Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Advertisements

Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
Dramacentrum jako služba komunitě a veřejnosti Pavel Němeček Konference Olomouc
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Integrace migrantů na lokální úrovni
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Komunitní centrum Římskokatolické farnosti Olešnice
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví v Moravskoslezském kraji
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Komunitní a otevřená škola
NIPOS – Lenka Lázňovská.  Velký okruh subjektů poskytujících veřejné služby v kultuře, a to zejména v oblasti veřejné osvěty a edukace. Jsou naplněním.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Centrum pro rodinu a sociální péči, Brno
1 VI. NO a jejich role ve společnosti Servisní funkce Servisní funkce Kontrolní funkce Kontrolní funkce Výchovná funkce Výchovná funkce Informační funkce.
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LOUNY S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života Kadaň 29. dubna 2015.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Městská knihovna Louny S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Rodinná politika v Jihomoravském kraji Rodinná politika v centru pozornosti krajů a obcí ( Jihlava – konference)
Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDICÍ SKUPINY.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
VÝMĚNA ZKUŠENOSTÍ S REALIZACÍ PROJEKTŮ OP VK SEMINÁŘ.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
PŘEDVÁNOČNÍ SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN A ŘÍDÍCÍ SKUPINY Monitoring a vyhodnocování KPSS na Otrokovicku.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Problémová analýza – shrnutí Návrh scénářů řešení –
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Lenka Herčíková,
INTERKULTURNÍ PRÁCE úvod a praxe
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Aktivní senior v České Skalici.
Subjekty a objekty veřejných politik
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Situace hl. m. Prahy v oblasti integrace migrantů
Mabistrát hlavního města Prahy
Co je program Mládež v akci?
ORP a NNO Petr Holý.
Sociálně aktivizační služby
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Regionální rodinná politika, její možnosti a význam
Transkript prezentace:

Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation Založeno v roce 2010 na základě iniciativy zahraničních vědeckých pracovníků Akademie věd ČR a Univerzity Karlovy v Praze Dobrovolníci: z řad migrantů realizují volnočasové aktivity pro veřejnost, včetně seniorů Rukodělné dílny: pro veřejnost. Tyto dílny jsou vedené členkami spolku. Organizuje a pořádá kurzy, přednášky, workshopy, semináře, tréninky, výstavy, a další Spolupracuje s místními, charitativními a kulturními organizacemi, se státními a samosprávními orgány a jinými subjekty na území ČR a v zahraničí.

AGABY – Bavorská asociace cizinců, migrantů a integračních poradců založená v roce 1993 Má 26 poradců po celém Bavorsku, ve městech s větším procentem cizinců. Integrační poradci jsou zvoleni místními migranty a pracují na zlepšení integračních opatření na městské úrovní. AGABY podporuje politickou participaci a občanská práva migrantů v Bavorsku. AGABY koordinuje výměnu zkušeností a informací o efektivitě práce integračních poradců v obcích a umožňuje lepší využití zdrojů jednotlivých obcí.

p.o. MČ Praha 14 podpora kultury jako nástroje pro zvýšení kvality života obyvatel MČ mapování kulturně-společenského prostředí Prahy 14 rozvoj odpovídající kulturní infrastruktury realizace uměleckých, volnočasových, komunitních společenských a sportovních aktivit Praha 14 kulturní provozuje: volnočasové centrum Plechárna kulturní dům Kyje

AKTIVITY PRAHA 14 KULTURNÍ Jednorázové akce: Humans of Prague 14 (kampaň Setkání kultur 2015) Festival setkání chutí na Plechárně (Setkání kultur 2016) Film na Plechárně – filmový festival o životě cizinců Ethno food fest v KD Kyje (Setkání kultur 2017) Koordinátoři komunitních aktivit: Nové pozice pro každou lokalitu (Černý Most, Kyje) V rámci grantu Rozvoj lokalit Prahy 14 Práce s dílčími komunitami (tedy i cizinci, migranty a menšinami) Zdroje financování: rozpočet p.o. grant z programu OPPPR- Komunitní rozvoj menší granty ve spolupráci s MČ (OSVZ)

PLECHÁRNA Pravidelné kurzy/kluby : storytelling, filmový klub, čeština pro cizince (propojování s ostatním programem),...., kurzy financované MČ (např. Hip hop dance pro děti Prostor otevřený všem, propojování a setkávání různých sociálních skupin nejen na akcích ale i mimochodem (kavárna, skatepark , dětský koutek, grill koutek, komunitní zahrada)

Komunitní středisko KONTAKT Liberec, p. o. Organizace vznikla 1. 10. 2007, je příspěvkovou organizací Statutárního města Liberec. Poskytované služby: klubová činnost seniorů a zdravotně znevýhodněných občanů města Liberce, zajišťování zázemí NNO, spolkům, občanským iniciativám a fyzickým osobám, v rámci předcházení sociálnímu vyloučení u příslušníků etnik, národnostních menšin a cizinců zajišťujeme našim klientům informační a vzdělávací činnost a volnočasové aktivity pro děti zaměřené na sport, kulturu a vzdělávání, dobrovolnická činnost (dobrovolnické centrum AMIKUS), - dotovaná přeprava pro seniory a zdravotně znevýhodněné na území města Liberce.

Projekty a aktivity pro cílovou příslušníky národnostních menšin a cizince a osoby ohrožené sociálním vyloučením (zejm. děti a mládež): - Letní festival cizinců a národnostních menšin „Liberec – jedno město pro všechny“ (1x ročně) -národní dny a setkání spjatá s prezentací a prolínáním kultur (např. Romský den, Slovenský den, Snídaně národností, Mezinárodní fotbalový turnaj) - výstava „Tady jsem doma“ - aktivity pro děti cizinců a z národnostních menšin (pobyty, tábory, výlety, workshopy apod.)