Angažovanci Petr Holý - ORR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Advertisements

Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Management a rozvoj obcí
PŘI ZALOŽENÍ MAS MOST VYSOČINY, o.p.s.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Žďár nad Sázavou - Města budoucnosti ? Co je to zapojování veřejnosti, co je partnerství.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Brno, NKQ, 20. února 2013.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Dovolte mi představit se…  Haken Roman, Ing.  ředitel Centra pro komunitní práci (CpKP) střední Morava/1996 – člen Rady vlády pro nestátní neziskové.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Petr Holý. Aktivity Více jak 20 aktivit pro různé cílové skupiny Workshopy pro mládež, Videokonference, Semináře pro starosty, tajemníky, mikroregiony.
Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Jana Böhmová Zdravý Kraj Vysočina a MA21 Rok 2004: realizace projektu Zdravý kraj aktivní člen NSZM ČR realizátor.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Zdravý kraj Vysočina Zdravý Kraj Vysočina.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Strategie regionu, obce
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Partnerství pro Vysočinu & Vysočina 21
ORP a NNO Petr Holý.
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Angažovanci Petr Holý - ORR

O projektu Angažovanci, Jihlava, KrÚ, 22.8.2013 Proč a pro koho? Cíle: Zapojení aktivních občanů do rozvoje regionu! Zkvalitnění MA 21 v obcích! Termín: 1.1.2013 – 31.12.2014 Cílové skupiny: Úředníci, realizátoři MA 21, experti, obce (starostové, tajemníci, pracovníci regionálního rozvoje), mládež, občané, NNO Publicita: www, Zpravodaj (CZ i AT), sociální sítě, roll-up a složky s metodickými pokyny Cíl 1 Cíl 2

O projektu Angažovanci, Jihlava, KrÚ, 22.8.2013 Aktivity Vzdělávání mladých na téma medializace aktivit z místa, kde žijí, prezentace na www a soc. sítích. Vzdělávání aktivních občanů (seminář Aktivní občanství, Angažovanci, Projekty, Přeshraniční soutěž). Zkvalitnění MA 21 (Semináře pro starosty, tajemníky, Mikroregiony a MAS, Místní experti, Realizátory MA 21, Gemeinde 21, Klimatour, Tematické studijní cesty). Konference pro podnikatele (na podporu místní výroby a spotřeby, propagace obce, regionálního cítění, sociální podnikání, udržitelný podnikatelský sektor) Sociologický průzkum (Aarlborské závazky, angažovanost občanů a uplatňování metod MA 21) Slide 4 Slide 5

Vzdělávání aktivních občanů O projektu Angažovanci, Jihlava, KrÚ, 22.8.2013 Vzdělávání aktivních občanů Seminář Aktivní občanství (práva občanů, rovné příležitosti, politiky EU, principy MA21) 1x Angažovanci - jak zlepšit podmínky v místech, kde žijeme (zapojování do rozhodovacích procesů v místě, metody rozvoje, zapojování občanů, přenos příkladů dobré praxe) 2x Projekty – jak realizovat změny (psaní projektů, řízení projektů, získávání prostředků pro akce) 2x Přeshraniční soutěž – vzdělávání pro finalisty soutěže (jak zapojit veřejnost, jak získat prostředky, jak medializovat svůj projekt, jak ho udržet a jak s ním překročit hranice)

O projektu Angažovanci, Jihlava, KrÚ, 22.8.2013 Zkvalitnění MA 21 1/1 Semináře pro zástupce obcí (starostové 2x, tajemníci 2x, Mikroregiony a MAS 2x, Místní experti 2x) Seminář pro realizátory MA 21 - pracovníci obcí v oblasti regionálního rozvoje a MA 21 (netradiční metody zapojování veřejnosti, práce s novými médii, práce s mládeží, panelové diskuse, vzory z Gemeinde 21, významná témata, SWOT, strategické plánování...)2x Gemeinde 21 ve vybraných obcích – zavedení nových modelů MA 21 dle vzoru Gemeinde 21 z DR = plánování s veřejností, plán zvýšení kvality MA 21, Workshopy PS) 3x3

O projektu Angažovanci, Jihlava, KrÚ, 22.8.2013 Zkvalitnění MA 21 1/2 Cykloštafeta vzdělávací workshop na téma medializace obce a zapojení veřejnosti- co je přínosné pro obec, nosná témata pro medializaci obce, jak správně obec propagovat, zapojení do klimatour) 2x3 MA 21 Tematické studijní cesty 4 dny (sousedská výpomoc, generační vkladní knížka, časová banka, tematické vesnice, zapojení občanů v ekonomické oblasti; etické bankovnictví, udržitelné nakupování, spolupráce obce a spolků)

O projektu Angažovanci, Jihlava, KrÚ, 22.8.2013 Program podrobně Jak zkvalitnit procesy MA21 v obcích a u realizátorů MA 21... Možnosti co lze změnit: metody zapojování veřejnosti jednání s problematickými typy osobností jak aktivizovat občany kritéria MA21 práce s databází MA 21 vedení kampaní rétorika, praktická cvičení umění komunikace – jak přesvědčit ostatní o „dobré věci“

Předchozí a příští setkání O projektu Angažovanci, Jihlava, KrÚ, 22.8.2013 Předchozí a příští setkání 29. - 30 . května 2012, Telč Témata - Zapojování veřejnosti do MA21 v Dolním Rakousku (Themenorte, Nahlédněte za hradby), Organizační zajištění kulatých stolů od A do Z, možnosti postupů, zpracování výstupů veřejného projednávání... květen 2014 Práce s novými médii, práce s mládeží, propagace a medializace aktivit MA21 a efektivní komunikace s médii. Další info: www.kr-vysocina.cz/zdravykraj http://beta.zdravykrajvysocina.cz/ https://www.facebook.com/zdravykrajvysocina Mgr. Dana Kratochvílová, tel.: 564 602 586; email: kratochvilova.d@kr-vysocina.cz.