Centrum podpory veřejného zdraví & Katedra rekreologie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě ČB
Advertisements

Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Fórum Zdravého města Prachatice 16.února Komunitní plán zdraví a kvality života Prachatice ( ) 1. Životní prostředí 1.1 Problém psů, nepořádek,
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Nordic Walking Ivo Šenk
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Národní týden manželství „Šťastně až do smrti? Není to jen pohádka? Jak mít vztah, který vydrží...“ únor, 2015.
PROŽITKOVÝ VÍKEND „TÚRA KULTUROU“. V Srbsku u Karlštejna …
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Mgr. František Bublan Formy a perspektivy dobrovolnické služby z pohledu neziskové organizace.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Kampaň „Česko mluví o vzdělávání“ aneb o co nám jde Silvie Pýchová, EDUin , Olomouc.
Koncept praxí a stáží1 Úvodní setkání pro studenty PSY 415 Praxe a stáže (organizace, firmy)
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Zapojení pacientů a veřejnosti MUDr. Tomáš Kuhn Centrum pro klinické doporučené postupy Ústav sociálního lékařství a zdravotní politiky LF UP v Olomouci.
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Cesta k udržení mobility a soběstačnosti seniorů
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Sociální sítě a čas strávený na nich. Ptali jsme se na otázky: 1) Jaké sociální sítě používáte? 2) Myslíte, že jsou sociální sítě užitečné? 3) Ovlivňují.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Dýchací systém Školení trenérů licence A Fakulta tělesné kultury UP Olomouc Biomedicínské předměty Doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Téma: Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Projekt Tvůrčí psaní ve výuce humanitních předmětů reg. č. CZ.1.07/1.3.48/ Centrum pro kulturní a sociální studie, spolek.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
DOBROVOLNICTVÍ nejen V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH. HISTORIE, mezníky r zemětřesení v Japonsku r Mezinárodní rok dobrovolníků Mezinárodní den.
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Tísňová péče. je terénní distanční sociální služba, jejímž základním cílem je snížit zdravotní a sociální rizika starých nebo zdravotně postižených lidí.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Příprava dětí na přemístění z DOZP Mgr. Ingrid Hanzlíková, DiS. Praha 31. října 2013.
Osobní trenér kondičního a zdravotního cvičení Instruktor skupinových lekcí:  H.E.A.T Program  Závěsné systémy TRX a R.I.P. 60  Flowin  Bosu  Zdravotní.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
PODPORA UČITELE Individuální projekt národní Garant projektu: Odbor 22 MŠMT.
Denní stacionáře.
Proč RESPEKTUJ 18! Mladistvých, kteří konzumují alkohol, v městské části Praha 14 přibývá MČ se rozhodla jít cestou osvěty projekt Plzeňského.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Péče o děti v Horním Rakousku
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
PROJEKT MÁLOTŘÍDKY SPOLEČNĚ
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Preventivní, léčebná a represivní opatření přijatá městskou konferencí KADEMF v r prosadit nápis na všech dveřích prodejen a provozoven o neprodávání.
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
BABY PARK Olomouc
Název projektu: Ve škole po škole
Testy Nákresy Formuláře Tabulky Prezentace
Odborná nutriční poradna FitBee
HYGIENA sebeobsluha.
Š A B L O N Y II.
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Proč RESPEKTUJ 18! Mladistvých, kteří konzumují alkohol, v městské části Praha 14 přibývá MČ se rozhodla jít cestou osvěty projekt Plzeňského.
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Vzorový projekt pro gymnázia
Metodický a supervizní seminář k praxi III.
Transkript prezentace:

Centrum podpory veřejného zdraví & Katedra rekreologie

jak vznikl projekt Parky v pohybu?

PARKY V POHYBU 2016 intervenční, pilotní projekt SZÚ a Fakulty tělesné kultury v Olomouci cvičení v parku pro všechny - ZDARMA 2krát týdně - 3 hodiny denně , 2 různé parky vyškolení instruktoři: 50 min. lekce + 10 min. dotazy ohledně zdraví CÍL: podpořit pohybovou aktivitu ve městě využít potenciál městských parků zapojit vyloučené skupiny ( senioři, sociálně slabší, nezaměstnaní…)

PRAHA

OLOMOUC

STAŇTE SE INSTRUKTOREM PARKŮ V POHYBU ROK 2017? STAŇTE SE INSTRUKTOREM PARKŮ V POHYBU

Hledáme nové instruktory!

Instruktor/ka Máte alespoň minimální zkušenosti se cvičením? Jste pozitivní osobnost? Rád trávíte čas venku? Dokážete mluvit před lidmi a vést skupinu? Máte nové nápady? Líbí se vám tento projekt?

Jak se stát instruktorem/instruktorkou? Odpovědět ANO na většinu otázek výše. Absolvovat jednodenní školení (Praha, Olomouc, domlouva). Propagovat prostřednictvím letáčků a na facebooku (pomůžeme). Cvičit se skupinou alespoň 2 hodiny týdně.

HURÁ! Rozhodli jste se, že by Vás práce v projektu PARKY V POHYBU bavila? Kontakt: Hana Dvořáková hana.dvorakova@szu.cz Marie Nejedlá marie.nejedla@szu.cz Těšíme se na spolupráci!

Parky v pohybu jsou podpořeny v rámci projektu podpory zdraví „Významné dny ve zdravotnictví v kontextu podpory zdraví“ č. 10 573 z Národního programu zdraví Ministerstva zdravotnictví 2017