Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_252_TÉMA_Daň z přidané hodnoty Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Advertisements

Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_256_TÉMA_ Rozdělení nákladů Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_251_TÉMA_ Zaměstnanec ve firmě Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_552_ Výroba piva 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_580 Jatečné zpracování drůbeže Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_578_ Masná výroba Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_563_ Výroba olejů Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_242_TÉMA_ Doklady a evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_255_TÉMA_ Rezervy a fondy Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_558_ Výroba vína 4 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_565_ Výkup mléka 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_575_ Jatečné zpracování zvířat 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a.
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
CHEMIE - Rozdělení a vlastnosti tuků
VY_32_INOVACE_578_ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_579_ Jatky a masná výroba Test Název školy: Masarykova střední.
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
VY_32_INOVACE_645_PILOVÁNÍ MATERIÁLU Název školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název vzdělávacího materiálu Vzduch
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Výukový materiál VY_52_INOVACE_26_OLEJNINY
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
VY_32_INOVACE_648_ŘEZÁNÍ ZÁVITŮ - VNĚJŠÍ
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
VY_32_INOVACE_ČJPS20660BED-řešení
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Transkript prezentace:

Číslo projektu:. CZ. 1. 07/1. 5. 00/34. 0565 Číslo materiálu: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_566 Výkup mléka a výroba olejů - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: 20.11.2012 Datum a místo ověření: 09.01.2013 Druh učeb. materiálu: Test Anotace: kvalita mléka, výkup, hodnocení, suroviny pro výrobu olejů, postup, vedlejší produkty Klíčová slova: mléko, kvalita, cena, olej, řepka, šrot, pokrutiny Metodický pokyn: Určeno k ověření znalostí Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

1 celkový počet mikroorganismu je ukazatel zdraví stáda způsobu dojení hygieny dojení kvality krmiva

2 procento tuku v mléce se pohybuje kolem: 0,9 % 4,7 % 3,5 % 3,9 %

3 procento bílkovin v mléce se pohybuje kolem: 0,9 % 4,7 % 3,5 % 3,9 %

4 při tvorbě výkupní ceny 1 l mléka tvoří největší část příplatek: za 1 litr mléka za 1 % tuku za 1 % bílkovin za kvalitu

5 mlezivo je: mléko produkované 5. den po otelení mléko produkované 5 dnů před otelením mléko produkované 5 dnů po otelení mléko krav se zánětem mléčné žlázy

6 řepka olejná obsahuje: až 25 % oleje až 35 % oleje až 45 % oleje

7 maximální vlhkost řepky při skladování a výrobě je: 8 % 12 % 16 % 45 %

8 dříve obsahoval řepkový olej rakovinotvornou - karcinogenní? glykosinoláty kyselinu linolovou kyselinu linoleovou kyselinu erukovou

9 hydratace olejů znamená? odstranění zápachu odstranění rostlinných zbytků změna vůně odstranění slizovitých částí

10 nejvyšší obsah oleje zůstává po vylisování v: pokrutinách při lisování za studena pokrutinách při lisování za tepla extrahovaných šrotech za tepla extrahovaných šrotech za studena

Správné odpovědi

1 hygieny dojení celkový počet mikroorganismu je ukazatel zdraví stáda způsobu dojení hygieny dojení kvality krmiva

2 procento tuku v mléce se pohybuje kolem: 0,9 % 4,7 % 3,5 % 3,9 %

3 procento bílkovin v mléce se pohybuje kolem: 0,9 % 4,7 % 3,5 % 3,9 %

4 při tvorbě výkupní ceny 1 l mléka tvoří největší část příplatek: za 1 litr mléka za 1 % tuku za 1 % bílkovin za kvalitu

mléko produkované 5 dnů po otelení mlezivo je: mléko produkované 5. den po otelení mléko produkované 5 dnů před otelením mléko produkované 5 dnů po otelení mléko krav se zánětem mléčné žlázy

6 až 45 % oleje řepka olejná obsahuje: až 25 % oleje až 35 % oleje

7 8 % maximální vlhkost řepky při skladování a výrobě je: 12 % 16 % 45 %

8 dříve obsahoval řepkový olej rakovinotvornou - karcinogenní? glykosinoláty kyselinu linolovou kyselinu linoleovou kyselinu erukovou

9 hydratace olejů znamená? odstranění zápachu odstranění rostlinných zbytků změna vůně odstranění slizovitých částí

10 nejvyšší obsah oleje zůstává po vylisování v: pokrutinách při lisování za studena pokrutinách při lisování za tepla extrahovaných šrotech za tepla extrahovaných šrotech za studena