Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."— Transkript prezentace:

1 Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Zdenou Kabešovou PRAVÝ ÚHEL, PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK 4. ročník

2 a b PRAVÝ ÚHEL: Narýsujte dvě k sobě kolmé přímky a,b. Přímky a,b rozdělují rovinu na 4 části roviny. Pravý úhel = každá z těchto 4 částí roviny.

3 Rýsuj podle tabule: V B A a b - přímky a, b k sobě kolmé - bod V je vrchol pravého úhlu - polopřímky VA, VB jsou ramena pravého úhlu

4 PRAVÝ ÚHEL: - ramena pravého úhlu jsou polopřímky -vrchol pravého úhlu je společný počátek těchto polopřímek a b V Pravý úhel rýsujeme: -přímky a,b jsou k sobě kolmé, jsou to ramena pravého úhlu

5 PRAVÝ ÚHEL: Hledejte po třídě. Vidíte okolo sebe pravý úhel? PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK: Přemýšlejte. Znáte předměty, které jsou ve tvaru pravoúhlého trojúhelníka?

6 PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK: Hry s papírem: Složte list papíru čtvercového tvaru tak, aby vzniklo několik pravoúhlých trojúhelníků. Kolik trojúhelníků vzniklo?......……celkem: ………….

7 Kontrola:...... počet

8 …… počet celkem ……


Stáhnout ppt "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován."

Podobné prezentace


Reklamy Google