Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anna Kostenko se narodila v roce 1975 v Kyjevě na Ukrajině, od roku 1991 žila
Advertisements

©c.zuk ©c.zuk Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Základní umělecká škola Sologubova 9/A, Ostrava – Zábřeh, příspěvková organizace Studijní zaměření: Výtvarný obor Návrh textu ŠVP.
Obrázek s motýly Autor: Mgr. Helena Uhříková Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
VY_32_INOVACE_FOTF10760ŠVA Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Škola Střední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č. Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
VY_52_INOVACE_DEK_60 Konceptuální umění Akční umění
Moderní umění začíná postimpresionismem. Umělecké dílo není pouhý
Projekt MŠMT ČR EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/
Výtvarné umění.
v pedagogické diagnostice
Popis - opakování a procvičování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Art brut Ondřej Turek 1A. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec a teoretik Jean Dubuffet. Poprvé ho definoval roku 1945 francouzský umělec.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Funkční gramotnost III. -obrázky a fotografie J. Poddaná.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Technika pro člověka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a.
Dekódování, zpětná vazba Sdělení dekódujeme smyslovým vnímáním. Nejen systémem znaků, ale snažíme se porozumět sdělení jako celku. Proces dekódování.
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 9) Základy malby, techniky a postupy Název sady: Výtvarná příprava.
MASKA Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Technika - stavitelství Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými.
Hudba - intervaly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy uměleckých.
„Napříč moderním uměním aneb kreativity se nebojíme“ -výtvarná soutěž pro II.stupeň ZŠ a MŠ Nedašov Mgr. Jarmila Švédová.
VRAŽDA V DOMĚ Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých.
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
Koláž podle H. Bosche Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy.
Vynálezy přírody Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Vesmír Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními jevy.
Impresionismus Autor: Mgr. Jana KalvasováDatum: Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308.
Malba podle Clauda Moneta Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastESV - Komunikace vizuálního umění se znakovými.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
MOZAIKA Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými
KUBISTICKÉ POPRSÍ – OTTO GUTFREUND
Aktualizace uměleckého díla
Konstrukce lichoběžníku
KALIGRAMY Tematická oblast
Abstraktní umění Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Portrét Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Diagramy - opakování Tematická oblast
Výtvarné umění I. Tematická oblast
Graffiti Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Člověk Tematická oblast
Street art Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Teplé a studené barvy Název školy
Keith Haring Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Déjà - vu Tematická oblast
SOCHA DO VEŘEJNÉHO PROSTORU
UMĚNÍ KDO JE KURáTOR?.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
ARTE POVERA Tematická oblast
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Náhoda Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Člověk tohoto století Tematická oblast
Bonjour Monsieur Courbet
Busta podle Honoré Daumiera
LETTRISTICKÁ MOZAIKA Tematická oblast
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Piet Mondrian Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Základní systém a dělení barev
Název vzdělávacího materiálu
DENÍK Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
„Jak ji vidím…“ Mgr. Alena Ščuková
Životní zájmy Tematická oblast
Tóniny Tematická oblast
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
Ochrana životního prostředí
Transkript prezentace:

Graffiti Tematická oblast ESV Komunikace vizuálního umění se znakovými systémy uměleckých a společenských oborů Datum vytvoření 6. 8. 2013 Ročník 2. ročník Stručný obsah Žáci navrhnou prostor a jeho dekoraci formou graffiti Způsob využití Na základě díla autora současného umění, studenti vypracují vlastní výtvarný projekt. Odpovědi na konci prezentace. Autor Mgr. Lenka Tutschová Kód VY_32_INOVACE_37_ETUT07 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Jakou technikou je vytvořen předcházející obraz Jakou technikou je vytvořen předcházející obraz? Co je podle vás na něm zobrazeno? Následující obrázek vám napoví víc.

Co je to „graffiti“? Setkali jste se s tímto typem tvorby v okolí vašeho bydliště? Proč lidé tvoří tímto způsobem? Jaký je postoj společnosti ke graffiti a jejím tvůrcům?

Proč umělec pomaloval podchod na obrázku. Jaká místa byste ozdobili vy Proč umělec pomaloval podchod na obrázku? Jaká místa byste ozdobili vy? (nemusí se jednat jen o ulice, ale i prostředí nemocnic, škol, úřadů,…) Navrhněte místo, které byste přetvořili. Co byste chtěli vaším obrazem sdělit nebo jaký pocit byste chtěli v divákovi vyvolat?

Připravte si kresbu a nebo fotografii místa, kam byste chtěli umístit graffiti. Vymyslete způsob a účel umístění obrazu, tak abyste byli schopní vysvětlit váš záměr a sdělení divákovi. Pomůcky: fotografie, fotokopie, papír A3 - A2, tužka, tempery, akvarely, štětec, pravítko

Jakou technikou je vytvořen předcházející obraz Jakou technikou je vytvořen předcházející obraz? Velkoplošná malba Co je podle vás na něm zobrazeno? Abstraktní, nefigurativní malba Následující obrázek vám napoví víc.

Co je to „graffiti“? vyhledat na Wikipedii Setkali jste se s tímto typem tvorby v okolí vašeho bydliště? Volná odpověď Proč lidé tvoří tímto způsobem? Zviditelnění, vyjádření osobního postoje Jaký je postoj společnosti ke graffiti a jejím tvůrcům?

Proč umělec pomaloval podchod na obrázku Proč umělec pomaloval podchod na obrázku? Ozvláštnění prostoru Jaká místa byste ozdobili vy? (nemusí se jednat jen o ulice, ale i prostředí nemocnic, škol, úřadů,…) Volná odpověď Navrhněte místo, které byste přetvořili. Co byste chtěli vaším obrazem sdělit nebo jaký pocit byste chtěli v divákovi vyvolat?