DOBRÉ PRAXE ÚŘADŮ PRÁCE VYBRANÝCH ZEMÍ EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Evropský sociální fond v ČR
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
MEZINÁRODNÍ SROVNÁVACÍ STUDIE Produkt RP Podpora Romů v Praze.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
OP LZZ vybrané priority pro regionalisty Velká část OP LZZ obsahuje podporu v oblastech, které známe z OP RLZ: adaptabilita, aktivní politika zaměstnanosti,
Produkt : Vzdělávání a metodika práce poradců pro zaměstnanost Rozvojové partnerství 0002 Mikrobus.
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Workshop s řediteli a zástupci škol 27. května
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Metodické centrum pro výstavbu a rekonstrukci knihoven
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Seminář pro zaměstnavatele Ing. Jana Váňová, NVF
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
PROJEKT„ÚSPĚŠNÁ PRAXE PŘI ZVLÁDÁNÍ KOMUNITNÍCH KONFLIKTŮ V REGIONECH STŘEDNÍ A VÝCHODNÍ EVROPY” Projekt je finančně podpořen v rámci programu EK pro.
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Závěrečná konference projektu
Výjezdní zasedání pracovní skupiny pro evaluaci a HP
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
Komunitární program PROGRESS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

DOBRÉ PRAXE ÚŘADŮ PRÁCE VYBRANÝCH ZEMÍ EU Mezinárodní konference projektu 30. – 31. 5. 2013

Výměna zkušeností pracovníků úřadů práce zemí EU 1. Projekt v rámci mezinárodní spolupráce 2. Časový rámec projektu 3. Partneři projektu 4. Aktivity projektu 5. Tematické semináře 6. Čerpání zkušeností od partnerů 7. Mezinárodní konference 8. Výstupy projektu

Mezinárodní spolupráce OP LZZ – Výzva pro předkládání projektů Hlavní motivace – zjištění aktuálního provádění APZ a využívání nových přístupů a nástrojů v realizaci politiky zaměstnanosti a zprostředkovat nové informace a zkušenosti zástupcům veřejných služeb zaměstnanosti v ČR a zástupcům resortu MPSV ČR. Číslo výzvy - 51 S přípravou projektu se začalo již v roce 2009. Výběr partnerů – záměrem bylo, kombinovat nové staré členské státy EU a jejich zkušenosti se státy novými, které vycházejí z obdobných sociálních a ekonomických souvislostí jako ČR. Potřebnost projektu vyplynula mj. z analýzy provedené ve vybraných úřadech práce a na Sekci 4 MPSV.Hlavní identifikované oblasti,které jsou pracovníky veřejných služeb zaměstnanosti poptávány,jsou výměna aktuálních zkušeností z realizace politik zaměstnanosti v různých zemích EU a vytvoření pružné základny,která by tuto výměnu umožňovala. Navázání dlouhodobějších partnerství a spolupráce se zástupci veřejných služeb zaměstnanosti ze zemí EU

Časový rámec projektu Začátek projektu: 1.10.2010 Ukončení projektu: 30.9. 2013 36 měsíců Projekt byl koncipován tak, aby se v jeho průběhu dal zaznamenávat i určitý vývoj přístupů a také tak, aby jeho případný design do krátkého časového rámce příliš nezatěžoval partnery projektu – zástupce veřejných služeb zaměstnanosti jednotlivých zemí EU.

Partneři projektu VDAB – Vlámské veřejné služby zaměstnanosti, Belgie Provincie Reggio Emilia, Itálie NVA – státní agentura pro zaměstnanost, Lotyšsko Slovinské služby zaměstnanosti,Slovinsko Ústředí práce, sociálních věcí a rodiny, Slovensko

Partneři projektu Vojvodský úřad práce v Opoli, Polsko Vojvodský úřad práce v Olsztýně, Polsko Vojvodský úřad práce v Gdaňsku, Polsko

Aktivity projektu Mezinárodní tematické semináře Mezinárodní konference Webová stránka projektu Publikace

Čerpání zkušeností od partnerů Mezinárodní tematické semináře Studijní návštěvy partnerů sledované okruhy – nástroje APZ, spolupráce se zaměstnavateli, informační systémy, poradenské služby, práce se znevýhodněnými skupinami na trhu práce, sociální ekonomika Semináře - viz další slidy Vždy byl připraven konkrétní pracovní program a témata – okruhy, se kterými se měli zájem členové realizačního týmu seznámit. Nejpřínosnější informace a zkušenosti budou součástí. Důraz byl kladen na získání přehledu o konkrétních krocích a konkrétních projektech. Zkušenosti z podnětů získaných od partnerů budou sloužit jako podklad pro zhodnocení získaných příkladů dobré praxe a doporučení pro jejich aplikaci v České republice - souhrnná evaluační zpráva s přehledem aplikovatelných postupů a poznatků a s doporučeními pro oblast politiky trhu práce v ČR. Tato zpráva bude vypracována po mezinárodní konferenci a bude předána relevantním zástupcům sekce politiky zaměstnanosti a trhu práce MPSV, kteří mají potenciál ovlivnit realizaci politiky zaměstnanosti v České republice.

Mezinárodní tematické semináře 1. Efektivní způsoby spolupráce orgánů služeb zaměstnanosti se zaměstnavateli 2. Osvědčené postupy úřadů práce v období ekonomické krize 3. Uplatňování principů flexicurity na lokální a regionální úrovni 4. Inovativní programy zaměřené na dlouhodobě nezaměstnané a imigranty 5. Podpora zaměstnatelnosti prostřednictvím vzdělávání a školení 1 MTS – březen 2011 2 MTS – říjen 2011 3 MTS - duben 2012 4 MTS - září 2012 5 MTS – březen 2013 Volba pátého tématu – na semináři č. 4 – č. 5, diskuse s partnery Účastníci – zástupci ÚP ČR, odborných institucí; přítomni zástupci GŘ ÚP ČR a MPSV ČR – Odbor podpory trhu práce, Odbor koncepcí a mezinárodní spolupráce v oblasti zaměstnanosti.

Mezinárodní konference Prezentace nejzajímavějších zkušeností Elektronické informační a poradenské systémy, používané veřejnými službami zaměstnanosti Fondy na podporu zaměstnanosti Reakce služeb zaměstnanosti na ekonomickou krizi Spolupráce se zaměstnavateli Výběr těch nejzajímavějších zkušeností, které realizační tým a ES identifikovali jako podnětné a inspirující pro české prostředí - vycházelo se zejména z mezinárodních tematických seminářů - návštěv od partnerů a přímých informací od partnerů - podnětů ze strany ES )reakcí na seminářích ze strany účastníků zástupců ÚP ČR) Prezentaci budou zajišťovat přímo zástupci partnerů – partnerských organizací. IS – Master VAC – Belgie SARE – Itálie – přístupy práce s klienty Polsku – fond na podporu zaměstnanosti (z plateb od zaměstnavatelů) Sociální intervenční fond –Itálie Fondy na podporu zaměstnanosti – Itálie – Fond pro ohrožené nezaměstnaností Reakce na krizi – antikrizový tým a jeho úkoly (Itálie) Spolupráce se zaměstnavateli – Family friendly Enterprise certificate

Výstupy projektu Sborníky Evaluační zpráva Webová stránka projektu www.proemployment.eu Vždy po každém semináři – aj, čj verze, rozesíláno na MPSV, ÚP ČR, veřejné knihovny, umístěno na web. Připravujeme sborník z 5. semináře – rozešleme. Další sborník po konferenci – distribuce Souhrnná evaluační zpráva s přehledem aplikovatelných postupů a poznatků a s doporučeními pro oblast politiky trhu práce v ČR. Tato zpráva bude vypracována po mezinárodní konferenci a bude předána relevantním zástupcům sekce politiky zaměstnanosti a trhu práce MPSV, kteří mají potenciál ovlivnit realizaci politiky zaměstnanosti v České republice Je řada společných problémů, je rozdílný přístup k jejich řešení. Polsko nebylo zasaženo tak silně ekonomickou krizí, jako ostatní země EU.

Děkuji za pozornost! Jana Váňová Národní vzdělávací fond Česká republika Tel: +420 224 500 519 E-mail: vanova@nvf.cz