TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ResearcherID, ORCID a Scopus Author ID v AV ČR
Advertisements

Support.ebsco.com EBSCO Discovery Service Tutoriál 3. ledna 2013.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Tutoriál EDS možnosti přizpůsobení Pro administrátory support.ebsco.com.
Databáze citačních rejstříků Web of Science.  Online akademická služba provozovaná společností Thomson Reuters.Thomson Reuters  Databáze citačních rejstříků,
D ATABÁZE N VID D ATABÁZE N VID N OVÁ SPECIALIZOVANÁ ONLINE SLUŽBA SPOLEČNOSTI O VID PRO OŠETŘOVATELSTVÍ A DALŠÍ NELÉKAŘSKÉ ZDRAVOTNICKÉ.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Kód UT ISI. Číslo UT ISI se zobrazuje pouze v exportních formátech Web of Science:Číslo UT ISI se zobrazuje pouze v exportních formátech Web of Science:
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Bibliotheca academica – Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2008 Referenční služby online: rozvoj služeb knihoven ČVUT Ilona TRTÍKOVÁ
Tutoriál EBSCO Discovery Service ~ Jednoduché vyhledávání
Tabulkový procesor.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
ARL klient Stručný přehled funkcí Klient – jiný přístup k datům v systému  Umožňuje používat i další pole v záznamu - Je nezbytný v případě.
EBSCOhost Collection Manager ~ Vytváření profilů Tutoriál support.ebsco.com.
Citační databáze Mgr. Zdeňka FIRSTOVÁ Univerzitní knihovna Seminář pro doktorandy FST
110 let služby české historické obci Projekt Bibliografie dějin Českých zemí Věra Hanelová INFORUM ročník mezinárodní konference o profesionálních.
Tutoriál Nastavení alertů pro časopisy
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Podnikání na Internetu internet - zdroj informací Letní semestr 2005 Jana Holá III.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
EndNoteWeb a ResearcherID – užitečné nástroje Web Of Science
Nikola Dynybylová Jediný a jedinečný Sage ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Základy práce s informačními zdroji pro mgr. studenty ENS Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 18. března 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
CITAČNÍ REJSTŘÍKY Web of Knowledge Scopus Journal Citation Reports.
ISI Web of Knowledge Produkt a platforma firmy Thomson Reuters. Zahrnuje báze: - Web of Science (převážně bibliografické záznamy odborných článků, lze.
Web of Science - Web of Science TM Core Collection Mgr. Libuše Simandlová Centrum informačních a knihovnických služeb Odbor informační podpory studia a.
Web of Knowledge Web of Science. Web of Knowledge
Nikola Dynybylová Úvod do elektronických informačních zdrojů FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Národní knihovna v Praze Národní knihovna – přehled bází.
Rešerše. Bibliografické databáze Web of Science ISI Web of Knowledge – WoS + Journal Citation Report Placené – PřF MU je uživatelem Bibliografická citace.
Dana Sigmundová Úvod do elektronických informačních zdrojů ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Jak vyhledat kvalitní dokumenty a správně je citovat Bc. Radmila Kouřilová.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Využití citačních databází při psaní odborného textu.
Josef Bělehrádek, DiS Možnosti usnadnění a efektivnější práce v aplikaci Acta Publica.
Ilona Trtíková Ústřední knihovna ČVUT Březen 2011.
Seznamy digitálních knihoven
Ústřední knihovna FSS MU
ResearcherID a ORCID jednoznačné určení autora
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI ČASOPISY
Textový Editor.
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Citační manažery Olomouc
Citační databáze Mgr. Zdeňka Firstová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni
TIPY A RADY PRO PRÁCI S DATABÁZÍ WEB OF SCIENCE
TIPY A RADY PRO PRÁCI S ELEKTRONICKÝMI KNIHAMI
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2014.
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Vyhledávání v citační databázi Web of Science (WoS) Česká zemědělská univerzita v Praze Studijní a informační centrum 2014.
Ústřední knihovna FSS MU
ORCID - Open Research and Contributor ID
hledat organizovat citovat
Ústřední knihovna FSS MU
ÚVOD DO ELEKTRONICKÝCH INFORMAČNÍCH ZDROJŮ
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
ANOPRESS Databáze TAM TAM
SCOPUS Mgr. Libuše Simandlová
Seznamy digitálních knihoven
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
MOŽNOSTI PORTÁLU KNIHOVNY.CZ NEJEN PRO KNIHOVNÍKY
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
EBSCO Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
ISI Web of Knowledge ISI Web of Knowledge
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

TIPY A RADY PRO PRÁCI S WEB OF SCIENCE – SLUŽBY DOSTUPNÉ PO REGISTRACI Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.3.00/09.0009 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Knihovna UTB ve Zlíně, 30.3.2010

Funkce dostupné po registraci: Přihlášení. Personalizace - uživatel WoS si v ISI Web of Knowledge může vytvořit svůj osobní profil. Funkce dostupné po registraci: EndNote Web – citační software. ResearcherID – speciální web obsahující profily zaregistrovaných odborníků. Slouží k výměně informací mezi nimi. Citation Alerts – upozornění na citace zvolených článků. Saved Searches – uložení vyhledávácí historie. Přihlášení nebo bezplatná registrace.

Export do bibliografických manažerů. Export do „EndNote Web“. Export do dalších bibliografických manažerů. Označené záznamy.

Odkaz na citační rejstřík „EndNote Web“. Zpráva o úspěšném importu záznamů do „EndNote Web“.

Formátování záznamů a tvorba bibliografií. Aplikace „EndNote Web“ umožňuje přidávat bibliografické záznamy dokumentů, formátovat referenční odkazy a prohledávat jiné on-line databáze a katalogy knihoven. Nahrávání záznamů. Formátování záznamů a tvorba bibliografií. Správa skupin záznamů. Nastavení účtu. Zobrazení indexovaných záznamů v „EndNote Web“. Skupiny záznamů.

Formátování záznamů a tvorba bibliografií. Tvorba bibliografie. Výběr skupiny záznamů. Výběr citačního formátu a úprava seznamu citačních formátů. Výběr formátu výstupu. Volba výstupu. Přehled nejpoužívanějších citačních norem. Příklad vytvořené bibliografie.

Přehled citačních „alertů“ a úprava nastavení Přehled citačních „alertů“ a úprava nastavení. Standardní doba trvání „alertu“ je 1 rok. Tuto dobu můžete kdykoliv prodloužit. Tvorba citačních „alertů“ – WoS umožňuje zaregistrovaným a přihlášeným uživatelům nastavit systém tak, aby uživatele upozornil na nové citace vybraného dokumentu. Pro nastavení citačního „alertu“ je důležité zobrazit záznam v úplném formátu. Aktivace citačního „alertu“. V případě, že v daném záznamu přibude citace, odesílá systém automaticky emailové upozornění.

Historie vyhledávání a vyhledávacích „alertů“. „Search History“ – zobrazí veškerá předchozí vyhledávání, která lze navzájem dále kombinovat. Historie vyhledávání a vyhledávacích „alertů“. Vložení vyhledávání na server – vytvoření „alertů“. Upozornění se budou zakládat na poslední formulaci dotazu pro vyhledávání ve Vaší historii. Otevření starších uložených vyhledávání. Upozornění zůstanou aktivní 24 týdnů. Vyhledávácí strategie zůstanou uložené, dokud je nesmažete. Možnosti práce s historií vyhledávání.

Uložení vyhledávání – vytvoření „alertu“ pro vyhledávání. Uložení historie vyhledávání. Nastavení emailové adresy a formátu „alertu“. Uložení na server. Volba frekvence „alertu“. Uložení vyhledávání do počítače.

DĚKUJEME VÁM ZA ÚČAST Mgr. Pavel Holík, pholik@knihovna.utb.cz Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.3.00/09.0009 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Knihovna UTB ve Zlíně, 30.3.2010