DEN ZEMĚ 22.4.2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Advertisements

Přírodovědný projekt 2. tříd
NEPOŘÁDEK V NAŠICH LESÍCH
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Odborná praxe v Belgii v rámci programu Leonardo da Vinci Mobility
Den Země – svátek planety
Moderní učebny Atrium s malým vodním prvkem, Zajímavou výuku s …
Nekupujme si jejich životy! Martin Balvín Matěj Dvořák Pavel Kořínek.
Organizace ochrany přírody v ČR
Anketa se konala při zahájení kampaně Město Stromů v Krnově na podzim 2008 Anketa o vztazích občanů k životnímu prostředí.
Písemka č. II.  jméno, kruh, varianta 1, 2  Odpověď – 1 a b, 2 b, 3 c a b  6 x 50 sekund opisování 
Seminář o mořských rybách Dne jsme navštívili restauraci Na hradbách, kde byl pro nás připraven seminář o pokrmech z mořských ryb. Tato akce.
Spolupráce OS MAS Krajina srdce s vysokými školami i.
Vymezení pedagogiky VČ (PVČ)
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Zpracovala: Alice SVOBODOVÁ (vychovatelka)
Nikola Tučková Kristýna Harudová 8.A
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
1. V čem vidí MAS největší potenciál svého území v oblasti integrace a inovace Rozvinuté drobné a střední podnikání, několik dobře fungujících velkých.
VZTAHY MEZI ORGANISMY POTRAVNÍ VZTAHY.
Příjemné prožití svátků vánočních a šťastný Nový rok A co Vám a Vašim rodinám přejeme do roku 2015?
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Jaro Mgr. Iveta Honzejková.
Velikonoční vyrábění. Poslední den před velikonočními prázdninami jsme se společně s I. A vydali do DDM Habartov. Cestou jsme si kromě přezůvek nesli.
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
Chráněná území České republiky
Péče o zraněné živočichy ve světě Jan Plesník Konference o Národní síti záchranných stanic, Praha,
Organizace zabývající se ochranou přírody
CESTOU K ÚSPĚCHU CZ.1.07/1.2.25/ Začátkem měsíce února začal u nás v Horizontu probíhat kroužek „Výtvarná a tvořivá dílna Šikulové“. Nyní se již.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Registrační číslo projektu:
Hodina Prvouky- Rok, roční období
Životní prostředí Petr Machala.
Střední průmyslová škola v Písku
Tak zase máme před volbami. Když se tak dívám v televizi na ty předvolební debaty, tak nevěřím svým očím, co se dá všechno naslibovat. Skoro modré z nebe.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Ekologie jako věda Obory ekologie.
Krajina a životní prostředí
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace DEN ZEMĚ Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP.
STÁŽ SLOVINSKO 2015 Stáže se zúčastnily: P. učitelky: Hana Kunzfeldová, Bc. Olga Širanová z MŠ Okružní 23, Bruntál Navštívené školy: MŠ Škofije Pedagogická.
Ochrana přírody Za předpokladu použití psacích potřeb a mapy České republiky.
OCHRANA PŘÍRODY A KRAJINY
Prezentace Projektové soustředění žáků Gymnázia, Pardubice, Mozartova 449 Žáci semináře z biologie a vybraní úspěšní řešitelé soutěží zúčastnilo se 30.
Jsme menší státní škola v obci, pilotní škola projektu v Jihomoravském kraji. Naši mateřskou školu navštěvuje celkem 131 dětí, základní školu 268 žáků.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.
KRIZOVÉ SITUACE, ORIENTACE V PŘÍRODĚ A POZNÁVÁNÍ MÍSTNÍ KRAJINY Terénní cvičení, Záchranná akce, Konflikty Hajnice, Třeboňsko ZŠ JINDŘICHŮV HRADEC II,
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
 Ekologie je věda zabývající se přírodou  Není to nic nudného  Ekologie je velmi důležitá, protože chrání živočichy a zajímavá místa na Zemi.  Mezi.
 Závazný dokument pro předškolní pedagogy (mateřské školy, přípravné třídy základních škol) a pro zřizovatele vzdělávacích institucí (od )
ROK SVĚTLA
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Člověk jako ochránce.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Obsah strategie Dílna D
ZŠ Staré Město.
Ekosystém Pětilístek: Prostředí
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Užitečná zvířata ve volné přírodě
CHŘIBY.
VY_32_INOVACE_15_Chráněná území
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
TESTOVÉ OTÁZKY pro EKOLOGII A OCHRANU ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Recyklace plastu PŘÍRODA.
VY_52_INOVACE_18_Ochrana rozmanitosti přírody - učební text
Název školy: Základní a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr
Odpady a příroda.
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Pracovní stáž Malta 2019.
Transkript prezentace:

DEN ZEMĚ 22.4.2014

DEN ZEMĚ Hned po velikonočních svátcích, v úterý 22. dubna, oslavila naše škola „Den Země“. Pedagogové pro žáky připravili ve všech pěti učebnách zajímavé aktivity, které zaměřili na ochranu životního prostředí, seznamování s chráněnými rostlinami a živočichy a životními procesy. stanoviště – chráněná území v obci stanoviště – voda stanoviště – místní fauna a flóra stanoviště – tvoření z odpadového materiálu stanoviště – vliv znečištěného prostředí na život Žáci si mohli z nabídky vybrat, co je zajímá a v určenou dobu bylo možné činnosti vystřídat. Většina navštívila všechna stanoviště. Nabídka byla bohatá a rozmanitá. I přes to, že děti mohly po škole volně přecházet, vládla v budově pohoda a klid. Velký úspěch mělo vytváření potravního řetězce s následnou hrou. Také tvoření z odpadového materiálu hodnotily děti s nadšením. Stavěly školu a její okolí, kreslily rostliny, živočichy. Někteří zde zůstali déle, jak byli prací zaujati. I další činnosti děti zaujaly. Žádná učebna nebyla prázdná a žáci se dozvěděli spoustu nových informací. Za to patří dík i pedagogům.