XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pohled kraje na nepřetržitou péči MUDr
Advertisements

MUDr. Petr Němeček, praktický lékař pro dospělé,
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská pohotovostní služba
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
Zdravotnická zařízení v ČR struktura a vlastnictví
Zdravotnictví oblasti Severovýchod v roce 2003
VEŘEJNÁ PODPORA CO LZE A CO NELZE hledání optimálních možností financování zdravotnictví Praha, 24. dubna 2008.
ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská služba první pomoci Jan Bělobrádek Sdružení praktických lékařů ČR Konference České lékařské komory Praha,
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Financování zdravotnictví ČR
MUDr. Radomír Maráček Praha
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
SCHOLA SERVIS příspěvková organizace Olomouckého kraje.
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
MUDr.Dana Kuklová, CSc. Státní zdravotní ústav Praha
Zdravotní péče v ČR,.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Školství, zdravotnictví a veřejnou správu Jan Knyttl zástupce společnosti pro školství a samosprávu Změny v licencování pro.
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
Inovace kurikula studijního programu Všeobecné lékařství. Reg.č. CZ.1.07/2.2.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Navyšování platů zdravotníkům MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA náměstek ministra zdravotnictví pro zdravotní pojištění.
Anotace: ČR – Olomoucký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Personální vyhláška Mgr. Lubomír Francl Místopředseda OSZSP ČR.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
ORGANIZACE KRAJSKÉ SOUTĚŽE REGIONÁLNÍ POTRAVINA A ZKUŠENOSTI Z OLOMOUCKÉHO KRAJE Ing. Pavel Stonawský.
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2008 Ministerstvo zdravotnictví Praha,
Úhradová vyhláška2016 MUDr. Tom Philipp, Ph.D., MBA Náměstek pro zdravotní pojištění, MZ ČR.
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Regionální zdravotnictví Zlínského kraje MUDr. Lubomír Nečas náměstek hejtmana ZK.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Zdravotnické reformní zákony Mgr. Martin Plíšek náměstek ministra zdravotnictví.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Zdravotnické systémy - 1 Zdravotnické systémy Pro zajištění zdravotní péče vytváří státy v oblasti organizace zdravotnictví určitou soustavu zdravotnických.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Zajištění dostupnosti lékařské péče Česká lékařská komora MUDr. Tomáš Šindler.
1. Záměr stabilizace stomatologických pohotovostí Středočeského kraje.
Zdravotní péče v ČR,.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Novela seznamu zdravotních výkonů
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Setkání starostů měst a obcí Zlínského kraje 6. dubna 2017
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Ošetřovatelství v primární péči
XII. Konference samospráv Olomouckého kraje
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: alergologie a klinická imunologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/5 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: logopedie 2007–2016
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: oftalmologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/11 (08/2017)
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: tělovýchovné lékařství 2007–2016 NZIS REPORT č. K/14 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: rehabilitační a fyzikální medicíny (FBLR) 2007–2016 NZIS REPORT č. K/22 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: lékárenská péče 2007–2016 NZIS REPORT č. K/30 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: zdravotnická dopravní služba 2007–2016 NZIS REPORT č. K/32 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: gastroenterologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/2 (08/2017)
Problematické aspekty patient summary optikou právníka
Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci
Ing. Stanislava Správková
Studijní prezenční obory
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Skupina poskytovatelů akutní lůžkové péče Dohodovací řízení pro rok 2020 Společný návrh ZP
Transkript prezentace:

XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4 XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4. 2017 ZAJIŠTĚNÍ LÉKAŘSKÉ POHOTOVOSTNÍ SLUŽBY V OLOMOUCKÉM KRAJI Mgr. Dalibor Horák, 3. náměstek hejtmana

Lékařská pohotovostní služba (LPS) je ambulantní péče poskytovaná pacientům v případech náhlé změny zdravotního stavu nebo zhoršení průběhu onemocnění – jde o péči poskytnutou mimo pravidelnou ordinační dobu poskytovatele. Olomoucký kraj odpovídá za organizaci a zajištění lékařské pohotovostní služby podle § 110 zákona č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách, v platném znění. Informace o lékařské pohotovostní službě v Olomouckém kraji jsou dostupné na: https://www.kr-olomoucky.cz/lekarska-pohotovostni-sluzba-v-olomouckem-kraji-cl-3631.html

Olomouc: LPS je zajištěna v oborech všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost a zubní lékařství a to ve všední dny od 15:00 hod do 7:00 hod, o víkendech a svátcích nepřetržitě. LPS zajišťuje Fakultní nemocnice Olomouc na základě smluvního vztahu s Olomouckým krajem. Šternberk: LPS je zajištěna v oborech všeobecné praktické lékařství, praktické lékařství pro děti a dorost ve všední dny od 16:00 hod do 22:00 hod, o víkendech a o svátcích od 8:00 hod do 22:00 hod. LPS zajišťuje Středomoravská nemocniční a.s. na základě smluvního vztahu s Olomouckým krajem. Přerov : Prostějov: Hranice: Nemocnice Hranice a.s. zajišťuje nepřetržitou LPS pro děti a dorost. Tato služba je částečně financována Olomouckým krajem. Šumperk: LPS zajišťuje Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje v areálu Šumperské nemocnice a.s. a to pro dospělé ve všední dny od 17:00 do 22:00 hod, o víkendech a svátcích od 8:00 do 20:00 hod, pro děti pouze o víkendech a svátcích od 8:00 hod do 17:00 hod. Jeseník: LPS zajišťuje Zdravotnická záchranná služba Olomouckého kraje v areálu Jesenické nemocnice a.s. a to pro dospělé ve všední dny od 17:00 do 22:00 hod, o víkendech a svátcích od 9:00 do 21:00 hod, pro děti pouze o víkendech a svátcích od 8:00 hod do 14:00 hod.

V současné době je Olomouckým krajem vyhlášeno výběrové řízení na poskytování nepřetržité lékařské pohotovostní služby v Přerově, Prostějově a Šternberku v oborech: všeobecné praktické lékařství praktické lékařství pro děti a dorost

LPS v oboru zubní lékařství: V Olomouci je zajištěna nepřetržitá pohotovostní služba Fakultní nemocnicí Olomouc. Na Šumpersku a Jesenicku je zajištěna LPS v oboru zubní lékařství o víkendech a svátcích vždy od 8:00 do 12:hod. Služba je zajišťována ve spolupráci s Oblastní stomatologickou komorou Šumperk. Usnesením Rady Olomouckého kraje ze dne 27. 3. 2017 bylo schváleno navýšení odměny lékařům poskytujícím LPS v oboru zubní lékařství s platností od 1. 5. 2017. V současné době kraj pracuje na aktualizaci, rozeslání a následném zveřejnění cca 100 smluv se zubními lékaři, kteří LPS poskytují. Rozpis LPS v oboru zubní lékařství na Šumpersku a Jesenicku je dostupný na : https://www.kr-olomoucky.cz/lekarska-pohotovostni-sluzba-v-olomouckem-kraji-cl-3631.html

Lékárenská pohotovostní služba v OK: Informace o lékárenské pohotovostní službě v Olomouckém kraji jsou dostupné na: https://www.kr-olomoucky.cz/lekarenska-pohotovostni-sluzba-o-svatcich-cl-3932.html Ve spolupráci s Českou lékárnickou komorou Olomoucký kraj zajišťuje o státních svátcích a ostatních svátcích lékárenskou pohotovostní službu v každém okrese Olomouckého kraje, a to v rozsahu 4 hodiny, v době od 9:00 do 13:00 hodin. Jedná se o ty svátky, kdy je dle zákona č. 223/2016 Sb., o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, v supermarketech, hypermarketech a obchodních centrech zakázán prodej. Lékárnám, které se přihlásí k poskytování lékárenské pohotovostní služby o těchto svátcích, poskytuje Olomoucký kraj příspěvek na pokrytí výdajů. V současné době jsou takto zajištěny svátky 17. dubna a 8. května, zajištění lékárenské pohotovostní služby o následujících svátcích v roce 2017 se připravuje.

ZAJIŠTĚNÍ LÉKAŘSKÉ POHOTOVOSTNÍ SLUŽBY V OLOMOUCKÉM KRAJI Děkuji Vám za pozornost Mgr. Dalibor Horák, 3. náměstek hejtmana tel.: 585 508 286 e-mail: d.horak@kr-olomoucky.cz