MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Advertisements

Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Přemýšlíte, kam po maturitě? Přemýšlíte, co studovat? Přidejte se k nám!
SYSTÉMOVÉ INŽENÝRSTVÍ A INFORMATIKA
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Vzdělání pro budoucnost
Kurz DEP 507.  N Ekonomika a podnikání  N Finančnictví a bankovnictví  N Cestovní ruch  N Obecně právní činnost  N.
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Konference Škola ve firmě – firma ve škole
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Výstupy z učení u ekonomických oborů.
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
STUPŇOVITOST A METODY USPOŘÁDÁNÍ UČIVA V EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTECH
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 04Číslo.
VŠFS P.B.. prezentace VŠFS, Partneři Generální partner Hlavní partneři.
Brno International Business School Britské vysokoškolské programy Ing. Zdeněk Urban, MBA Britské vysokoškolské programy Ing. Zdeněk Urban, MBA.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Fakulta zdravotnických studií
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
Studijní program Ekonomika a management
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Buďte vítáni na Fakultě podnikohospodářské Vysoké školy ekonomické v Praze.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Akademický rok 2016/2017.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
1 ÚČETNICTVÍ A FINANČNÍ ŘÍZENÍ PODNIKU (ÚFŘP) nabízíme univerzitní studium bakalářského a navazujícího magisterského studijního oboru obor je nepřetržitě.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Projektování elektrických zařízení Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB – TUO Katedra elektrotechniky.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Obor Podniková ekonomika Ústav podnikové ekonomiky.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Katedra elektrotechniky
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Fakulta zdravotnických studií
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Vlastní myšlenkou Vlastní cestou.
Ústav řízení dopravních procesů a logistiky
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt - K620 Řízení a modelování silniční dopravy
Zkušenosti s výukou geoinformatiky
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
Studijní obor Management sportu
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné
Transkript prezentace:

MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM: HOSPODÁŘSKÁ POLITIKA A SPRÁVA Obor: FINANCE

Proč studovat obor Finance? I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay… Ain´t it sad! And still there never seems to be a single penny left for me… That´s too bad! In me dreams I have a plan, If I got me a wealthy man, I wouldn´t have to work at all, I´d fool around and have a ball… Money, money, money, must be funny in the rich man´s world… Money, money, money, always sunny in the rich man´s world… All the things I could do, if I had a little money – it´s a rich man´s world!

Proč studovat obor Finance? (teď už vážně…) Uplatnění absolventů Vazba získaných poznatků na současnou ekonomickou praxi Využití strategických her při výuce, zajištění uznání vybraných absolvovaných předmětů v rámci Certifikace účetních

Jak studovat? V prezenční formě V kombinované formě Ke stěžejním předmětům jsou v obou formách připraveny a využívány také distanční studijní podpory v podobě e-learningu. Obor navazuje na bakalářský studijní program Ekonomika a management!!!

Co studovat? Předměty, které reagují na aktuální situaci a trendy v domácí i světové ekonomice: Finance podniku Oceňování podniku Controlling Veřejné finance Bankovnictví a pojišťovnictví II Peněžní a kapitálové trhy Obchodování na kapitálových trzích Daně a daňová soustava, mezinárodní zdanění Mezinárodní finance Mezinárodní účetní standardy Audit Diplomový projekt (příprava diplomové práce).

Co studovat? Povinně volitelné předměty: Firms and Competitiveness (tento předmět nabízí FaME jako jediná česká vysoká škola ve spolupráci s Harvard Business School), Advanced Economics Analyses, Technická a fundamentální analýza, Moderní metody ekonomických analýz, Plánování a kontrola, Hospodaření nepodnikatelských organizací.

S KÝM STUDOVAT? Většinu předmětu zajišťují členové Ústavu financí a účetnictví. Do výuky jsou zváni odborníci z praxe (Barum, Dura-line, PriceWaterhouse, TOMA,…) ÚFÚ spolupracuje s akademiky z Chapman University, Kalifornie, New York University, University of Nebraska at Omaha, USA.

Co mi obor nabízí navíc? Spolupráce s praxí (projekty pro praxi, diplomové práce) Zapojení do výzkumu jako vědecká pomocná síla (granty zaměřené na koncepty řízení výkonnosti firem a mezinárodní účetní standardy) Zapojení do projektu ústavu „Daňová a účetní kancelář“

JAKÝ JE ABSOLVENT OBORU FINANCE? Orientuje se v ekonomických situacích. Schopný samostatné, ale i týmové práce. Uplatní se jak v soukromém, tak ve veřejném sektoru. Má praktické znalosti, nikoli jen teoretické. Absolventi oboru Finance jsou informováni o akcích ÚFÚ, zváni do výuky, ke spolupráci a také je zde jeden mezi námi…

Potřebujete další informace? Podívejte se na webové stránky Ústavu financí a účetnictví (www.fame.utb.cz/ufu) Pro další informace o studiu v oboru Finance kontaktujte ředitelku ÚFÚ, případně další z kolegů na ÚFÚ.

Těšíme se na Vás! pavelkova@fame.utb.cz