VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní seminář k metodám evaluací aktivit v oblasti globálního rozvojového vzdělávání (GRV) Praha, 2010 Analýza monitoringu a evaluace globálního rozvojového.
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
Sociální služby SOZ.
Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
Projektové řízení Modul č.1.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Příprava výzkumného projektu I. Bakalářský seminář Jan Vávra Miloslav Lapka 12. října 2011.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Evropský sociální fond
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
POPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ
jako nástroj projektového řízení
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Pojetí marketingu v neziskových organizacích. Marketing neziskových organizací Chartered Institut of Marketing: „Marketing je součástí procesu řízení,
Předmět: Řízení podniku 1
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni1 Metoda logického rámce Ludvík Eger Cheb, 2006.
Formulace zadání na počátku musí být informační potřeba uživatele = objektivní kategorie definování informační potřeby pro konkrétní místo v systému řízení.
1 OD PROJEKTOVÉHO ZÁMĚRU KE KVALITNĚ PŘIPRAVENÉ AKCI 3 témata a) Přehled požadavků financující instituce b) Fáze přípravy akce c) Kritéria úspěšnosti akce.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
ZÁSADY KONCIPOVÁNÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ KAPITOLA 5: VZTAH STRATEGIE PODNIKU A LOGISTICKÉHO PLÁNOVÁNÍ, CÍLE, METODY A NÁSTROJE PLÁNOVÁNÍ, POSTUPOVÉ KROKY.
aneb Assessment Centre a Development Centre
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Téma 13: Finanční plánování
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Bc. Jana Řezníčková, sociální pracovnice
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Název operačního programu:
Aktuální dotační příležitosti IROP
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ V NEZISKOVÝCH ORGANIZACÍCH
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Klíčové aktivity projektu
Pracovní setkání středních škol
Transkript prezentace:

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj PROJEKTOVÝ MANAGEMENT 30. září 2011, Brno Projekt:Vzdělávací program neziskového sektoru - CZ.1.07/3.2.04/01.0042

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj ANOTACE Seminář obsahuje teoretickou a praktickou tvorbu projektů. Výuka se zaměřuje na tři hlavní kroky směřující ke zpracování konečné verze projektu. První blok je zaměřen na činnosti související s přípravou projektu – stanovení cíle, účelu a přínos pro cílovou skupinu. Druhý blok je způsob definování aktivit projektu a jejich naplňování. Třetí blok se specializuje na tvorbu rozpočtu projektu ve vztahu na aktivity projektu. Součástí je i způsob tvorby cash flow. Čtvrtý blok je zaměřený na praktickou zkoušku tvorby logického rámce. Závěrečnou činnost na semináři je provedení praktického úkolu, který vychází ze získaných poznatků během semináře, čímž dojde k upevnění znalostí nabitých při semináři.

Rozpočet projektu a cash flow Logický rámec projektu VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Program semináře Příprava projektu Aktivity projektu Rozpočet projektu a cash flow Logický rámec projektu Praktická cvičení – zpracování úkolu

Příprava projektu - definice VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Příprava projektu - definice „Projekt je jedinečná aktivita zaměřená na změnu, omezena časem, předem daným rozpočtem a lidskými zdroji. Je pokusem o změnu k lepšímu, o inovační činnost, zahrnuje zavadění nových postupů a metod“.

Otázka čeho chceme dosáhnout? VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Příprava I Otázka co? Otázka pro koho? Otázka proč? Otázka čeho chceme dosáhnout? Otázka kdo?

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Příprava projektu II Rizika projektu – definice, řešení, řízení Otázky k zamyšlení

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Aktivity projektu Aktivity by měly obsahovat: způsoby zajištění, spojení aktivity a cílové skupiny, osoba nebo osoby zajišťující aktivity (popř. zajištění nákupem), doba trvání aktivity, zda se jedná o jednorázovou nebo opakující se aktivitu, zajištění aktivity technicky a materiálně…

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Výstupy aktivit: jasně definované, měřitelné, realistické „Příklady aktivit“ Otázky k zamyšlení Harmonogram aktivit

Logický rámec VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Logický rámec

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Logický rámec je nástroj pro: plánování realizaci vyhodnocení projektu.  

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Logický rámec obsahuje jasné stanovení: Čeho můžeme (chceme) dosáhnout (Výstupy) Důležité výsledky, které očekáváme (Účel) Jaké předpoklady musíme splnit

Praktické příklady Otázky k zamyšlení Praktické úkoly VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Praktické příklady Otázky k zamyšlení Praktické úkoly

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Pracovníky organizace je třeba postupně vzdělávat. Jejich profesní kompetence jsou dány zákonem i z hlediska profesního růstu. Vytvořte projektu na vzdělání vlastních pracovníků.

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Organizace zaměřujíce se na cílovou skupinu senioři. Vzhledem k postupnému naplňování kapacity zařízení je třeba vypracovat projekt, který umožní rozšíření kapacitu ubytování. Současná kapacita je pro 20 osob. Navýšení je nutné o dalších 10 lůžek.

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Cílová skupina organizace jsou osoby bez přístřeší. Je třeba získat prostředky na materiální podporu poskytovanou v denním centru. Jedná se o prostředky – oblečení, strava a základní hygienické prostředky. Počet osob v cílové skupině je 20.

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Nově založená organizace zaměřující se na maminky a tatínky s dětmi potřebuje získat finance na základní vybavení a zařízení do nových prostor spolu se stavební úpravou sociálního zařízení. Obec přislíbila finanční podporu pouze v případě, že obdrží zpracovaný projekt. Počet osob v cílové skupině je 30 dospělých osob a 30 dětí.

VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Doporučení při přípravě Časté chyby Otázky k zamyšlení - dotazy, diskuze

Děkuji za pozornost VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Děkuji za pozornost