3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

Chmelařský kongres Praha 2008
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Program EKO – ENERGIE Výzva III Ing. Andrea Dostálová Datum: Přednášející:
Dotace pro oblast chmelařství z Programu rozvoje venkova
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Pravidla pro žadatele I.1.1. Modernizace zemědělských podniků.
Veronika Němcová xnemv08 Koupě bytu v Praze. Veronika Němcová xnemv08 Osnova Rozhodovací fáze –Parametry bytu –Možnosti financování Výběr bytu Vyřízení.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropy
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Program rozvoje venkova na období Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
1. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova Operace Investice do zemědělských podniků Ing. Jaroslava Litschová Odbor Řídící orgán PRV.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Státní zemědělská politika a sociální zemědělství
Svítá na lepší časy ? 2. května 2017 palác Žofín
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele Program rozvoje venkova 1. výzva
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Finanční nástroje v podpoře energetické účinnosti
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
Přehled preferenčních kritérií
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Svítání na lepší časy. Odrazilo se naše zemědělství ode dna?
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova
M-traktory.
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
PRV (Program rozvoje venkova) – Podpora místního rozvoje na základě iniciativy LEADER Ing. Radim Petr.
Seminář pro žadatele 2. výzva Program rozvoje venkova 2014–2020
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
3. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Vazba Fiche na článek Nařízení EP a Rady (EU) č. 1305/2013
2. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINY dotační příležitosti pro zemědělské podnikatele
Expandujte s námi! Jak financovat s 0% úrokem?
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020

3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020 Příjem žádostí bude otevřen od 11. do 31. října 2016 Žádosti mohou být na investice do zemědělských podniků (živočišná i rostlinná výroba) zemědělské stroje stáje a ustájovací místa (rekonstrukce i výstavba) skladování sklizně (kromě obilovin a olejnin) skladování krmiv a steliv pro vlastní spotřebu technologie (čištění technologických vod, větrání, krmení, napájení atd.) nosné konstrukce sadů, chmelnic, révy vinné atd. peletárny s využitím produkce ve vlastním podniku

3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020 Změna podmínek v opatření Investice do zemědělských podniků O 10 % vyšší dotace pro mladé zemědělce s historií až do 5 let Dotace na traktory a další běžné zemědělské stroje v případě malých projektů do 1 mil. Kč Dotace na více druhů speciálních zemědělských strojů stroje s půdoochrannou funkcí, Zařazení strojů pro precizní zemědělství, stroje přispívajících ke snížení emisí NH3 Nově jsou odlišně nastavena kritéria podle velikosti projektů a sektorů zemědělské výroby

3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020 Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů (živočišná i rostlinná výroba) Pořízení strojů, nástrojů a zařízení Výstavba a rekonstrukce budov Skladování surovin Výstavba a rekonstrukce prodejen a stánků (včetně vybavení) Zařízení na čištění odpadních vod ve zpracovatelském provozu Pravidla, která je nutno u zpracování zemědělské produkce splnit Podporují se pouze vybrané suroviny Více příležitostí pro potravinářské podniky oproti předchozímu období

3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020 Jednotlivá opatření a jejich následná finanční alokace Zpracování a uvádění na trh zemědělských produktů - 756 200 tis. Kč Lesnická infrastruktura - 268 600 tis. Kč Technika a technologie pro lesní hospodářství - 221 300 tis. Kč Podpora operačních skupin a projektů EIP - 131 400 tis. Kč Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh - 546 800 tis. Kč Sdílení zařízení a zdrojů - 74 900 tis. Kč Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů - 46 300 tis. Kč Horizontální a vertikální spolupráce při udržitelném zajišťování biomasy pro výrobu energie, výrobu potravin a v průmyslových procesech - 19 900 tis. Kč

Hlavní změny podmínek pro 3. kolo příjmu žádostí Odpovídající povolení stavebního úřadu musí být platné již ke dni podání Žádosti o dotaci Byly zkráceny administrativní lhůty zkrácení lhůt pro předložení příloh k výběrovému/zadávacímu řízení Nové preferenční kritérium pro zvýhodnění menších projektů v obálce nad 5 milionů* Zařazení preferenčního kritéria na podporu členství v Organizaci producentů i v rámci živočišné výroby* Možnost navýšení míry dotace o 10% pro mladé začínající zemědělce s historií méně než 5 let (všechny velikosti podniků)* *platí pouze u opatření Investice do zemědělských podniků

FINANCOVÁNÍ NÁKUPU ZEMĚDĚLSKÉ PŮDY

FINANCOVÁNÍ NÁKUPU ZEMĚDĚLSKÉ PŮDY K nákupu půdy můžete využít náš úvěr na financování zemědělské půdy. Půjčíme Vám až 100 % kupní ceny půdy se splatností až 20 let. Parametry úvěru Určen pro nákup nestátní i státní zemědělské půdy Financujeme od 300 000 Kč a až 100% kupní ceny Splatnost úvěru až 20 let a splácení lze volit buď pravidelné nebo dle toku peněz Sazba je buď plovoucí, nebo fixní Zajištění formou zemědělské půdy nebo i jiné nemovitosti Úvěr je možný volit ve formě úvěrového rámce platného až 12 měsíců (jistota finančních prostředků a rychlost při vyřízení jednotlivých obchodů)

Výše nájemného

Zdroj: Trhfarem.cz

Vývoj ceny kravského mléka

Vývoj ceny kravského mléka