HAPPY EASTER.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_22_INOVACE_J-A-30 Aj 3.-5.r. Easter – Velikonoce reálie Základní škola Ostrava, Gebauerova 8, příspěvková organizace Autorka: Mgr.Daniela.
Advertisements

EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Velikonoční vajíčka.
Velikonoce Prezentace byla vytvořena v rámci projektu
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Kalendář - duben Petr Machala.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_20_AJ2V Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Velikonoce/ Easter Květiny - Flowers. Přírodní dary / natural gifts  Na velikonoční stůl se mimo obarvených vajíček dává i suchá tráva, kroucené větve.
KINDERGARTEN Č ERNOŠICE Journal April 2011 Life on Earth & Easter.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Velikonoce v Kunovicích
Vajíčka Malovaná vajíčka Děti hledající vajíčka. Velikonoce v Německu Julie Kölblová, Sabina Bajajová a Dajana Zámečníková.
Velikonoce v ČR Markéta Masaříková, Vanda Charbutová, Barbora Daníčková, Jana Mašíčková.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_ I.C.14 Název pro školu:EU AJ 1.stupeň 14 Název materiálu:Easter Autor:Mgr. Hana Opálková Vzdělávací obor:Anglický.
Veselé velikonoční svátky
VY_22_INOVACE_18 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. Festivals. Happy Easter! 2. ročník duben 2011 Mgr. Kateřina Šujanová.
Tradice Velikonoc.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vítejte v Písmenkově ‒ seznamte se s písmenkem B, b Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_48_Velikonoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1.,
Velikonoce u nás a v jiných zemích Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Věra Holotová. Dostupné z Metodického portálu.
Název školy:Základní škola Oslavice, okres Žďár nad Sázavou, příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název: Inovace výuky na ZŠ Oslavice.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Karla Klíče Hostinné AUTOR: Mgr. Lenka Stará NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_B_16_Velikonoce TÉMA: Velikonoce ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Velikonoce – historický původ Nejvýznamnější svátek křesťanské církve; vrchol křesťanského liturgického kalendáře. Svátky jara, oslava jara. Spojené s.
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_III.Vu_VELIKONOČNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Velikonoce TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Základní a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY­­_32_inovace_04_ VELIKONOCE TÉMA: Svět kolem nás, prvouka.
VY_22_ INOVACE_29_ ANGLICKÝ JAZYK 5
Velikonoce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Celá rodina bydlí v rodinném domě Celá rodina bydlí v rodinném domě. Jelikož bydlí na vesnici a musejí často dojíždět do města, vlastní auto.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Jaro KLIKEJ! Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Velikonoce u nás a v jiných zemích
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
POČASÍ KALENDÁŘ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Fišer. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
AUTOR: Blanka Petlánová NÁZEV: VY_32_INOVACE_Pr2_13_Velikonoce
ROČNÍ OBDOBÍ 1. Vyber podle obrázku roční období.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk- anglický jazyk
Spočítej nás Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je RNDr. Radomíra Kučerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Datum vytvoření březen 2013 Ročník 2. Vzdělávací oblast obor
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
Prezentaci by měl proběhnout řízený rozhovor (beseda) s dětmi
Veselé velikonoční svátky
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Řekni, kde je koťátko! Klikej !
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Hana Klimíčková
Anglický jazyk Easter 3. Mgr. Helena Slaninová
Veselé velikonoční svátky
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_22_INOVACE_21_Velikonoce
Vítejte v Písmenkově seznamte se s písmenkem U, u
Kde žije… Klikni na obrázek místa, kde žije dané zvířátko. Pokud vybereš správně, zvířátko se objeví. Pokud špatně, objeví se naštvaný smajlík. Autorem.
Obrázkové pexeso pro předškoláky
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
EU peníze školám Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor
Řekni, kde je koťátko! Klikej !
AUTOR: Mgr. Alena Kaĺavská NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Festivals
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ / /21
Věcné učení pro nižší stupeň ZŠS
EASTER.
Anglický jazyk VY_32_INOVACE_019_EASTER Mgr. Ivana Veselá
Hody, hody, doprovody, jaro už je vskutku tady....
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Transkript prezentace:

HAPPY EASTER

Velikonoce v Anglii a trochu i u nás V Anglii příchod Velikonoc ohlašuje masopustní úterý - Shrove Tuesday. Tento den je však spíše známý pod názvem Pancake Day neboli Palačinkový den. Proč právě palačinky? Nejspíše proto, aby se zkonzumovaly zbytky tuku, másla a vajec, tedy jídel, které byly o předcházejícím půstu zakázané.

Neznají zde naše české velikonoční tradice. I když se malování vajíček v Anglii tu a tam objeví, splétání pomlázek, vázání stuh a chození po domácnostech je pro Angličany cizí. Nechápou, proč si nechají dívky a ženy bití vrbovými proutky vůbec líbit.

eggs egg

basket

Dokonce i velikonočního beránka – jehně -byste v Anglii sháněli těžko, my si ho však ukážeme. lamb sheep

Na co ale v Anglii o Velikonocích narazíte na každém kroku je velikonoční zajíček. bunny Ten přichází o Velikonoční neděli nadělovat dětem čokoládová vajíčka, hračky a mnoho dalších dobrot. Velikonoční zajíček schovává vajíčka po domě nebo venku a děti je pak pomocí hádanek a nápověd hledají.

A když už jsme u těch velikonočních zvířátek, musíme si připomenout i velikonoční kuřátko. chick

A tady je jedna velikonoční specialita z Anglie A tady je jedna velikonoční specialita z Anglie. Ve školách a školkách se vyrábějí velikonoční kloboučky a pak se pořádají soutěže o nejlepší klobouček. Easter Bonnets

… a perlička na konec. V určitých částech Anglie můžete narazit na starý zvyk, kdy ženy přivazují muže k židlím. Muži se pak musí vykoupit penězi. Muži to mohou ženám druhý den oplatit a přivázat je taky. Ženy se nevykupují penězi ale pusou. Pustí je za polibek.

Odkazy: Všechny uveřejné odkazy [cit. 2013 – 03 - 24] Odkazy: Všechny uveřejné odkazy [cit. 2013 – 03 - 24]. Dostupné pod licencí Public Domain na www http://www.clker.com/clipart-11353.html http://www.clker.com/clipart-baby-chick-1.html http://www.clker.com/clipart-52505.html http://www.clker.com/clipart-52499.html http://www.clker.com/clipart-52498.html http://www.clker.com/clipart-empty-easter-basket-1.html http://www.clker.com/clipart-easter-egg-basket.html http://www.clker.com/clipart-23302.html http://www.clker.com/clipart-lamb-2.html http://www.clker.com/clipart-193998.html