřejného opatrovnictví (dokládání úhrad, pobytu, vyjádření ke zprávě na soud) – nejedná se o výkon sociální práce, ale spolupráci sociálního pracovníka s veřejným opatrovníkem Výkon společného šetření na úseku PnP nově s koordinátorem sociální podpory Pomoc při dohledávání dětí, které nedorazily k zápisu do MŠ nebo ZŠ

Proč to funguje Zájem obou stran na situaci ve městě, SVL Osobní znalost pracovníků obce a ÚP ČR Společný postup při řešení problémů v SVL Pravidelná setkávání vedoucích pracovníků ÚP s vedením města, odboru SVŠ Nastavení pravidel komunikace (předávání klientů, informací, komu, jak)

Prostor pro dotazy Děkujeme za pozornost… OSVŠ Městský úřad Litvínov Úřad práce ČR - Litvínov