Národní park Berchtesgaden

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_02.
Advertisements

BESKYDY.
Hřensko.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Národní park Šumava Autor: Eliška Korábková Johana Černá 8.A
 Rozsáhlé pohoří na hranicích Česka, Rakouska a německého Bavorska.  Rozkládá se v nadmořské výšce mezi 600 m ( údolí Otavy u Rejštejna ) a 1378 m (
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
SLOVENSKO Typy na výlet
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
Bavorsko.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Protěž.
Moravskoslezský kraj.
Lesnické práce Těžba,doprava,prořezávky, zapůjčení místností.
Přírodní poměry Zpracovala: Jana Pomikáčková
Nejlákavější kulturní památka
MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,
Příroda Benešovska.
Chráněná krajinná oblast Mgr. Michal Oblouk
Igor Dostal
Großglockner (3798 m) pohled z jihu Rakousko
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Darek Matwikow Jan Jelínek
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
47.1 Pardubický kraj – poznáš jeho dominanty?
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
území oblíbené sportovci a turisty
AUSTRÁLIE -Uluru /Ayers Rock/ Autor: Mgr. Jarom í r Van ě k Geografie
Česká republika Ochrana přírody a krajiny
Litva vlajka znak Hlavní město: Vilnius
Místo, kde bych se chtěla podívat…
Madeira Eliška Nováková.
Místo kde žiji: Lhotsko
* Vyhlášení CHKO: 1978 * Rozloha: 628 km 2 * Účel ochrany: Zachovat původ krajinného vzhledu a cenných přírodních lokalit * Protéká jím řeka Berounka.
RISKUJ!.
KAPRUN - RAKOUSKO. KAPRUN - RAKOUSKO KAPRUN    Od Kaprunu se jižním směrem k Kesselfall [1060m] a jezeru Mooserboden [2045m] rozkládá údolí Kapruner.
JEZERO KONIGSSEE Jezero Königssee se nachází v jihovýchodním Bavorsku blízko německo-rakouské hranice.Jezero leží na dně hlubokého údolí obklopené strmými.
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuZlepšení podmínek pro vzdělávání na MGO Název školyMatiční gymnázium Ostrava,Dr.
StaroboleslavskoStaroboleslavsko. - území staroboleslavska se nachází v středočekém kraji, v okolí Staré Boleslavi.
CHKO Pálava Umístění: Jihomoravský kraj Rozloha: 83 km 2 Založeno: 19. března 1976.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/14.00/ Datum: Autor: Mgr. Miroslava Pospíšilová Název: VY_32_INOVACE_03_Z_ALPSKÉ.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_23_Hranice, sousední.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
VY_32_INOVACE_286_Rozhledny Jesenicka Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Ivana Kašpárková Datum vytvoření: Vzdělávací obor,
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
LINEC.JINAK, PERSPEKTIVY říjen 2016.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NEJVĚTŠÍ ZÁHADY LIDSTVA
Národní park Vysoké Tatry
Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Ústecký kraj.
Osmý div světa Torres del Paine.
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Bílé Karpaty – Velká Javořina
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_ Pohoří ČR - Krkonoše.
VY_32_INOVACE_ 19_BRAZÍLIE
Nejposvátnější čínská hora
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
TATO PREZENTACE SLOUŽÍ JAKO VZOR - MŮŽETE JI POUŽÍT
Norsko Cesta na sever Alžběta Pánková 4. A.
ANGLIE Aneta Babáková, 4.A.
Školní výlet 2019 Rakousko, Německo
Transkript prezentace:

Národní park Berchtesgaden

Kde: Rozkládá se na jihovýchodě Německa. Téměř obklopuje stejnojmenné městečko Berchtesgaden. Nachází se v nadmořské výšce 835 m.n.m.

Historie: V 19. století po vzoru Amerického Národního parku Yellowstone, se i v Německu rozhodli, že se Berchtesgaden stane CHKO. Nicméně ani to nepomohlo a lidé stále sbírali chráněné plody, rostliny a lovili zvěř. Za národní park byla celá oblast vyhlášena až roku 1978. Nesmí se zde odklízet žádné dřevo, ani nijak zasahovat do přírody. Jinak se tento národní park stal také součástí biosférické rezervace Unesco.

Zajímavosti: Hitlerovo Orlí hnízdo je neoficiální název pro horské útočiště Adolfa Hitlera a jeho nejvěrnějších spolupracovníků, které se nachází poblíž jihobavorského města Berchtesgaden (asi 150 kilometrů jihovýchodně od Mnichova a 30 kilometrů jižně od rakouského Salcburku). Informační středisko Berchtesgaden organizuje pro své návštěvníky spoustu různých akcí. Pokud nebude přát počasí, tak se můžete v projekční místnosti nácházející se v tomto centru poučit díky zajímavým filmům o místní přírodě.

Fauna a Flóra: Fauna: Kozoroh Flóra: Hluchavka pyrenejská Mlok Alpský Orel skalní Flóra: Hluchavka pyrenejská Růžokeřík Cistovitý Orchideje

Turistická cesta: Národní park Berchtesgaden vábí turisty především obrovským množstvím perfektně značených tras, na kterých se dá poznat spousta z krás zdejší přírody. Velmi zajímavou trasou je zdolání vrcholu hory Jenneru. Pokud si nevěříte na dlouhou trekingovou trasu, tak jistě nepohrdnete lanovkou.

Jak se tam dostaneme: Letadlem: Ačkoliv se to může zdát téměř zbytečné se zmiňovat o letecké dopravě když se Bavorsko nachází za humny a ti co bydlí u západní hranice s našimi německými sousedy mají toto výletní sídlo téměř na dohled, přesto pro obyvatele severních Čech může být tento druh dopravy velice zajímavý a lákavý. Autobusem: Existuje samozřejmě i možnost dopravit se do Berchtesgadenu také autobusem, ale tato volba není zdaleka jednoduchá a ani nijak cenově výhodná. Nejlevnější zpáteční jízdenku na autobus do Mnichova seženete u Student Agency za 750,- Kč při odjezdu z Prahy a to v pouze v případě že si ji koupíte minimálně 30 dní před odjezdem, jinak počítejte s částkou 1350,- Kč. Vlakem: Pokud nebydlíte na severu Čech nebo nemáte rádi létání letadlem, tak potom můžete využít služeb německých spolkových drah, které mají položené koleje až do již zmíněného městečka Berchtesgaden.

Děkujeme za pozornost Kája, Anička, Eva