Organizace elektronické pošty v Gmailu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Microsoft Outlook Ing. Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
 EBSCOhost Collection Manager Přehled funkcí účtu Selector 3. července 2013.
Tabulky v MS ACCESS Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiří Novák.
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
UŽIVATELSKÝ ÚČET NA PORTÁLU INFORMAČNÍCH ZDROJŮ PRO UTB XERXES.
Vzhled prezentace - šablony
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Microsoft ® Lync ™ 2010 Školení k delegování. Cíle V tomto kurzu se dozvíte, jak provádět následující akce: Nastavení přístupu delegáta v aplikaci Outlook.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Microsoft Access Prezentace základních uživatelských nástrojů
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Textový procesor Open Office, Writer OKRAJE STRÁNKY
Hromadná korespondence, makro
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Tutoriál Vlastní složka My EBSCOhost
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
TEXTOVÝ EDITOR.
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
MS Outlook pro pokročilé
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Power Point– popis prostředí
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Kontakty, kalendář a úkoly 3. ročník oboru Sociální péče MS Outlook.
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Základní prvky internetového prohlížeče
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
Groupware Lotus Notes , SB 305, – h
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Elektronická pošta Pokročilé nastavení. Práce se skupinou Kontakty Zvolíme možnost Kontakty.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Základy práce s PC , SB 104, 9.15 – h doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. kancelář: NB 246.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Nový .
WORD Vkládání obrázků. Pokud potřebujete doplnit své dokumenty o obrázky, není to pro Word žádný problém. Tyto obrázky můžete libovolně vkládat do dokumentu.
Ivana Topolová VŠE v Praze
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Kontakty Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Google Apps Martin Kotlík Brno, 12. květen 2015 Cloudová řešení 1.Cloudové řešení Apple 2.Cloudové řešení Microsoft 3.Cloudové řešení Google.
© 2012 Microsoft Corporation. Všechna práva vyhrazena. Přidání kontaktu Seznam kontaktů vám zjednodušuje komunikaci a umožňuje zjistit stav a kontaktní.
Školní y v Office 365 Nastavení Outlooku Pavel Broža, srpen 2015 © ZŠ Mánesova Otrokovice.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Jak sestavit dokument v Apstr 4
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Organizace agendy v Google Kalendáři
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
Profesionální poštovní program mutt
iFIS*WebMailer Průvodce produktem
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 15– EFEKTY V PREZENTACI. Název školy:
Co bychom měli také o internetu vědět
TVORBA VIDEA Pinnacle Studio Michal Přidálek 3ma
Elektronická pošta.
Transkript prezentace:

Organizace elektronické pošty v Gmailu PhDr. Jiří Leipert, Ph.D. © 2015

Doručená pošta - nepřečtené; štítky přidání štítku ke zprávě/konverzaci přesunutí zprávy/konverzace do štítku (“složky”)

Doručená pošta - hvězdičky; důležité označení hvězdičkou (více symbolů) důležitost zprávy (skripty Google)

Doručená pošta × Všechny zprávy

Doručená pošta × Všechny zprávy

Doručená pošta - Nepřečtené

Doručená pošta - Hvězdičky

Doručená pošta - Hvězdičky

Hvězdičky + Důležitost (skripty)

Hvězdičky + Důležitost + Štítky

Možnosti organizace pošty automatický příznak - Nepřečtené manuální označení - Hvězdičky učící se skripty - Důležitost manuální třídění - Štítky automatické třídění - Filtry

Filosofie organizace pošty režim konverzace kompaktnost zobrazení nastavení hvězdiček vytvoření filtrů definování důležitosti/nedůležitosti nebo vypnutí tohoto nástroje vytvoření hierarchie štítků hlavní kategorie a vnořené, použití barev štítků Archivace = odebrání štítku Doručená pošta další karty k Primární poště (Konfigurovat Dor. poštu) Prioritní pošta - členění na kategorie dle vlastních priorit

Režim konverzace spojuje zprávy na základě stejného předmětu - v odpovědi nebo přeposlání lze upravit předmět - rozdělit konverzační vlákno lze smazat konkrétní zprávu z konverzace (kontext. nabídka) je třeba se vyvarovat obecných předmětů ve zprávách režim konverzace je běžný v dalších formách komunikace - chaty, komentáře, hangouty, SMS

Kompaktnost zobrazení, Hvězdičky nastavení pod “ozubeným kolem” Hvězdičky - nad rámec implicitní žluté lze volit vlastní sadu přetažením z nepoužívaných - záleží i na pořadí...

Důležitá pošta kliknutí na “výložku” označí či odznačí vypnutí v Nastavení - Doručená pošta:

Štítky vytváření štítků ve spodní části levého rámu vnoření štítku u šipky nadřazeného štítku detailní Nastavení v sekci Štítky

Tvorba filtrů z vyhledávání, kontextu zprávy či nabídky Další

Tvorba filtrů - dokončení kombinace podmínek využití na příchozí i odchozí zprávy

Primární pošta

Prioritní pošta členění až do 4 sekcí vysoce přizpůsobitelné

Tipy pro efektivní práci s poštou poštu nemazat ale archivovat (zůstává v přiřazených štítcích a Všech zprávách) rychlá volba s pravým tlačítkem myši předpřipravené odpovědi (zapnout v Laboratoři) + filtr např. na danou adresu vlastní klávesové zkratky (zapnout v Laboratoři) kontakty a skupiny kontaktů automatická odpověď a podpis POP3 účty a odesílat poštu jako… laboratoř - rychlé odkazy přikládání odkazů a příloh z Google Disku ukládání příloh na Disk najednou v otevřeném e-mailu tlačítko Další: Přidat do úkolů + nastavit Termín splnění Vytvořit událost + přidat hosty nebo ve sdíleném kalendáři

Tipy pro efektivní práci s poštou II poštu delegovat (Nastavení ➡ Účty) - Udělení přístupu rozhodnout o přečtenosti e-mailů delegovaná osoba má poštu připojenu přes profilový obrázek vytvoření filtru na odesílatele × příjemce × obsahuje slova ➡ e-mailovou adresu vyhledat zprávy s hvězdičkou určité barvy: has:red-star názvy dalších hvězdiček se prozradí v Nastavení ➡ takto lze alternativně spravovat projekt s více fázemi - zobrazím složku S hvězdičkou (vidím všechny) nebo vyhledám patřičný příznak vyhledat zprávy s přílohou: has:attachment kombinace vyhledávacích kritérií + uložit jako filtr psaní různými jazyky - Aktivovat vstupní nástroje další aktivita osoby v Kontaktech - widget Lidé Umístit podpis v odpovědi před citovaný text… Podokno náhledu (zapnout v Laboratoři)