OSA SOUMĚRNOSTI Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Advertisements

GEOMETRICKÉ TVARY A JEJICH VELIKOST
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: květen 2012 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Mgr. Ladislava Paterová
Osově souměrné útvary Narýsuj čtverec A'B'C'D' osově souměrný se čtvercem ABCD podle osy o, která prochází body A, C. Osa souměrnosti o prochází body A,
Elektronická učebnice - I
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
20.1 Trojúhelníková nerovnost
* Středová souměrnost Matematika – 7. ročník *
Úsečky v trojúhelníku 2 Výšky trojúhelníku
12.1 Čtyřúhelníky Mezi obrázky se zatoulal jeden, který sem nepatří.
Vytvořila Helena Černá
33.1 Úhlopříčky čtverce a obdélníku, jejich vlastnosti
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Obsahy základních obrazců
VY_32_INOVACE_M.2.10_Geometrické tvary-prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Autor výukového materiálu:
Obvody obrazců Za předpokladu použití psacích a rýsovacích potřeb.
29.1 Síť a povrch kolmého hranolu
ÚHLOPŘÍČKY ČTVERCE A OBDÉLNÍKA
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: březen 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace GEOMETRICKÉ TVARY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře.
26.1 Obsah obdélníku Tatínek chce koupit nový koberec tvaru obdélníku.
Obvod a obsah lichoběžníku
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Matematika Opakovat geometrické tvary Čtverec Obdélník Trojúhelník
Obvody a obsahy rovinných obrazců
11.1 Obdélník D C Vrcholy obdélníka – A , B , C , D D C A B a D C
10.1 Čtverec D C D C a D C Vrcholy čtverce A , B , C , D
38.1 Zásobník – Geometrické tvary
Elektronická učebnice - I
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ZÁKLADNÍ GEOMETRICKÉ TVARY
Geometrické tvary kolem nás
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_28 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
Název školy: Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století Název šablony:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
25.1 Rovnoběžníky Prohlédni si obrázky a pokus se říci, co je spojuje.
* Osová souměrnost Matematika – 6. ročník *
21.1 Útvary souměrné podle osy
Markéta Zakouřilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_178
Název školy: Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK V ROVINNÝCH GEOMETRICKÝCH OBRAZCÍCH
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4 Autor: Mgr. Helena Záděrová 1. Obvod rovinných obrazců Pojmenuj geometrické tvary a urči kolik mají.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY OBSAHU km 2 m2m2 cm 2 dm 2 mm 2.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Rovnoběžník Jaká je plocha střechy?Kolik látky je potřeba na zhotovení.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová BRAINSTORMING VŠECHNY OBRÁZKY BY SE DALY SHRNOUT DO JEDNOHO TÉMATU KONSTRUKCE.
Matematika a její aplikace 3. až 5. ročník Téma: Geometrické útvary Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Miluše Džuberová Trojúhelník Vyrábíme dopravní značky Opravujeme střechy Krájíme sýr.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu: VY_ 32_INOVACE_16_V_M_HŠ_.
K R U Ž N I C E Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 4
1. Najdi „černou ovci“ obdélník čtverec kosočtverec kružnice
Okruh: Grafomotorická cvičení Učební materiál č. 4: Najdi a vybarvi
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Konstrukce trojúhelníků (sus)
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
TÉMA: Osová souměrnost
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika
Vyvození a procvičení učiva
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
VY__III/2__INOVACE__144 Geometrické tvary.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Osově souměrné útvary Název : VY_32_inovace_16 Matematika - osově.
Geometrické tvary.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Transkript prezentace:

OSA SOUMĚRNOSTI Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová

O S A S O U M Ě R N O S T I CO UŽ UMÍME Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika CO UŽ UMÍME OSA SOUMĚRNOSTI NÁM ROZDĚLUJE OBRÁZEK NA DVĚ ZRCADLOVĚ SHODNÉ ČÁSTI ROZHODNI, KTERÉ OBRÁZKY DO ŘADY NEPATŘÍ A ZDŮVODNI PROČ O S A S O U M Ě R N O S T I

o2 o2 o1 o1 NOVÁ LÁTKA OSA SOUMĚRNOSTI NEMUSÍ BÝT JEN JEDNA Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika NOVÁ LÁTKA OSA SOUMĚRNOSTI NEMUSÍ BÝT JEN JEDNA MŮŽE BÝT V RŮZNÝCH SMĚRECH o2 o2 o1 o1 NAJDEME JI V ROVINĚ NAJDEME JI I V PROSTORU

DOKRESLI OBRÁZEK PODLE OSY SOUMĚRNOSTI Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME DOKRESLI OBRÁZEK PODLE OSY SOUMĚRNOSTI

PRO PŘESNÝ SOUMĚRNÝ OBRÁZEK, POUŽIJEME TROJÚHELNÍK S RYSKOU Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME PRO PŘESNÝ SOUMĚRNÝ OBRÁZEK, POUŽIJEME TROJÚHELNÍK S RYSKOU . . . o1 .

NARÝSUJ DRUHOU ČÁST OBRÁZKU PODLE OSY SOUMĚRNOSTI Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME NARÝSUJ DRUHOU ČÁST OBRÁZKU PODLE OSY SOUMĚRNOSTI

a triangle a square a rectangle/ an oblong a circle a hexagon Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika axis of symmetry osa souměrnosti a triangle a square a rectangle/ an oblong a circle a hexagon

GEOMETRICKÝ TVAR NARÝSUJTE NA PAPÍR A VYSTŘIHNĚTE Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME ROZDĚLTE SE DO SKUPIN KAŽDÁ SKUPINA SI VYLOSUJE JEDEN GEOMETRICKÝ TVAR (ČTVEREC, OBDÉLNÍK, TROJÚHELNÍK ROVNORAMENNÝ, PRAVOÚHLÝ, ROVNOSTRANNÝ, KRUH, ŠESTIÚHELNÍK) GEOMETRICKÝ TVAR NARÝSUJTE NA PAPÍR A VYSTŘIHNĚTE ZJISTĚTE, KOLIK OS SOUMĚRNOSTI VÁŠ TVAR MÁ OSY ZVÝRAZNĚTE RŮZNÝMI BARVAMI

POUŽITÉ ZDROJE http://office.microsoft.com/cs-cz Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika POUŽITÉ ZDROJE http://office.microsoft.com/cs-cz