Soubor interaktivních her pro předškoláky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Advertisements

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Kde je rybka? V p rezentaci si děti procvičí prostorovou orientaci. Návod: 1) Otázka je u každého obrázku stejná: Kde je rybka? 2) Dítě se snaží co nejpřesněji.
Slabiky la, lo, le, lu, li Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Zorková. Dostupné z Metodického portálu
Čtení s porozuměním Interaktivní prezentace
PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYŠŠÍ X NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA NIŽŠÍ UPEVNĚNÍ SLOVA VYŠŠÍ CVIČENÍ
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
TRÉNUJEME PAMĚŤ HRAČKY Prezentace zaměřená na trénink paměti.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měřidla délky Číslo DUM: III/2/FY/2/1/3 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast: Fyzikální veličiny.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lucie Barillová. Dostupné z Metodického portálu Provozuje Národní.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Hry „Ň“ V Prezentaci naleznete aktivity na upevnění a trénink hlásky ň. První jsou kartičky, které slouží k seznámení s obrázky. Druhá aktivita je pexeso.
Matematika – 4. ročník. Pracujeme s diagramy
Animovaná hodina fyziky na téma: hustota látky
Animovaná hodina fyziky na téma: hustota látky
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
VYBER VĚC, KTERÁ JE VYROBENA Z…
POČASÍ GRAFOMOTORIKA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
DOPRAVNÍ ZNAČKY A JEJICH VYUŽITÍ
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Porozumění řeči – MÁ x NEMÁ interaktivní
Porozumění řeči – těžší varianta interaktivní
Optika – vznik světelných svazků
Optika – vznik světelných svazků
Kde se opravují auta? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Počítáme se žížalou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Interaktivní test ze znalostí vnitřní energie a tepla
PUZZLE M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
DOBBLE LOGOPEDIE Hláska K
České mince a co je na nich
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
HRY – hláska „Ž“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Slabiky lu, le, li, lo, lá, lí Metodický komentář:
Jak to asi vypadá doma? Sleduj obrázky a povídej.
Soubor interaktivních her z matematiky I.
BALONY a násobilky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Macháčková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
HRY – hláska „Š“ V prezentaci naleznete tři hry. Loto, které se hraje s dvěma hracími kartami, hra start–cíl, ke které budete potřebovat dvě figurky a.
Prvouka – části lidského těla a kostra
Ukládáme a počítáme mince v kasičce
PEXESO Ostré sykavky – C
PUZZLE P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Kde bydlí Honzík? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. L. Gregoríková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Hry „Ď“ V Prezentaci naleznete tři hry na upevnění a trénink hlásky ď.
Prezentace seznamuje děti s počasím a představuje také roční období
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Soubor interaktivních příkladů z matematiky
Prezentace určena k opakování a upevnění pojmů více a méně.
KVARTETO – hláska R Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých a záporných čísel
Samohlásky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Rychlé počítání v časovém limitu 15 vteřin II.
Rozvíjíme zrakovou paměť
Slož popletené obrázky.
Prvouka – Sídliště Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Půjdem spolu do Betléma…
Rozlišování hlásek P, B, M
Doporučuji snímky, které obsahují vyšší počet, z počátku skrýt.
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Zaokrouhlování na desítky a stovky
Rychlé počítání v časovém limitu 15 nebo 30 vteřin
České bankovky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých čísel.
Transkript prezentace:

Soubor interaktivních her pro předškoláky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

Pokyny: Žák musí správně slovně pojmenovat, co je na obrázku políčka, které si zvolil a pak na něj kliknout. Kliknutím obrázek zmizí a odkryje políčko skrývačky.

Skrývačka

Skrývačka

Pokyny: Vyučující zváží, jaký čas dá žákům k prohlédnutí obrázků jednotlivých políček. Poté kliknutím otevře interaktivní hru.

Pexeso

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ? ?

Najdi: ? ? ? ?

Najdi: ? ? ?

Najdi: ? ?

Najdi: ?

Pokyny: Vyučující zváží, jaký čas dá žákům k prohlédnutí políček se základními barvami. Poté kliknutím otevře interaktivní hru.

Pexeso

? ? ? ? ?

? ? ? ? ?

? ? ? ? ?

? ? ? ? ?

? ? ? ? ?

Kolik zaparkovaných motocyklů je na obrázku?

Kolik koloběžek je na obrázku?

Kolik aut jede po silnici?

Kolik je na obrázku zahradních koleček?

Kolik závodníků jede na kole?

Pokyny: Vyučující seznámí žáky s číselnou osou. Pomocí příkladů na sčítání a odečítání ukáže, jak se s číselnou osou pracuje. Na závěr žáci počítají bez číselné osy.

Při sčítání i odčítání používej číselnou osu. 1 2 3 4 5

1 2 3 4 5 1 + 4 =

1 2 3 4 5 2 + 2 =

1 2 3 4 5 0 + 2 = 0 + 1 = 3 + 2 = 1 + 2 = 2 + 2 =

Při odečítání používej číselnou osu. 1 2 3 4 5 4 – 2 =

1 2 3 4 5 5 – 4 =

1 2 3 4 5 4 – 2 = 4 – 1 = 5 – 4 = 5 – 1 =

Kolik dětí je na obrázku? Kolik děvčat je na obrázku? Kolik chlapců je na obrázku? Kolik dětí má světlé vlasy?

Zdroje obrázků: [cit. 2017-03-13]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: < http://www.clker.com/clipart-3998.html > < http://www.clker.com/clipart-2054.html > < http://www.clker.com/clipart-2061.html > < http://www.clker.com/clipart-3986.html > < http://www.clker.com/clipart-2063.html > < http://www.clker.com/clipart-85280.html > < http://www.clker.com/clipart-16730.html > < http://www.clker.com/clipart-blue-raspberry.html > < http://www.clker.com/clipart-10849.html > < http://www.clker.com/clipart-14883.html > < http://www.clker.com/clipart-photorealistic-red-apple.html > < http://www.clker.com/clipart-3991.html > < http://www.clker.com/clipart-41526.html > < http://www.clker.com/clipart-4045.html >

< http://www.clker.com/clipart-3996.html > < http://www.clker.com/clipart-carrot-9.html > < http://www.clker.com/clipart-1983.html > < http://www.clker.com/clipart-1990.html > < http://www.clker.com/clipart-2902.html > < > http://www.clker.com/clipart-2912.html < http://www.clker.com/clipart-2933.html > < http://www.clker.com/clipart-9225.html > < http://www.clker.com/clipart-10069.html > < http://www.clker.com/clipart-drill-3.html > < http://www.clker.com/clipart-brush1.html > < http://www.clker.com/clipart-lawn-mower-1.html > < http://www.clker.com/clipart-fire-extinguisher-.html > < http://www.clker.com/clipart-194675.html > < http://www.clker.com/clipart-1720.html > < http://www.clker.com/clipart-3071.html >

< http://www.clker.com/clipart-3332.html > < http://www.clker.com/clipart-13655.html > < http://www.clker.com/clipart-3390.html > < http://www.clker.com/clipart-1752.html > < http://www.clker.com/clipart-3110.html > < http://www.clker.com/clipart-3297.html > < http://www.clker.com/clipart-3320.html > < http://www.clker.com/clipart-10436.html > < http://www.clker.com/clipart-3434.html > < http://www.clker.com/clipart-3441.html > < http://www.clker.com/clipart-3461.html > < http://www.clker.com/clipart-6967.html > < http://www.clker.com/clipart-13976.html > < http://www.clker.com/clipart-6977.html > < http://www.clker.com/clipart-6985.html > < http://www.clker.com/clipart-6998.html > < http://www.clker.com/clipart-9304.html > < http://www.clker.com/clipart-6981.html >

< http://www.clker.com/clipart-11991.html > < http://www.clker.com/clipart-kick-scooter.html > < http://www.clker.com/clipart-9732.html > < http://www.clker.com/clipart-2992.html > < http://www.clker.com/clipart-10077.html > < http://www.clker.com/clipart-3102.html > < http://www.clker.com/clipart-14851.html > < http://www.clker.com/clipart-12161.html > < http://www.clker.com/clipart-12190.html > < http://www.clker.com/clipart-12176.html > < http://www.clker.com/clipart-12235.html > < http://www.clker.com/clipart-12236.html >